DODIK: Protesti u BiH politički motivisani

DODIK: Protesti u BiH politički motivisani

23 februara 2014

Milorad-Dodik3256Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su protesti u Federaciji BiH politički motivisani sa ciljem da se obezbedi promena političke strukture u BiH.

Dodik je rekao da Republika Srpska prati delovanje i aktivnosti pojedinih grupa koje žele da proteste iz Federacije prenesu i destabilizuju Srpsku.

„Najbolji način da se tome suprostavimo je da u oktobru budu održani fer i pošteni izbori, te da oni koji dobiju izbore preuzmu odgovornost za dalje vođenje Republike Srpske“, izjavio je Dodik u zajedničkoj emisiji Radio Beograda i Radija Republike Srpske.

Dodik je rekao da ne veruje u BiH, koja nikada nije ni bila država, ističući da će politički odgovorne elite u Republici Srpskoj poceniti kada će biti trenutak za raspisivanje referenduma o statusu Republike Srpske.

„Ključ rešenja za nas ovde u BiH je samostalnost Republike Srpske, koju ne dozvoljavaju stranci“, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da Srpska podržava zahteve hrvatskog naroda za trećim entitetom, koji nemaju nikakvih aspiracija prema Republici Srpskoj, zaključujući da će takva podrška izostati ukoliko ti zahtevi budu išli na štetu Republike Srpske.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *