ДОДИK ПОБЕСНЕО: Тужилаштво да се огласи о Давидовом убиству или лично организујем протест

DODIK POBESNEO: Tužilaštvo da se oglasi o Davidovom ubistvu ili lično organizujem protest

27 decembra 2018

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je da će, ukoliko uskoro ne bude tužilačke odluke u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, pozvati građane na proteste pred banjalučko Okružno javno tužilaštvo, prenela je Fena.

„Ako za mesec-dva dana ne bude te odluke, pozvaću građane pred tužilaštvo da ih izbacimo iz njihovih kancelarija, jer oni ne rade dobro svoj posao. I neka misle šta god hoće. Oni su bili dužni da objasne javnosti o čemu se tu radi, a ne da to ja radim, ili neko drugi. Ovo je nedopustivo“, naveo je Dodik podsetivši da je pravosudni sistem u BiH kreirala međunarodna zajednica.

Istakao je da je trebalo da članovi grupe “Pravda za Davida” demokratskim pritiskom na tužilaštv usmere svoje zahteve da se reši taj slučaj, kao i da se smene ljudi iz tužilaštva koji su odgovorni.„I dalje sam spreman da sednem i da razgovaram i s Davorom Dragičevićem, njegovim timom i bilo kojom osobom iz grupe ‘Pravda za Davida’“, dodao je on i istakao da se slaže i da se slučaj prebaci u državno tužilaštvo i da žali što je Dragičević fokus svog delovanja prebacio na institucije RS, što je, kaže, pogrešno.

Dodik je podsetio da je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv policajaca za koje je postojala sumnja da su napravili propuste tokom istrage tog slučaja, ali da nije dokazana nikakva krivica ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača i da zato neće biti smenjen.

Naveo je da ne štiti nikoga, ali da se ovaj predmet mora rešiti u institucijama, te da je i vlastima RS stalo da se predmet reši i personalno će tražiti odgovornost tužioca, jer, kako je naveo, nisu reagovali devet meseci i ne mogu se kriti iza nezavisnosti.

Dodik je istakao i da je, nažalost, slučaj stradanja tog banjalučkog mladića politizovan.

„Mislim da je okupljanje na Trgu Krajine odavno dobilo političku dimenziju“, dodao je Dodik.

(Danas)

KOMENTARI2 komentara

  1. Posmatrac says:

    Mile vrati pare koje si zaradio na nezakonit nacin I ratnim profiterstvom pa onda mozes da trazis pravo, hm dotle ko ti vjeruje.

  2. Vesko says:

    Jasno je da je Tuzilastvo ili infiltrirano zapadnim agentima ili opozicionarima gubitnicima koji pokusavaju sabotiranjem istrage da kreiraju tenzije i nestabilnost koju bi pokusali politicki usmjeriti!! Mora da postoji legalan nacin opoziva svih u Tuzilastvu u odredenim okolnostima kroz Skupstinu i slicno...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *