ДОДИК ОПЛЕО ЖЕСТОКО: Амерички амбасадор Мајкл Марфи показао да је навијач и плаћеник муслимана

DODIK OPLEO ŽESTOKO: Američki ambasador Majkl Marfi pokazao da je navijač i plaćenik muslimana

7 marta 2023

(foto: Youtube printscreen)

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodika izjavio je da je američka Ambasada svojim saopštenjem o izjavi poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića pokazala da je na strani muslimana i da Srbi treba da se zamisle o tome.

– Dozvoliti da neko ko je verski lider preti oružjem, to znači da se ovde uvodi politički islam u oružanom smislu, kako je to činjeno u nekim drugim mestima u svetu. Ako ambasador SAD misli da je to u redu i da to iskoristi kao napad na Republiku Srpsku, odnosno lično na mene, to više govori o njemu, a ne o meni – poručio je Dodik.Dodik je rekao da je američki ambasador u BiH Majkl Marfi prevazišao sve okvire uljudnog diplomatskog ponašanja i da jasno pokušava da stavi do znanja na čijoj je strani.

– Nije se pojavljivao kada je imam govorio ružno o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Sve je učinio da pokaže da je navijač i plaćenik od strane ovih muslimana i njihovih interesa u BiH – naveo je Dodik za Srnu.

On je istakao da su Srbi preživeli mnoge, pa će preživeti i takvog nekorektnog tipa. „Ostajem pri onome da je Amerika najsrećnija zemlja, jer nema američkog ambasadora“, rekao je Dodik.

Iz Ambasade SAD u BiH danas je saopšteno da su izjave i reagovanja koji dominiraju političkim diskursom u BiH duboko destruktivni za zemlju i njeno društvo, te da je posebno razočaravajuće kada bilo koji verski vođa pominje ili preti nasiljem kao rešenjem problema u BiH.

– Sugestija da postoji veća potreba za „mirom i tolerancijom“ u BiH je dobra, ali se ova preporuka mora jednako primeniti na političke vođe BiH, kao i na njene verske vođe, i ništa manje na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika – naveli su iz američke Ambasade u BiH, nakon što je poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović izjavio da „zemlju treba braniti oružjem, ako institucije BiH padnu“.

(Srna)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *