ДОДИК ПОСТИГАО ВЕЛИКИ ДОГОВОР са Кинезима!

DODIK POSTIGAO VELIKI DOGOVOR sa Kinezima!

5 novembra 2016

dodik-kinezi-sinhua

Delegacija Republike Srpske, koju predvodi predsednik RS Milorad Dodik, boravi u višednevnoj poseti Kini.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor prodaje kompanije Huavei za Balkan potpisali su danas u Pekingu Sporazum o strateškom partnerstvu Srpske i ove kompanije.

Dodik je istakao da je Huavei jedna od tri najmoćnije svetske kompanije za telekomunikacije i informacione sisteme.

„Sporazum podrazumeva uspostavljanje sistema vezanih za siguran grad i bezbednost područja, uspostavljanje zasebne telekomunikacione i IT tehnologije za funkcionisanje Vlade, a moguće je da se proširi i na druge sektore – privreda, zdravstvo, saobraćaj…“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da poseti kompaniju Huavei i u ime Srpske potpiše sporazum, te da se upozna sa zainteresovanošću ove kompanije da bude prisutna u Srpskoj i pomogne joj u primeni onoga što je neophodno da bi bila integrisani deo savremenog društva.

Dodik bi danas trebalo da poseti i Kinesku korporaciju za puteve i mostove.

Predsednik Srpske i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić juče su sa generalnim direktorom kompanije Sinofarm Li Kanom potpisali Sporazum o izgradnji nove bolnice u Doboju.

Dodik se juče sastao i sa glavnim menadžerom Kineske korporacije za mašinski inžinjering Sun Baiemom, a kineski sagovornici su tom prilikom izrazili interesovanje za izgradnju Termoelektrane Gacko 2.

Dodik je, kao predsednik SNSD-a, sa šefom Odeljenja za međunarodne poslove Komunističke partije Kine Song Tao ozvaničio u Pekingu početak saradnje dve partije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Goran says:

    ma tko sve ne udara , samo za razliku od prije 20 godina , to udaranje izgleda kao kokodakanje

    • Goran says:

      uh , greska :-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *