DODIK ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Na cipelama broj 47 mogu poneti više od 49 odsto BiH

DODIK ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Na cipelama broj 47 mogu poneti više od 49 odsto BiH

16 februara 2014

dodikMiloradPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je Bakiru Izetbegoviću da će ostati tu gde jeste, da nosi cipele broj 47 i da, ako odluči da ode, na njima može da povuče više od 49 odsto BiH.

Odgovarajući bošnjackcom članu Predsedništva na izjavu da „onaj kome se ne sviđa može da od iz BiH, Dodik je uzvratio da takve izjave građane RS ne plaše.

“Ja mu poručujem da mi želimo da ostanemo na ovom području i da nas takvim izjavama neće uplašiti. Ne želimo biti organizovani kao sadašnja BiH. To je razlika. A ako me pitate o odlasku, moj je odgovor Izetbegoviću da nosim cipele broj 47, ali da mogu povući više od 49 odsto BiH”, rekao je Dodik u intervjuu zagrebačkom “Večernjem listu”, u izdanju za BiH.

On je pozdravio dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića u Mostar, dan nakon rušilačkih demonstracija u više gradova Federacije BiH.

“U Mostaru su napadnuti prostori i institucije gde dominantno žive Hrvati. A to nisu učinili Hrvati. Zato je pozitivno što je došao da smiri situaciju i onemogući revolt Hrvata, koji je bio opravdan”, smatra Dodik.

On kaže da ne razume zašto su Bošnjaci u Mostaru zapalili zgradu HDZ-a, a kada su se setili da bi to moglo da izazove ozbiljne problem otrčali su da zapale lokalno sedište SDA.

Dodik je ponovio da je jedino rešenje za BiH podela na tri države, koje bizajedničkim telima ustupile nadležnosti kroz konfederalni odnos.

“U tome slučaju imali bismo potpunu liberalizaciju ekonomije, ljudi i ideja, a dasvako na svome području odlučuje sam o sebi”, naveo je Dodik.

On je primetio i da su bošnjački lideri SDA, SDP i SBB posvađani i da svi radejedni protiv drugih, te da se njihovo savezništvo pojavi samo protiv nekog trećeg.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pingback: DODIK ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Na cipelama broj 47 mogu poneti više od 49 odsto BiH | Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *