ДОДИК ОТКРИО МИЛОВ ПАКЛЕНИ ПЛАН: Припрема удар на Републику Српску

DODIK OTKRIO MILOV PAKLENI PLAN: Priprema udar na Republiku Srpsku

24 decembra 2018

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Crna Gora mora da promeni odnos prema srpskom narodu u celini i da mu da prava i slobode kakva uživa crnogorski narod u Srbiji i Republici Srpskoj.

Dodik je ukazao da određene službe Crne Gore „rovare“ po Republici Srpskoj, posebno po Hercegovini, gde pokušavaju da destabilizuju taj njen deo.



– Čak smo imali primere kada su neki lokalni funkcioneri tražili pripajanje Crnoj Gori jedne od opština koja je na granici sa Crnom Gorom, što govori o pokušaju uticaja same Crne Gore – rekao je Dodik.

Na molbu da prokomentariše izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da se „određeni krugovi u Srbiji, uključujući i Srpsku pravoslavnu crkvu, trude da zaoštre odnos prema Crnoj Gori“, Dodik je naveo da je nepotrebno to što je Đukanović rekao, ali da je očekivano.

– Mislim da je to greška i da pogotovo Đukanović ne bi trebalo da se stavi u ulogu da može da drži predavanje srpskom narodu i Srbiji u celini – istakao je Dodik.

On je ocenio da nije pristojno da se Đukanović „petlja“ u rad Crkve i da u tom pogledu daje preporuke.

– Stojim iza jedinstva SPC i mislim da bi apsolutno bilo krajnje nekorektno prema srpskom narodu da se učini nešto o čemu Đukanović priča. Očigledno je da to što je rekao znači da je Crna Gora krenula tim putem – naveo je Dodik.

On smatra da Crna Gora mora da promeni odnos prema srpskom narodu u celini i da se u tom pogledu daju jednaka prava i slobode srpskom narodu kakva uživaju crnogorski narod i predstavnici crnogorske nacije u Srbiji i Republici Srpskoj.

– U mnogim opštinama u Republici Srpskoj Crnogorci su izabrani u Vijeće nacionalnih manjina i sa njima veoma uspešno sarađujemo. Sa druge strane, poruke koje su došle od Đukanovića apsolutno nisu bile potrebne. Republika Srpska će naći svoju politiku i odgovore na sve to – naglasio je Dodik.

(RTRS/fakti. org)

KOMENTARI



5 komentara

 1. Baracuda says:

  Zemlja koja nema više od 400 000 stanovnika....kakav značaj osim na pogled na Beograd !? Jedna Avenija u Londonu, Parizu, ili nekom većem gradu ima više stanovnika od milogoraca !

 2. Pera pekar says:

  Kad su to brdsko planinski guslarski njakavci bili Srbi? Kad su to oni bili ljudi?

  • Velika Metla says:

   Pera pekar,UVEK su,ZAPAMTI,oni koji gude s guslima bili Srbi! U V E K ! Ne možemo svi da sviramo na saksofonu,treba neko da gudi i na guslama! Ipak,moraš priznati,Mocart ne diže na stol! I jednu informaciju za tebe,a to je da gusle nisu crnogorski nego hercegovački "proizvod"! U svakom slučaju srbske su!

 3. Mali says:

  vojnik o skracenju,kurva o postenju.Crnogorci o cojstvu i junastvu.

  • ralence says:

   Milogorci ubijaju Srbe od 1941 g. Milo samo podržava i radi isto ono što mu je radio Jovo Kapičić i Milovan Džilas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *