ДОДИК: Организовани покушај промене власти насилним путем (ВИДЕО)

DODIK: Organizovani pokušaj promene vlasti nasilnim putem (VIDEO)

15 septembra 2017

Pokušaj opozicije da blokira rad Narodne skupštine Republike Srpske, predsednik Srpske Milorad Dodik ocenio je kao organizovani pokušaj promene legitimno izabrane vlasti nasilnim putem.

– U organizovanom planu nađe se neka tema i oko nje se pokušava organizovati institucionalna kriza. To smo videli u Ukrajini, Makedoniji i drugim zemljama gde su te „Soroševe međunarodne organizacije“ upravljale tim procesima kroz proteste. Dakle, u okviru određenih međunarodnih grupa, frustriranih nemogućnošću upravljanja Republikom Srpskom, postoji težnja da se vlast pre izbora „skloni“, kako bi došla kooperativna vlast, u vidu Borenovića i njemu sličnih. Ovde se radi o savršeno jasnim interesima – rekao je predsednik Srpske za RTRS.

Dodik je rekao da mu je drago što pokušaj nasilja nije uspeo, istakavši da je udar na Narodnu skupštinu udar na institucije Srpske.

– Opozicija ovim zahteva nefunkcionisanje, koliko god pričali o funkcionisanju instutucija. Jedino oružje koje narodni poslanik ima- je njegova ruka u parlamentu. Opozicija može na demokratski način da izrazi nezadovoljstvo, dakle, protestima, a ne nasiljem – rekao je Dodik.

On kaže da je pokušaj blokade NSRS vanparlamentarni način borbe koji je opozicija ranije najavila.

– Govedarica je rekao da će se tući u NSRS i verovatno je to pokušao i ovaj put, iako deluje da nije on vođa te grupe, već da je to /Dragan/ Čavić. U tom pogledu je jasno ono što su najavljivali kao vanparlamentarne metode borbe. Nisu slučajno izabrali Narodnu skupštinu i RTRS, kao sinonim za ono što jeste Republika Srpska – rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je rekao da opozicija, kao manjina, želi da nametne volju demokratskoj većini, koju pri tom naziva diktaturom.

– Pokušavaju da održe priču o diktatutri u Republici Srpskoj, a oni su ti koji pokušavaju da uvedu diktaturu, nametanjem svog manjinskog mišljenja većini. Ovde imamo jasnu, manifestovanu većinu u NSRS od 53 poslanika, a ne 42 poslanika u koaliciji okupljenoj oko SNSD-a – istakao je Dodik.

Dodik je rekao da vlast u Srpskoj ne želi eskalaciju, da će nastaviti da radi svoj posao i da je održavanjem sednice Narodne skupštine, poslata najvažnija poruka.

– Mi nećemo eskalaciju. U redu, stojte tamo, neka /Miladin/ Stanić postane najveći siledžija u Republici Srpskoj i onda neka pričaju o diktaturi. To smo videli izbacivanjem snimatelja RTRS-a – rekao je predsednik Srpske za Radio-televizuju Republike Srpske.

Govoreći o ugovoru o Transportnoj zajednici Dodik je rekao da ovaj ugovor može da bude prihvaćen samo pod uslovom da se u BiH primenjuje mehanizam koordinacije.

 – Mi se ne slažemo s tim. Kako je Ivanić mogao da glasa za to? A šta su oni rekli juče na Predsedništvu? Rekli su – prihvatamo Transportnu zajednicu, ali neka se nadležna ministarstva dogovore. Pa mi smo se dogovorili! Postoji priča o mehanizmu koordinacije i mi ne tražimo ništa drugo – rekao je on, dodavši da je predstavnicima SDS-a i PDP-a očigledno trebalo nešto da skrenu pažnju sa neuspeha koje postižu na nivou BiH, zbog čega je „možda trebalo da prođe sednica Predsedništva BiH na kojoj se prihvata Transportna zajednica“.

Dodik je rekao da Republika Srpska neće „razbijanje mehanizma koordinacije“ jer su njega usvojile i institucije Srpske, i BiH, i FBiH, te Brčko distrikt i svi kantoni u FBiH.

KOMENTARI3 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  Budalastine kao i obicno iz usta moga bivseg poznanika iz vremena pok.Markovica.Strah,jer malo se otvaraju oci ne moze se bas koliko hoces.Ona narodna mozes,ali dokl'e!Naravno pozivanje na "ugrozenost " Srbstva oprobano vec od kasnih 80tih godina jos uvijek igra.Ja licno mislim da je R.S. ugrozena najvise od gos.Dodika koji nije bez razloga odredio gdje ce biti i zivjeti u buducnosti kupovinom nekretnina u Srbiji.Toliko o patriotizmu i vjerovanju gos.Dodika u R.S. koju se zaklinje svaki dan.Zaklinje,ali nemojte pitati za pare,upropastenu ekonomiju,gladne penzionere,zatvorene fabrike,jer Vi gradjani ne znate/nije Vam niko rekao/da je R.S. bolji dio Drzave Bosne i da je ekonomski "odrziva ".Naravno pljuvati na bivse,ali uredno uzeti Ruski dug od bivse Drzave je sasvim normalno i jednima i drugima.Tu se slazu u trosenju jos uvijek sto bi nas narod u Bosni rekao:"Titinog ",je normalno.

 2. Trifun says:

  Svaki put nakon posjete Vucica ili drugih kvislinga iz Beograda Sarajevu dolazi do agresije na RS, nase institucije i slobodu preko antisrpskih sudova ili preko Sorosevih i NATO placenika u opoziciji! On je glavni koordinator toga i sluzi kao signal za agresiju na nasu slobodu. Pokusava da trguje nasom slobodom i zrtvama po direktivama iz Berlina i SAD, kao sto trguje srpskom drzavom na Kosovu, sa srpskim narodom u Crnoj Gori. Okruzio se mafijaskim drzavama i narko-teritorijama koja djeluju korozivno i razarajuce po nase drzave i interese na Balkanu...Mi cemo se dici 100%. Neme nazad.

  • Zaharije Serak says:

   Mene nema u 100%. Nemas dilemu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *