ДОДИК: „Почели су да ме руше“

DODIK: „Počeli su da me ruše“

20 maja 2017

(foto: Youtube printscreen)

NIJEDNIM zvaničnim kanalom nisam dobio informaciju o planu „Poslednja šansa“, gde se spominje da opozicija i pojedine strane službe destabilizuju Srpsku, a što se pominje u javnosti. A, ponašanje pojedinih opozicionih partija u RS podseća me na opisani scenario, u kojem su oni, ipak, samo loši glumci, nesposobni da iznesu svoje uloge.

Ovo, za „Novosti“, kaže predsednik Republike Srpske, koji navodi da stranke u Savezu za promene na sve načine pokušavaju da destabilizuju RS i da će to nastaviti da rade.

* Mogu li institucije Srpskoj da spreče destabilizaciju? Koliko se ovakvim informacijama uošte pristupa ozbiljno?

– Sve informacije se, posebno ovakvog karaktera, proveravaju. MUP RS se pokazao kao najorganizovanija i najsposobnija policijska struktura u BiH i nema razloga da ne verujemo našoj policiji. O njihovoj sposobnosti govori se i u svetskim metropolama, posebno kad je u pitanju borba protiv terorizma.

* Plašite li se za svoju bezbednost, pošto ste predstavljeni kao glavna „meta“ u planu „Poslednja šansa“?

– Nisam neodgovoran da ne razmišljam i o takvim stvarima, posebno što nisam u pitanju samo ja. Imam i porodicu prema kojoj treba da budem odgovoran. Međutim, ne dozvoljavam da me takva razmišljanja odvuku od suštinskih stvari koje je potrebno uraditi, ili poteza koje je potrebno povući. Ne zaboravite, za ovu državu je život dalo dalo blizu 30.000 najboljih ljudi tog vremena. Da li je njih iko pitao plaše li se za svoju bezbednost?

* Da li ima pomaka kada je u pitanju skidanje vašeg imena sa američke „crne liste“?

– Mi ćemo pokrenuti sve raspoložive mehanizme da novoj američkoj administraciji objasnimo kako i zašto je samo tri dana pre inauguracije predsednika Trampa neko odlučio da moje ime stavi tik uz imena najvećih svetskih terorista. Verujemo da će se u novoj administraciji SAD naći dovoljno razumevanja da se preispitaju razlozi i način kako sam dospeo na tu listu.

* Planirate li uskoro sastanke u Vašingtonu?

– Da bi do takvih susreta došlo, moraćemo da otklonimo sve nesporazume. Ne krijem da su moja očekivanja od nove administracije velika, ali ne zbog mogućnosti da budem uklonjen sa „crne liste“, već zbog izjava predsednika Trampa da SAD neće više da se mešaju u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

OTCEPLJENJE NIJE NA DNEVNOM REDU

* Kako komentarišete stavove zvaničnika Stejt departmenta o stanju u BiH i mogućem raspadu i otcepljenju RS?

– Zvaničnik američkog Stejt departmenta Hojt Ji iznosi laži o stanju u regionu, pozivajući ili priželjkujući intervencionizam. Ukoliko dođe do pojačanog intervencionizma međunarodne zajednice, BiH će se raspasti i niko ne može više da je sastavi. Na dnevnom redu Republike Srpske nema nikakve secesije. Ni Srbija, ni Rusija, niti bilo ko, od nas ne traži da sprovodimo bilo kakve aktivnosti oko secesije.

KOMENTARI2 komentara

  1. kuka says:

    Šta god da čuju, pročtaju ili vide, kakva god obećanja, uveravanja itd. da čuju, Srbi u RS, a i mi ostali moramo biti neprekidno na oprezu i potpuno budni. Nema više spavanja, jer su oko nas sve same zveri. Spavanje je luksuz. Ne dremaj, Mile! Ustaj i ne daj se!

  2. punca says:

    BIH će se raspasti i niko ne može više da je sastavi.Tako je- DEFINITIVNO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *