ДОДИК: Одговорићемо оружјем

DODIK: Odgovorićemo oružjem

17 avgusta 2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da pripadnici policija Federacije BiH neće biti raspoređeni u Republici Srpskoj koja ima teritorijalni integritet, policijske snage, Ustav, zakone i Sporazum o saradnji policijskih agencija.– Svaki pokušaj da i jedan pripadnik policije FBiH uđe u Republiku Srpsku, bez saglasnosti Vlade i Policije Republike Srpske, biće spriječen silom i to niko ne treba da pokušava – poručio je predsjednik Srpske.

On je istakao da se relevantni dokazi mogu naći u BiH, jer Republika Srpska ima pravo na unutrašnja pitanja i poslove.

– To što postoji Granična policija BiH na teritoriji Republike Srpske ne znači da mogu da raspolažu teritorijom. Veoma jasno želim da kažem da ukoliko FBiH pošalje svoje policajce u Republiku Srpsku a bez saglasnosti naše Vlade biće spriječeno i smatraćemo to aktom napada i agresijom na Republiku Srpsku – naglasio je Dodik.

On je pozvao ljude u FBiH da to ne čine.

– Imamo zajednički problem u vezi sa migrantima i to moramo zajednički rješavati, ali ne na način da se nešto zloupotrebljava. Svaka vrsta opravdanja takve stvari i događaja je van Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma i kreirana je da se devalvira uloga i značaj Republike Srpske – naveo je Dodik.

On je poručio da će kao predsjednik Republike biti odlučan da odbrani Srpsku, pa i od nasrtaja kakvi se planiraju.

– Ne mogu da vjerujem da postoje neki koji su spremni da ovo opravdavaju pričom kako se navodno smanjuje broj migranata, a onda istog dana traže povećanu intervenciju snaga FBiH – rekao je Dodik.

On je napomenuo da Republika Srpska želi mir i saradnju i da svako poštuje svoje nadležnosti.

– Svaki pokušaj organizovanog ulaska pripadnika policije FBiH biće silom spriječen – zaključio je predsjednik Srpske.

KOMENTARI6 komentara

 1. DonDon says:

  A kosovo hoces da delis? Bagro

  • Lemi says:

   Nece se ono deliti,nego ce sve ostati siptarima kako stoje stvari. Eto cak i gore nego sto Dodik misli. Zato bolje da sutite.

 2. Dane Radakovic says:

  Dodiku dolaze ti Avgastanci izbeglice svi su mladi dosli Bakir puni Bosnu sa muslimanima Alija dovodijo IPIA IRANA 92 da ratuju sad opet isto nema Srbima mira ni slobode

 3. Beli Orao says:

  Vraćaj smeće onom ko ga je primijo! Dodo zovi! dolazi odmah dijaspora da pokažemo aliji-baliji gdje mu je otadžbina Antalija!!!

 4. Barakuda says:

  Pa neka dođu, ako imaju m...., čekamo ih !

 5. Za Srbiju says:

  Amin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *