ДОДИК ОПЛЕО ЖЕСТОКО: Амерички амбасадор Мајкл Марфи показао да је навијач и плаћеник муслимана

ДОДИК ОПЛЕО ЖЕСТОКО: Амерички амбасадор Мајкл Марфи показао да је навијач и плаћеник муслимана

7 марта 2023

(foto: Youtube printscreen)

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додика изјавио је да је америчка Амбасада својим саопштењем о изјави поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића показала да је на страни муслимана и да Срби треба да се замисле о томе.

– Дозволити да неко ко је верски лидер прети оружјем, то значи да се овде уводи политички ислам у оружаном смислу, како је то чињено у неким другим местима у свету. Ако амбасадор САД мисли да је то у реду и да то искористи као напад на Републику Српску, односно лично на мене, то више говори о њему, а не о мени – поручио је Додик.Додик је рекао да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи превазишао све оквире уљудног дипломатског понашања и да јасно покушава да стави до знања на чијој је страни.

– Није се појављивао када је имам говорио ружно о Српској православној цркви. Све је учинио да покаже да је навијач и плаћеник од стране ових муслимана и њихових интереса у БиХ – навео је Додик за Срну.

Он је истакао да су Срби преживели многе, па ће преживети и таквог некоректног типа. „Остајем при ономе да је Америка најсрећнија земља, јер нема америчког амбасадора“, рекао је Додик.

Из Амбасаде САД у БиХ данас је саопштено да су изјаве и реаговања који доминирају политичким дискурсом у БиХ дубоко деструктивни за земљу и њено друштво, те да је посебно разочаравајуће када било који верски вођа помиње или прети насиљем као решењем проблема у БиХ.

– Сугестија да постоји већа потреба за „миром и толеранцијом“ у БиХ је добра, али се ова препорука мора једнако применити на политичке вође БиХ, као и на њене верске вође, и ништа мање на председника Републике Српске Милорада Додика – навели су из америчке Амбасаде у БиХ, након што је поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић изјавио да „земљу треба бранити оружјем, ако институције БиХ падну“.

(Срна)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u