ДОДИК ПОСТИГАО ВЕЛИКИ ДОГОВОР са Кинезима!

ДОДИК ПОСТИГАО ВЕЛИКИ ДОГОВОР са Кинезима!

5 новембра 2016

dodik-kinezi-sinhua

Делегација Републике Српске, коју предводи председник РС Милорад Додик, борави у вишедневној посети Кини.

Председник Републике Српске Милорад Додик и директор продаје компаније Хуавеи за Балкан потписали су данас у Пекингу Споразум о стратешком партнерству Српске и ове компаније.

Додик је истакао да је Хуавеи једна од три најмоћније светске компаније за телекомуникације и информационе системе.

„Споразум подразумева успостављање система везаних за сигуран град и безбедност подручја, успостављање засебне телекомуникационе и ИТ технологије за функционисање Владе, а могуће је да се прошири и на друге секторе – привреда, здравство, саобраћај…“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је изразио задовољство што је имао прилику да посети компанију Хуавеи и у име Српске потпише споразум, те да се упозна са заинтересованошћу ове компаније да буде присутна у Српској и помогне јој у примени онога што је неопходно да би била интегрисани део савременог друштва.

Додик би данас требало да посети и Кинеску корпорацију за путеве и мостове.

Председник Српске и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић јуче су са генералним директором компаније Синофарм Ли Каном потписали Споразум о изградњи нове болнице у Добоју.

Додик се јуче састао и са главним менаџером Кинеске корпорације за машински инжињеринг Сун Баиемом, а кинески саговорници су том приликом изразили интересовање за изградњу Термоелектране Гацко 2.

Додик је, као председник СНСД-а, са шефом Одељења за међународне послове Комунистичке партије Кине Сонг Тао озваничио у Пекингу почетак сарадње две партије.

KOMENTARI3 коментара

  1. Goran says:

    ma tko sve ne udara , samo za razliku od prije 20 godina , to udaranje izgleda kao kokodakanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u