ДОДИК ОДГОВОРИО ЗАПАДУ: „Не занимају ме трећеразредни западни амбасадори!“

DODIK ODGOVORIO ZAPADU: „Ne zanimaju me trećerazredni zapadni ambasadori!“

12 oktobra 2016

dodik2-86i

Ne želim da se pretvaram da podržavam neuspeli koncept nazvan Bosna i Hercegovina, izjavio je za AFP predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ipak, on je dodao da je spreman da radi “kako bi se osiguralo održivost BiH koja predviđena ustavom”.

“Bosna i Hercegovina je danas republika koju niko ne želi osim par idealista u Sarajevu koji žele da je sačuvaju, ali niko više od nje nema koristi”, rekao je Dodik u intervjuu AFP-u

On je istakao i da, ukoliko se ne postigne konsenzus između Muslimana, Srba i Hrvata, “BiH će nestati”.

Povodom održanog referenduma i poziva na saslušanje koje je tim povodom dobio iz Sarajeva, Dok je rekao da će “rado dati izjavu video linkom ili na teritoriji Republike Srpske”, ali da neće putovati na lokacije čije nadležnosti smatra “nelegalnim”.

“Moji putevi ne vode u Sarajevo. Ja sam na meti sarajevskih muslimana i njihove politike. Nemam veze sa Sarajevom i ništa me ne vezuje za njih”, rekao je on.

Kako navodi AFP, ojačan nedavnom pobedom svoje stranke na lokalnim izborima, Dodik ponovo ukazuje na mogućnost organizovanja referenduma o nezavisnosti Republike Srpske.

“Razmišljam o tome, mnogo razmišljam o tome” rekao je Dodik i dodao da samo ukazivanje na takvu opciju može da bude upotrebljeno protiv njega na suda jer, kako je rekao “u Bosni i Hercegovini nemamo pravo da mislimo”.

“Ako mislite, automatski vas smatraju velikim neprijateljem, većim od onih iz Islamske države koji ovuda slobodno šetaju”, rekao je predsednik Republike Srpske, misleći na 330 građana BiH koji su otišli u Siriju kako bi se priključili Islamskoj državi, navodi AFP.

Dodik je u intervjuu za AFP zaključio da postoje dva scenarija za budućnost BiH.

“Ili ćemo izgraditi Bosnu poštujući volju svih građana ili više neće postojati. Kada će se to dogoditi? Ja to ne znam”, rekao je Dodik

On je, takođe, optužio Zapad da “ubrzava proces nestanka” Bosne nametanjem svoje volje ili slanjem “trećerazrednih ambasadora”.

“Oni dolaze ovde da vežbaju pred odlazak na drugo mesto. Ne želim da budem njihovo zamorče”, istakao je predsednik Republike Srpske.

KOMENTARI16 komentara

 1. lilit says:

  Gsn Ronhil, pa i ti vežbaš u R Srpskoj na jadnom, iscrpljenom narodu, nadajući se da kada zbrišeš u Beograd, na Dedinje, da ćeš i ovde nastaviti "bankarske" poslove....

 2. Trifun says:

  Hvala Predsjednice za referendum! Napisali smo istoriju srpskog naroda tog dana. Ko god je ucestvovao u tome moze biti ponisan na sebe, a nasa pokoljenja ce imati sta da citaju i cuju o nama. Sa antisrpskim i antiruskim genocidnim hijenama samo odlucno. Na pretnje silom odgovoriti silom. Hijene samo silu postuju. Rusija je uz RS 100%!

  • Željko says:

   Vi trebate žurnu liječničku pomoć i skrb !!

   • Lemi says:

    A tko si pa ti osim sto s..es ovde?

   • Kosovac says:

    Željko,….. Da ludak nekome preporučuje pomoć lekara, to može samo u Hrvatskoj. Gde mentalno zaostali leče normalne, gde zločince pretvaraju u blažene, gde mrze jezik kojim govore.

 3. Trifun says:

  Ko god ugrozi RS i sam ce biti ugrozen.

 4. Željko says:

  Dodi(c)k , možeš još malo sr.ti ali uskoro " stiže " Hillary Diane Rodham Clinton , i biti ćeš manji od crkvenoga miša !!

 5. Despot says:

  Cekala lisica ovnova muda sve dok nije crkla od gladi. Cija muda ti zeljko cekas? Nemoj moja, stara su i zilava.

 6. racel says:

  Bravo, Mile, živ i zdrav bio 100 god., jer dok si ti takav, dotle je i Srpska.

 7. Hans says:

  Joj DoDICK! JOOJ CRNI RONHIL DODICK! Ma ne brini se, Mr. Ronhil! Ili ćeš se sklonit ili se poklonit! *ebli majku ovi sprčići, pa poslije kažu da mrze bankare. Fuj, majku vam, sluge jedne. Uvijek ste to bili.

 8. Kosovac says:

  Ova Hrvatska govna obožavaju drugi deo Dodikovog prezimena na engleskom, nameračili se da ga dudlaju. Biće da su to neki ponosni Hrvati.

  • Hans says:

   Nigdje veze sem klasičnog sprskog prostakluka, a homosexualnost i perverzija su ti na nivou. Kako je u Republici Kosovu?

   • Kosovac says:

    mali „Hans“, ….. Republika Kosovo veoma ceni tvoje prijateljstvo, i jedva čekaju da im dođeš da ti u znak zahvalnosti zadenu tašak za uvo. U međuvremenu nastavi da dudlaš drugi deo Dodikovog prezimena. I Dodik bi morao biti zadovoljan zato što mu ponosni Hrvat dudla a la engleska kultura, kul.

 9. nemanja says:

  Kod nas nije skrb nego pomoc.Mi govorimo po Vuku Karadzicu a ne iskrivljenim jezikom.. :)

 10. Slobodan says:

  Kosovo je Srbija a ne republika ko sto nikad nije bila ! trenuttno okupirana teritorija od sad i pickinih tzv nato trupa ! Ceka se pravi trenutak povratak Srpske Vojske i teritorije !!! Uskoro !!!

 11. Slobodan says:

  Dace bog da opet povratimo srpske teritorije !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *