ДОДИК ОДБРУСИО ИНЦКУ: Ово није ни 1918. ни 1945. година

DODIK ODBRUSIO INCKU: Ovo nije ni 1918. ni 1945. godina

20 jula 2020

(foto: Youtube printscreen)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je prošlo 102 godine od zločina koje je počinila Austrougarska u Prvom svetskom ratu nad Srbima i 75 godina od genocida nad Srbima počinjenog od ustaškog režima, koji je bio satelit fašističke Nemačke, a Valentin Incko još pokušava da sprovodi iste politike nad Srbima na ovom prostorima, ovoga puta bez oružja.

– Istorija nam se očito ponavlja kao farsa, kada od međunarodnog neizabranog stranca slušamo šta je agenda, i to njegova, čija je naša imovina ili o odlukama Vrhovnog suda BiH, koji ne postoji – rekao je Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše Inckove navode iz intervjua bečkom „Standardu“.Dodik je naglasio da Incko ne propušta priliku da pokaže i nama i svetu da on nije u BiH da bi nadgledao sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, što mu je mandat iz tog sporazuma, već da bi sprovodio muslimansku politiku, uvijenu u evropske integracije, što čak i ne krije.

Da je ikada pomislio da BiH treba da se integriše u EU, konstatovao je srpski član Predsedništva, Incko bi odstupio s tog mesta i pred Savetom bezbednosti UN rekao da protektorati ne mogu biti deo EU i da on svojim odlaskom daje doprinos prosperitetu BiH.

– Valentin Incko radije ostaje da za besnu platu ne radi ama baš ništa i s vremena na vreme prizove rat, ne bi li što duže ostao tu, da da kakav intervju, slaže ponešto, tek toliko da nas sve podseti da je međunarodna uprava još tu. A ovo nije ni 1918. ni 1945. godina – zaključio je Dodik.

Incko je za bečki „Standard“ rekao da se u BiH „još vodi rat, bez pušaka“, te da „nacionalisti i dalje pokušavaju da unaprede svoje ratne ciljeve“.

On je naveo da „državna imovina još nije raspodeljena“, i da je Milorad Dodik izjavio da sve što se nalazi na teritoriju Rapublike Srpske, pripada Republici Srpskoj, iako je, kaže Incko, „Vrhovni sud BiH“ drugačije odlučio.

KOMENTARI3 komentara

 1. uddu says:

  Pošto će "onaj " tvoj zemljak sigurno u aps,nauči i ti da igraš preferans jer će se sto posto dokazati mnogi prljavi poslovi koje si odradio sa njim !Da ne zaboraviš da imaš uvek spremnu košarkašku opremu,nikad se ne zna sa kim ćeš da robijaš !

  • GoranSwe says:

   Hajde cuti anonimus, jedi taj sendvic

   • uddu says:

    Previše si glup i neobrazovan da bi shvatio ono što sam ja napisao !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *