ДОДИК ПОРУЧИО ИНЦКУ: „Ти си кловн, како ти можеш…“

DODIK PORUČIO INCKU: „Ti si klovn, kako ti možeš…“

10 januara 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Vlast i opozicija u Republici Srpskoj najoštrije su osudile izjavu visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka, koji je taj entitet uporedio sa zločinačkom NDH iz vremena Ante Pavelića.

I dok vlast poručuje da je Incko zapravo samo potvrdio da je oduvek podržavao tu zločinačku tvorevinu, deo opozicije traži da se visoki predstavnik hitno izvini građanima RS.

Komentarišući obeležavanje Dana Republike Srpske juče u Banjaluci, Incko je rekao da bi nekome tako moglo pasti na pamet i da obeležava dan kada je osnovana NDH.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uverenje da poređenjem Dana Republike Srpske sa danom osnivanja NDH, Incko, koga je nazvao „poznatim klovnom međunarodne zajednice“, nije uvredio nikoga u Republici Srpskoj, ali jeste na kraju pokazao svoje pravo lice. Dodik je rekao da je „period glumatanja diplomate završen – maske su pale“, a Incko je ovom izjavom podsetio da pripada onima koji su u vreme pomenute NDH podržavali tu zločinačku tvorevinu u kojoj je nestalo više stotina hiljada Srba i pokrenuo sumnju da on i danas gaji simpatije prema toj zločinačkoj tvorevini.

– Bilo bi zanimljivo znati na kojoj strani istorije mu je bila porodica u Drugom svetskom ratu, kada tako olako, bez imalo odgovornosti izgovara šta izgovara, ne misleći da ga prati celi jedan narod dok se on obraća meni.

Ali, to je Incko, kaže Dodik i dodaje: „Lupi, ako ostane živ – pojašnjava, i za sve to uzme 25.000 evra mesečno“.

Predsednik Srpske je naveo da je ova Inckova izjava zaista ozbiljna, te da je zato komentariše, ali da je on tako neozbiljan tip da ne zavređuje ni slova komentara, niti bilo kakvog susreta u budućnosti.

– Koliki je Incko klovn govori i činjenica da ne zna ni da bi kao visoki predstavnik trebalo da čuva Dejtonski mirovni sporazum i Republiku Srpsku, kao potpisnicu tog sporazuma. Ako međunarodna zajednica u BiH želi da očuva mrvu svog dostojanstva, morala bi da mu što hitnije kupi kartu za Austriju, jer izigravajući klovna, on je od međunarodne zajednice u BiH napravio cirkus – zaključio je Dodik.

KOMENTARI4 komentara

 1. Trifun says:

  Zapadne antisrpske i antiruske genocidne hijene sa kojima NE MOZE BITI NIKAKVIH KOMPROMISA OKO NASE SLOBODE! Nakon te izjave on je postao otvoreni neprijatelj. Srpski narod da zahtijeva da svi stranci napuste BiH momentalno iz svih institucija i da se donese zakon u Skupstini RS kojim se sve njihove pozicije uklanjaju i stavljaju van snage!

  • Deda Brada says:

   Apsolutno tačno. "Ustavni" sud BiH, u kome se nalaze tri stranca! Hajde neka n.pr. u Nemačkoj ili Francuskoj, ili Inckovoj Austriji, u ustavnim sudovima sede tri recimo Rusa, ili Srbina. Uostalom (možda grešim, ali mislim da je ovo tačno) Dejtonskim sporazumom nije predviđen neki tamo Ustavni sud BiH, pogotovu sa tri stranca u njemu. Doneti zakon po kome Srpska ne prihvata odluke organa koji nisu predviđeni Dejtonskim sporazumom, niti prihvata išta što nije u skladu sa njim. U protivnom, izdvajanje iz sastava BiH.

 2. tigar says:

  Budaletina,nepismena,da zna imalo istoriju zemlje u kojoj je radi i živi,nebi lupetao i ostao živ,nesrećnik!

 3. cile mile says:

  Majmuna treba tuziti za uvredu citavog naroda. Udri ga po labrnji, Dodice, Odlicno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *