ДОДИК ПОВУКАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТЕЗ У КАРИЈЕРИ: Запад шокиран!

DODIK POVUKAO NAJOPASNIJI POTEZ U KARIJERI: Zapad šokiran!

24 decembra 2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik povukao je do sada najopasniji potez, koji će SAD, NATO i Federaciju BiH potpuno izvesti iz takta. On je odlučio da u obeležavanju Dana RS 9. januara odbije bilo kakvo učešće Oružanih snaga BiH, i da za taj dan postroji specijalnu jedinicu Republike Srpske i to u posebnim uniformama koje će biti primerene obeležavanju Dana Republike.

Politikolozi smatraju da Dodik vuče poteze koji idu u pravcu stvaranja uslova da jednog dana on ili neka nova generacija političara raspiše referendum o samostalnosti Republike Srpske, jer je očigledno da međunarodna zajednica nije spremna da vrati barem deo otetih nadležnosti koje je dobio srpski entitet prema Dejtonskom mirovnom sporazumu.

– Ne želim više da imam polemiku o ovome – kategoričan je bio Dodik i naveo da je formiran počasni vod od 50 policajaca koji će biti postrojen u čast Republike Srpske u uniformama koje će biti primerene obeležavanju Dana Republike.

Potez predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da odbije bilo kakvo učešće Oružanih snaga BiH u obeležavanju Dana Republike Srpske 9. januara, politikolog Aleksandar Pavić vidi kao potpuno logičan.

– Sa nivoa BiH se non-stop osporava i Republika Srpska i pogotovu Dan Republike Srpske i zbog toga je morao da bude organizovan referendum. Tako da, s obzirom da Bakir Izetbegović u poslednje vreme ponovo pojačava napade na Republiku Srpsku, opstruiše postizanje dogovora i oko razgraničenja sa Srbijom, potpuno je logično da centralna proslava Republike Srpske bude stvar Republike Srpske – smatra Pavić.

Licemerno je, dodaje taj politikolog, na kraju da bilo kakva struktura iz BiH učestvuje u proslavi.

– Ne bih tu učitavao ništa više od toga. Sad, de fakto to jeste iskazivanje nekog suvereniteta, atributa države, a Republika Srpska ima pravo na to jer je postojala pre nego što je uspostavljena Dejtonska Bosna i Hercegovina. Tako da je prema meni nužno raščišćavanje stvari. Ovo je lucidan potez da ne bude nikakvih nedoumica šta se slavi 9. januar i što se mene tiče, mislim da je to briljantan potez koji ne treba nikom ni da smeta – jasan je Pavić.

Odluka predsednika Republike Srpske Milorada Dodika je prema mišljenju analitičara iz Banjaluke Anđelka Kozomare nova i iznenađujuća za sve u BiH i naravno u Republici Srpskoj, ali nije neočekivana.

Traba podsetiti, ukazuje Kozomara, kako je prošle godine za Dan Republike bilo problema oko postrojavanja počasnog voda srpskih vojnika i da je član predsedništva iz Republike Srpske Mladen Ivanić imao velikih problema i pre toga i posle toga, zato što je kao predsedavajući predsedništva u to vreme naredio da se počasni vod postroji 9. januara u Banjaluci.

Da bi izbegli te komplikacije, rezonuje Kozomara, očigledno je da Dodik ne želi više da dovodi u neprijatnu situaciju ni Republiku Srpsku ni Mladena Ivanića i odlučio je da pokaže da Republika Srpska ima nešto što je do sad bilo nepoznato javnosti.

– Za sad je to počasni vod od 50 policajaca u nekim novim uniformama koje niko do sad nije video. Dakle, Dodik na mala vrata uvodi oružanu silu Republike Srpske – tvrdi Kozomara.

Naravno, kategoričan je on, da će biti burne reakcije u Sarajevu, ne samo na ovu njegovu izjavu, nego pogotovu posle 9. januara, kad se vidi kako to sve izgleda, čime su naoružani ti počasni gardisti i kako će izgledati taj defile.

S druge strane, Aleksandar Pavić sumnja da će hrvatski član predsedništva BiH Dragan Čović da reaguje negativno, prvo i zbog sopstvenih problema koje ima i sa Bakirom Izetbegovićem i sa Sarajevom ali i zbog stvarno dobrog odnosa koji je uspostavio sa Miloradom Dodikom.

– A što se tiče Bakira Izetbegovića, baš bi bilo zanimljivo da Bakir svm ponudi počasni vod vojske BiH na obeležavanju Dana vojske Republike Srpske, jer bi to praktično značilo da i Bakir Izetbegović priznaje Dan Republike Srpske – kategoričan je Pavić.

Bilo bi potpuno apsurdno, dodaje taj politikolog, kad bi se sad iz redova Bošnjaka, SDA i Bakira nešto bunili, jer sumnjam da oni hoće da učestvuju u proslavi u Banjaluci.

– Oni to osporavaju. Tako da svaka kritika sa njihove strane bi tek bila novo licemerje. Oni mogu da budu zadovoljni što neće nikakva centralna institucija da uzme učešća u obeležavanju Dana Republike Srpske – sugeriše Pavić.

Predsednik Srpske Milorad Dodik, prema mišljenju Anđelka Kozomare, vuče poteze koji idu u pravcu stvaranja uslova da jednog dana on ili neka nova generacija političara raspiše referendum o samostalnosti Republike Srpske, jer je očigledno da međunarodna zajednica nije spremna da vrati barem deo otetih nadležnosti koje je dobio srpski entitet prema Dejtonskom mirovnom sporazumu.

– Dakle, jedino rešenje je da Republika Srpska pokuša samostalno da gradi svoju budućnost i Dodik pokazuje i ovim primerom specijalne policijske garde da ozbiljno razmišlja o svim elementima koje treba da ima jedna država – zaključuje Kozomara.

(Sputnik)

KOMENTARI32 komentara

 1. Beli Orao says:

  Ako se Izet javi da dolazi na proslavu u Banjaluku na Dan Republike Srbske?!Lično ću se potruditi da mu bude servirano tri kila pratećeg pečenja!😋OBEĆEVAM!!!!

  • Za Srbiju says:

   Dok se Dodik bori sa muslimanima, na delu je kroatizacija Srpske.

   • Željko, Hrvatska says:

    @ Za Srbiju Od stvaranja neovisne države Hrvatske za koju je da budemo iskreni najzaslužniji bio naivni Izetbegović Alija jer je prebacio rat u BiH, sada najbolji promicatelj hrvatske politike je Dodik Milorad!!

 2. Zoran says:

  Dodik neka ne racuna na Srbiju dok je Vucic na vlasti. Okreni se Rusiji, pa sta bude. Od ovoe livre srpske vajda nema.

  • Walter says:

   Pa nemoj tako BDP je uvećan za 6,78 % i za dve godine će nam biti bolje.

 3. Velika Metla says:

  Balije ne priznaju Republiku Srbsku,pa shodno tome i ne pripada im da učestvuju ni po kojem osnovu na proslavi Dana Republike Srbske! I šta,i kome,tu nije jasno?

 4. R.Srpska says:

  Pa sta je tu problem??? Vlast RS moze ga odredjuje sta se i kako slavi. Ajde da mi kazemo da ameri ne treba da slave dan svoje genocidaske tvorevine nazvane USA utemeljene na genocidu nad indijancima. Sta misle muslimani boli me ona stvar.

  • Željko, Hrvatska says:

   @ R.Srpska E tu velim da griješite jer R.Srpska je entitet(dio) međunarodno priznatoga subjekta joji se zove Bosna i Hercegovina! Dayton je prevario i vas i nas!!

 5. Jefrem says:

  Najbolje ce biti kada vecina glasaca jednom prestane da daje podrsku laznim obecanjima Dodika. Tada ce u Republici Srpskoj svanuti. I kada bulumenta njegovih poltrona ode s njim u zaborav.

  • Hruscov says:

   Doci ce neki novi Dodik, koji ce biti izglasan svojevoljnom vecinom na brojanju glasova kao i kod Vucica i opet iznova. Ovako neka ga i neka se bori posto je novcanik vec pun.

  • Milovan says:

   Baš tako, a ti zasedneš između Bakira i Bosića pa zapevate: Bosno moja divna mila Divna gizdava...!

  • Velika Metla says:

   Jefreme,oće li "svanuti" kao u Srbiji posle 5.oktobra? Ako će tako "svanuti"onda neka i ne sviće! I ti si jedan od onih nesrećnika koji veruju zapadu"samo Miloševića sklonite,predajte srbske generale,policiju,i političare haaDu,odradite pljačkašku privatizaciju i Srbiji će "svanuti"! Vidimo kako joj je svanulo! Pa bi ti izgleda da tako isto "svane" i Republici Srbskoj,a?

  • Vkadimir says:

   Mora da si mujo cuj ajd ti ako2 tako idi za tursku

 6. goran says:

  Jefreme, da li bi ti prihvatio nekog drugog koji takodje zeli nezavisnost RS? Sta ti smeta: Dodik ili borba za samostalnost???

 7. Jefrem says:

  @Velika Metla says: 2017/12/24 11:04 AM Ti si u mom komentaru procitao ono sto si zeleo da procitas! Zaboravio si da je Dodik od pocetka bio bio deo onih koji su pripremai i izveli "demokratski prokret" 5. oktobra 2000. godine. Zaboravio si kako je izigrao Kostunicu a podrzao Borisa Tadica. Zaboravio si da je Olbrajtova pred zasedanje Narodne Skupstine Republike Srpske rekla da je Dodik "svezi dasak vetra u R. Srpskoj. Tada je Dodik uz pomoc SFOR-a (BH derivacije NATO snaga) pobedio na izborima? SFOR kidnapovao jednog muslimanskog i jednog hrvatskog poslanika i doveo ih u Bijeljinu kako bi Dodik pobedio Mladena Ivanica koji mu je bio protivkandidat za premijera Rep. Srpske. To su cinjenice. Pitaj bilo koga iz sadasnje opozicije i svi ce ti to reci.

  • Velika Metla says:

   Jefrem,sve ja to,veruj,mnogo dobro znam! Ali taj Dodik danas javno govori šta govori o zapadu i svemu ostalom šta je pritislo srbski narod gde god bio! To što Dodik javno izgovori NIJEDAN SRpPIJANSKI politikant ne sme ni da pomisli,a kamoli da i javno izgovori!

 8. Jefrem says:

  Da dodam jos nesto, sto je takodje opstepoznato o Dodiku i njegovom "patriotizmu" i iole politicki pismenoj javnosti Republike Srpske. Za vreme zlocinackog bombardovanja 1999. godine teritorije bivse SRJ od strane NATO-a, tadasnji premijer Vlade Republike Srpske Dodik, je zajedno sa clanom vladajuceg SNSD-a Nikolom Spiricem boravio na NATO razaracu koji je bio stacioniran na Jadranskom moru. Tamo je pozvan od strane jugoistocne komande Klintonovih gnerala, ratnih zlocinaca da posmatraju lansiranje "Tomohavki" i poletanje americkih ratnih aviona sa tog broda koje su sejale smrt i istovarale osiromaseni uranijum po nezasticenom civilnom stanovnistvu, Vojsci i teritoriji bivse SRJ. Dodik i Spiric su sa sobom poveli i svoje novinare iz RS da ovekovece njihov boravak (za istoriju) na tom zlocinackom brodu. Dodik se sada verovatno kaje zbog toga - mislim sto su on i Spiric tamo isli u pratnji "sedme sile". Ne treba biti mnogo vispren, mozete lako pronaci taj video na Youtube i pogledati da li "laze koza ili rog"?

  • mila says:

   Tako je,a da dodam i da srbovanjem skreće pažnju sa priče o bijedi ,akcizama i slično.Sva vlast u R Srpskoj je takva,ali kriva je i opozicija koja je nesposobna i izdajnička,da čovjek pođe na izbore nema za koga da glasa.Oni su vjerni samo svom džepu.

 9. hristina says:

  Podrska Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj! Ziveo i zivela!!!

 10. ilija says:

  srbi nemaju pravo na referendum i pravo glasa rekao je drug tita.

 11. Jefrem says:

  @Velika Metla says: 2017/12/24 2:40 PM Jos malo objasnjenja i ako procitas moj odgovor i ako redakcija portala intermagazin.rs dozvoli prenecu komentar jednog drugog citaoca sa internet portala frontal.rs. Dakle, kazes da "... Ali taj Dodik danas javno govori šta govori o zapadu i svemu ostalom šta je pritislo srbski narod gde god bio! To što Dodik javno izgovori NIJEDAN SRpPIJANSKI politikant ne sme ni da pomisli, a kamoli da i javno izgovori!..." Moj odgovor na tvoj komentar je jednostavno ovaj: Dodik je zapravo najordinarniji politikant i to bez premca na srpskoj politickoj sceni! A evo zasto: Kada je bilo, mimo rezolucije Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija od strane Bila Klintona i njegove kamarile, pokrenuto bombardovanje jedne clanice OUN, Dodik je dakle posecivao jedan neprijateljski agresorski ratni brod, ali zato, ni prstom nije mrdnuo kao premijer da bar izrazi nezadovoljstvo pred svetskom javnoscu i bar u Banjoj Luci odrzi jedan protestni skup protiv belosvetskih agresora i zlikovaca. Naravno da nije, jer su ga ti isti, koji su sejali smrtonosne tovare bombi i osiromasenog uranijuma na na nevinu srpsku decu, gradjane, srpska sela, gradove, skole i bolnice, fabrike, mostove, elektricne centrale ubijajuci i trujuci Srbe postavili na mesto premijera. Jeste, Zapad je mnogo zaduzio Dodika, ali ne i Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji. Da ne zaboravim, vec na pocetku svog prvog premijerskog mandata, Dodik je pokazao svoje slugeranjstvo i servilnost koji su ga ustolicili na premijersko mesto. Tako je samostalno doneo odluku da vrati muzejske eksponate iz zloglasnog Jasenovca. Slusajuci svoje prijatelje, cioniste, na svoju ruku i bez odluke bilo kog organa Republike Srpske poslao je tu arhivsku gradju Muzeju Holokausta u Njujork, koji su je presnimili i originale prosledili u Tudjmanovu Hrvatsku. A evo sta je jedan od obavestenijih citalaca preneo o Dodiku i njegovom okruzenju: http://frontal.rs/dodik-povlacimo-se-iz-map-jer-necemo-granicu-na-drini/ Odgovori 23. decembra 2017. u 14:10 Davno je bilo to – ima 3 godine ovom tekstu a cini se nikad aktuelniji: Dodik – Republika Srpska – to sam ja, kao nekada Radovan Karadžić Dodik se od početka svoje političke karijere ispoljava kao licemer i jeftini polulista. Odavno je pročitan kao petparački roman. On sada ne zna gde udara. Prestravljen je da bi mogao izgubiti vlast. Njega ne interesuje Republika Srpska, već mogućnost da siđe sa prestola na koji je došao uz pomoć NATO transportera. Nedavno je u svom intervjuu NIN-u najavio mišljenje “da bi Republika Srpska mogla rzmisliti o ulasku u NATO ako joj NATO otvori nekoliko fabrika namenske industrije”. Pre toga, gurao se da se nađe na tribini što bliže ruskom predsedniku na vojnoj paradi u Beogradu i Moskvi. Nije se gadio da između te dve parade prisustvuje i sastanku Trilaterale u Beogradu. Jedno je sigurno, Dodik misli da su Srbi narod kratkog pamćenja, njegov glavni “bezbjednosni ekspert i prvi obavještajac”, bivši insajder američke CIA-e, Predrag Čeranić, po novinama i raznim “patriotskim sajtovima” kakav je Cvijanovićev standard.rs nas uverava da aktuelnom režimu u Republici Srpskoj “preti rušenje vlasti” uz pomoć “obojene revolucije”, dok istovremeno novoformirane policijske snage MUP-a Republike Srpske “za kontrolu masa i razbijanje demonstranata” opremaju i obučavaju američki policijski instruktori(?). A ko je zapravo Predrag Čeranić? Od špijuna postao “nezaobilazni” Dodikov “bezbednosni ekspert i analitičar”. Kako je započeo svoju špijunsku karijeru Dodikov “prvi obavještajac” Predrag Čeranić?: http://postimage.org/image/i8yihzcep/ http://postimg.org/image/4wm8qkr7z/ http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/bih-bezbednjaci-u-sluzbi-stranaca/ Predrag Ćeranić, bio vrlo produktivan saradnik UDB-e. U saradničkoj mreži UDB-e vođen pod pseudonim “SLAVUJ”. Cinkario kolege studente sa Filološkog fakulteta u Sarajevu dok je bio student (Pavić Željko, POO,student iz Doboja) …Sada je “bezbjednosni ekspert”, čovjek sa iskustvom u špijuniranju po nalozima stranih ob. službi, a pre svega američke CIA-e. Jednom rečju doušnik i potkazivač. Članica Glavnog odbora Dodikovog (vladajućeg) SNSD, Ana Trišić – Babić, zamenica ministra spoljnih poslova BiH više puta je u Banjoj Luci održavala promotivne skupove i agitovala za ulazak BiH u NATO, govorila o koristi i prednostima članstva u zločinačkoj NATO organizaciji koja je bombardovala Srbe i u Republici Srpskoj i Srbiji, trovala osiromašenim uranijumom, sakatila zabranjenim kasetnim bombama. Za neupućene, evo izvoda članka iz beogradske Politike: http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Ocijuka-li-Dodik-s-NATO-om.sr.html Ko zapravo gura RS u alijansu Ruski mediji već neko vreme upozoravaju da NATO polako „probija” poslednje antinato bastione na Balkanu – Srbiju i Republiku Srpsku. Glas Rusije je, recimo, u junu prošle godine, pod naslovom „Vlasti Republike Srpske javno za Rusiju – tajno za NATO”, izneo nekoliko primera izjava i delovanja srpskih političara u RS koji, po oceni autora priloga, potvrđuju tezu iz naslova. Dotiču se, pored ostalog, uloge Ane Trišić-Babić, zamenice ministra inostranih poslova BiH, predsednice Komisije za NATO integracijski proces BiH i funkcionerke Dodikove stranke, koja „svakim danom i svojim postupcima gura Republiku Srpsku bliže NATO-u”. Ukazujući na delatnost njene komisije i na odredbu Zakona o odbrani, član 84, po kome će BiH učiniti sve potrebne aktivnosti kako bi ušla u NATO, a da „sve odluke donete na nivou BiH imaju pravnu snagu i za RS i Federaciju BiH, i to bez izuzetka”, Glas Rusije zaključuje da Srpska skoro pa neće imati nikakve šanse da se odupre NATO integracijskom procesu, pa čak ni referendumom. Ana Trišić-Babić je u martu ove godine na brifingu o NATO integracijskom procesu BiH, uz prisustvo 18 pukovnika američke vojske, još jednom istakla da je strateški spoljnopolitički cilj BiH punopravno članstvo u NATO-u. A godinu dana ranije je agencija Anadolija intervju s njom prenela pod naslovom „Ja sam za NATO, za Dodika ne znam”. …… Kad već Dodik, tvrdokorni lider RS, kaže, kao u intervjuu NIN-u: „Ako narod kaže da treba potpisati pristupanje tom savezu, ja ću potpisati.” Predsednik Republike Srpske u razgovoru za ovaj nedeljnik daje i zanimljiv savet alijansi kako da ubedi Srbe: „Neka NATO otvori nekoliko fabrika namenske industrije, zaposli Srbe i Srbi će možda promeniti svoje mišljenje.” Politika, objavljeno: 02.06.2015. Ovo je poslednja Dodikova karta koju je bacio na sto u nadi da će sa svojom poslušnom kamarilom ostati na vlasti. Sve njegove šuplje priče i o referendumu o otcepljenju, referendumu o pravosuđu u BiH, “referendumu o ulasku u NATO” su samo bacanje prašine u oči narodu, koji treba da proguta još jednu njegovu već odavno ofucanu žvaku. Sličnu onoj kakvu je nedavno lansirao Milo Đukanović, koji je “zapretio” zapadnoj alijansi “da će se prikloniti ruskoj balkanskoj politici ukoliko CG ne bude primljena u NATO”. Dodik iga istu igru. Da nije tako, Ana Trišić Babić bi odavno i naglavačke izletila iz Glavnog odbora Dodikovog SNSD-a, kao što su i svi njegovi dosadašnji oponenti. A one koje nije mogao lako izbaciti – jednostavno je kupio. Vrlo brzo će se videti da su Dodik i Milo jednojajčani politički blizanci.

  • Roy says:

   Da li ti stvarno mislis da ce ti neko citati taj tekst? Ko jos vjeruje u Savjet Bezbjednosti, mirovne pregovore i druge gluposti o kojima pricas. Silom na silu je jedino resenje jer zapad postuje samo silu, a silu imaju Rusi i ako odluce pomoci R.Srpskoj Zapad ce se povuci.

  • Velika Metla says:

   Jefrem,pročitao sam,i sve je to već poodavno poznato! Sad kad sve to zna taj narod naš u RS ne ostaje mu ništa drugo nego da se napravi situacija kao u Libanonu i Bejrutu(isto i u Srbiji)!Ako ne to,onda koje je rešenje? Dok god je ovakva svetska situacija,gde čemerika diriguje,koga god da postave umesto Dodika biće još gori !

  • RASPUCHIN says:

   "Jefreme", Protesta je bilo a i sam sam učestvovao na protestima protiv "NATO" agresije na SRJ. Činjenica je da su Dodikovi policajci spriječavali i razbijali proteste a koristili su i suzavac i pendreke. Da ne dužim dodati ću i ove linkove koji će potvrditi dio teza koje iznosite a na tom "blogu" možete naći mnogo toga o Ćeraniću ali i ostaloj "ekipi" : nebojsavukanovic.info/kako-je-dodik-1999-razbijao-proteste-i-provocirao-sukobe-medu-srbima/ nebojsavukanovic.info/kako-su-dodik-i-rajko-vasic-1999-zabranjivali-emitovanje-programa-rts-a-u-srpskoj/ nebojsavukanovic.info/slike-dodikovog-patriotizma-iz-1999/ P.S. Da dodam. Svi koji smo učestvovali na protestima smo bili demobilisani borci a među nama je bio i priličan broj ratnih vojnih invalida.

 12. Trifun says:

  Uopste me ne interesuje sta je Dodik radio i govorio u proslosti, mene interesuje sadasnjost i buducnost!! Njegove greske ostavljam njemu da misli o njima i da uci na njima, kao sto i ja licno ucim na svojim svaki dan!! Ti degenerici sto dolaze da nam sole pamet sta je neko radio i govori su RETARDIRANI!! Puna podrska Dodiku i RS, i hvala za dosljednu i bezkompromisnu borbu za RS i nase interese. Sto se tice Ane i slicnih i ona ima pravo na svoje greske, naucice i ona svoje lekcije zivota kad tad. Nema nazad.

  • RASPUCHIN says:

   A da Vi "Trifune" to RETARDIRAN ocu svom kažete? Dodik je obična bitanga vjerovali Vi u to ili ne i veoma se lako u skoroj budućnosti može dogoditi da se vrati na nekadašnju priču. Ono što su neki ovdje iznosili o njemu , pa i ja , je bilo u granicama pristojnosti a , vjerujte mi , moglo bi se o njemu i njegovim "jurišnicima" još mnogo toga reći , o čemu u našoj matici pojma nemaju i zbog čega bi se zaprepastili i neugodno iznenadili. I da ponovim. To RETARDIRANI sačuvajte za nekog drugog a ne za borce VRS poput mene i mnogih ostalih boraca koji su protiv režima u R.Srpskoj. Uzgred mogli bi izaći , ili preciznije izvući se , iz onoga u šta ste se zavukli i pogledati malo oko sebe. Možda dođete do zaključka da i nije baš sve tako sjajno kako Vi i Dodikovi režimski mediji prikazujete?

 13. RS300 says:

  Srbima ne odgovara otcepljenje RS od Bosne jer ovako kontrolisu cijelu Bosnu, koja ce kad tad biti cijela srpska.Ovako za sva vazna pitanja u UN Bosna ne moze glasati protiv srpskih interesa itd.

 14. Jefrem says:

  Postovani RASPUCHIN, znam da je bilo protesta. Znam da je tada od strane "(NE)DODIKOVIH SRBA" spaljen u BL konzulat Dodikovih "prijatelja", ali rekao sam da Dodik nije digao glas, a kamo li organizovao proteste. Sada, ovde "nazocni" citalac "Trifun" daje punu podrsku Dodiku i one koji iznose Bajina (ne)dela naziva "degenericima i retardima". Verujem jedino da Dodik vodi beskompromisnu borbu za njihove (i Trifunove) interese. E, Trifune, crni Trifune ti nemas pojma sa logikom i sto bi rekle Sarajlije, lupas k'o p***a po samaru. Te svoje "argumente" ostavi za Dodikovu predizbornu kampanju, mozda mu nesto i pomognes, a dobices na racun budzeta Republike Srpske i pivo u satri na Manjaci, a mozda i da zajedno otpevate (zagrljeni) onu njegovu omiljenu "ne moze nam niko nista...A posle cete se probuditi iz sna i kud koji, mili moji...bicete PROSLOST, NEPRIJATNA PROSLOST U KOLEKTIVNOM SECANJU PRAVIH STVARALACA REPUBLIKE ARPSKE! Is, gusteru jedan!

 15. Jefrem says:

  "Za Trifuna" Clan Dodikovog SNSD-a Radmanovic, gok je bio prededavajuci Predsjednistva BiH je potpisao pristupanje MAP-u, pocetnom sporazumu za pristupanje NATO-u. Da li je to samovoljno uradio? Kako je to Dodik dozvolio? Bez njegove saglasnosti niko ne moze ni p*dnuti u SNSD-u. Ali isto tako znam da je po Dodikovom nalogu, poreklom Crnogorac Stanislav Čađo, prethodnik na mestu sadasnjeg ministra unutrasnjih poslova Dragana Lukača naredio ATD jedinici MUP-a RS da upadnu u prostorije predstavnistva RT (ROSSIA TODAY) u Banjaluci. Pripadnici ove jedinice su divljacki razvalili vrata, izvadili i uzeli iz kompjutera hard diskove. Nakon sto su to uradili, oni su polupali kompjutere i ostali namestaj u banjaluckom predstavnistvu RT i ostavili ga tako razvaljenog. Potrebno je naglasiti nisu ni pokusali svoju akciju da predstave kao provalu NN osoba - kriminalaca, vec su to uradili tako da jasno stave osoblju ove ruske televizijske kuce da ih moze "pojesti mrak" ako ostanu da rade i izvestavaju iz Banjaluke. I oni su pobegli, a da se vise nikada nisu vratili u Banjaluku. Mislis li ti "Trifune" da su ti policajci iz ATD jedinice "retardi i degenerici" ili oni koji su im to naredili? Nije tesko pretpostaviti gde su ti hard diskovi iz predstavnistva RT zavrsili? Akcijom je sigurno rukovodio tadasnji spijun insajder CIA-e Predrag Čeranić koji ih je predao Amerikancima. Verovatno su neke zasluge za tu "akciju" pripisane i Stanislavu Čađi, sto ga je najverovatnije spasilo od krivicnog gonjenja zbog toga sto je vozeci pijan sluzbeni automobil u banjaluckom naselju Rosulje udario mladica koji je umro od posledica tog saobracajnog udesa. Pri tome je i Čađo takođe zadobio povrede koje su zahtevale bolnicki tretman, pa da bi se vest o tome zataskala, Čađo inkogito prevezen preko drzavne granice u Srbiju i primljen na hirurgiju VMA u Beogradu, gde je kao pacijent zaveden pod tuđim imenom. Roditelji poginulog mladica i danas traze pravdu za svog jedinca.

 16. Jefrem says:

  @goran says:2017/12/24 10:40 AM Pogresno i tendenciozno postavljeno pitanje. Meni ne smeta ni jedno ni drugo. Posle svega sto sam procitao i saznao o (iz proverenih izvora sto bi rekli novinari) i dogadjaji koje sam svojim ocima video i procitao u Dodikovim intervjuima. A Dodiku moram da verujem sto sam licno i iz njegovih usta cuo svojim usima. Ali uz jednu ogradu, Dogik je stalno menjao pricu, tako da je veoma tesko zakljuciti kada laze a kada govori istinu. Obeca javno narodu da ce predloziti usvajanje referenduma o nepriznavanju i nevazenje jurisdijcije na podrucju Republike Srpske suda i tuzilastva za ratne zlocine BiH (namerno stavljam malo slovo naziva ovih nametnutih BH institucija koje rade u korist sledbenika Alije Izetbegovica, kao sto je od pocetka radio i haski kazamat). Na zalost, kada je predlog zakona za dodavanje ovih kvazi BH institucija u pravni sistem BiH usvajan u Parlamentarnoj skupstini BiH, po instrukcijama Dodika, svi poslanici iz SNSD-a su glasali za predlozeni zakon, iako takve institucije nisu bile predvidjene Dejtonskim mirovnim sporazumom. Dakle, Dodikov modus operandi provodjenja politike je samo LAŽ i opet LAŽ! Na kraju, obmanuo je i sve opozicione prtije u Narodnoj Skupstini Republike Srpske i trazio da njihovi poslanici podrze vladajucu vecinu i izglasaju zakon o referendumu po navedenom pitanju. Otisao je u Sarajstan i na jednoj od njihovih televizija obznanio, da iako je izglasan taj zakon o referendumu skoro apsolutnom vecinom u N.S. R. Srpske, referenduma nece biti. Time je samo rekao - priznao da se on samo igra sa dostojanstvom Narodne Skupstine i svih poslanika, a time i citavog naroda i glasackog tela u u Republici Srpskoj i ogolio cinjenicu da se Dodik jedino bori za opstanak na vlasti i za licne interese. Ubrzo je predsednik Narodne Skupstine RS predlozio da se taj "zakon o Dodikovom referendumu" stavi van snage. Opozicija je napustila salu Skupstine kada je Dodik napravio taj "salto mortale" i mnogi gradjani R. Srpske kojima je srpski nacionalni interes ispred svega i prizeljkuju da to u politickoj karijeri Dodika bude njegov poslednji salto mortale! Amin! Sramota me je priznati da sam (i samo jednom) glasao za njega, misleci da je on bolji od jos gore opozicije, ali on nikada vise nece biti moj izbor! Naravno da bih glasao za izbor nekoga ko bi se iskreno i bez ikakvih rezervi, vodjen samo srpskim nacionalnim interesima borio za samostalnost Republike Srpske. Mora doci vreme kada ce i "neverne Tome" shvatiti da je Dodik bio samo vest manipulator, politikant i prevarant, ali ne i drzavnik! I mora doci novi, pravi covek za koga treba glasati. Inace, Dodik bi Republiku Srpsku sigurno odveo u u ponor, a on bi se spasio sa novcem koji je pokrao od vlastitog naroda.

 17. Mladen says:

  Dodik vec jednom treba da konacno ode u zasluzenu penziju i mirno i bez stresa krcka velika novcana sredstva do kojih, svakako, nije dosao postenim radom. Svi citaoci koji u gornjim komentarima smatraju da da Baja iz Bakinaca treba da napusti politiku i bavi se povrtlarstvom ili zemljoradnjom na svom velikom imanju u tim Bakincima i da se kao i svi penzioneri igra sah u prostorijama penzinerskog udruzenja, su u pravu. Kako bi se Dodik nekako iskupio pred svojim narodom, treba da se bavi humanitarnim radom i prikuplja priloge za siromasne i bolesne u Republici Srpskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *