ДОДИК ПОРУЧИО: „Српска независна за пет година“

DODIK PORUČIO: „Srpska nezavisna za pet godina“

28 decembra 2016

dodik_-54z

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Srpska u narednom periodu biti važan faktor u regionu i da je za pet godina vidi kao moćnu, jaku, demokratsku i samostalnu.

„Vidim je moćnu, jaku, demokratsku, važan faktor u regionu i vidim je kao samostalnu“, rekao je Dodik novinarima nakon prijema koji je organizovao u Banjaluci za predstavnike javnih medija povodom Dana Republike.

Dodik je dodao da će 9. januara na proslavu Dana Republike u Banjaluku doći neko iz najvišeg rukovodstva Srbije.

„Srbija je ozbiljna zemlja i retko kad se desi da na jednom mestu budu i predsednik i premijer. To ste mogli da vidite i tako će biti i ove godine“, rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara Televizije N1 da li u narednoj godini očekuje socijalne nemire i pojačane tenzije, Dodik je rekao da je Televizija N1 „neprijateljska“ i „da radi u interesu destabilizacije“.

Dodik smatra da će ova televizija nastojati da se naredne godine u Srpskoj dese socijalni nemiri i tenzije, ali da joj to neće uspeti.

Nema razloga da ne bude odobrena američka viza

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ispoštovao svu proceduru za dobijanje američke vize i da ne vidi razlog da njegov zahtev bude odbijen.

„Otišao sam u Ambasadu SAD u Sarajevu veoma nevoljno. Bio sam na teritoriji SAD pošto je Ambasada eksteritorijalna, a da bi dospeo tamo prošao sam kroz Federaciju BiH. Nisam išao u Federaciju nego sam išao u američku Amabasadu. Podneo sam formalan zahtev, na njima je da o tome odluče, ja samo čekam da odgovore“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, ističući da ga ne bi iznenadilo i da ne dobije vizu.

On je naveo da će, ako dobije vizu, ići u SAD gde treba da prisustvuje polaganju zakletve novoimenovanog predsednika Donalda Trampa i inaugurativnom balu.

Dodik je rekao da ne želi da izaziva nove spekulacije u vezi sa dobijanjem vize i odlaskom u SAD.

Treba da bude počasni domaćin na Trampovoj gala večeri

Predsednik Republike Srspke Milorad Dodik dobio je još jedan u nizu poziva za svečanosti povodom inauguracije novog američkog predsednika Donalda Trampa, javlja RTRS.

U pozivu, koji je uputio predsedavajući Organizacije Sister Sitis Internešnl Stiven Ti Kvigli, Dodik je pozvan da u svojstvu počasnog domaćina prisustvuje Inauguralnoj gala večeri u Vašingtonu 17. januara, koja će biti održana u sedištu Organizacije Ameriken Stejt Bilding.

„Bilo bi nam drago da nam se pridružite u proslavi ove neverovatne noći inauguracije našeg novog predsednika“, navedeno je u pozivu.

Na balu će biti i prva dama Amerike Melanija Tramp.

(Srna, Fonet)

KOMENTARIJedan komentar

  1. zoran says:

    Nezavisna ali odmah ! Narod ne moze da ceka ! A takodje, postoji mogucnost da Trump bude na vlasti samo 4 godine. Znaci sto prije se odcijepiti uz pomoc Rusije i Trumpa i opsteg anti-balijskog raspolozenja u svijetu !!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *