ДОДИК РАЗРЕШИО ДИЛЕМЕ: Република Српска не у НАТО, то је дефинитивно!

DODIK RAZREŠIO DILEME: Republika Srpska ne u NATO, to je definitivno!

10 januara 2019

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je definitivan stav Republike Srpske vojna neutralnost i neulazak u bilo koji vojni savez i da očekuje da tome ostanu privrženi i predstavnici Srpske u Savetu ministara BiH.

Komentarišući poziv američkog državnog sekretara Majkla Pompea Predsedništvu BiH da prihvati nacionalni godišnji program za NATO, Dodik je istakao da je sa tim pismom upoznat iz medija i da je briga Amerikanaca za situaciju u BiH kontinuirana.„Oni pokušavaju da nađu bilo šta za šta bi se mogli zakačiti, ali moraju da se naviknu da je naš stav definitivan u tom pogledu. Republika Srpska je za vojnu neutralnost i neulazak u bilo koji vojni savez“, rekao je Dodik Srni.

On je ponovio da je u pogledu NATO-a i Akcionog plana za članstvo /MAP/ stav Srpske i njegov lično privrženost Rezoluciji Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

„Očekujem i od predstavnika Srpske u Savetu ministara da ostanu privrženi Rezoluciji Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti. Svaka vrsta druge odluke bila bi protiv interesa Srpske i dovela bi svakoga ko bi se ponašao na taj način u poziciju da krši odluke najviših organa Republike Srpske“, naglasio je Dodik.

On je dodao da BiH ima okvir koji se zove Partnerstvo za mir i sarađuje sa NATO-om i da su, u tom pogledu, ostvarene mnoge zajedničke aktivnosti, ali da su novi zahtjevi koji su ispostavljeni nešto drugo.

„Pozivanje na neke ranije donesene odluke su potpuna konfuzija. Ako su donesene odluke – zašto traže nove. U svakom slučaju, novih odluka koje podrazumevaju približavanje NATO-u neće biti zato što Srpska i srpski narod iz razloga koji smo ranije objasnili, prvenstvo zato što nas je NATO bombardovao i što su nam naneli ozbiljne gubitke u ljudskom i materijalnom smislu, ne može da prihvati članstvo u tom savezu“, kaže Dodik.

Prema njegovim rečima, ni Komisija za NATO integracije koja se bavila ovim pitanjem nije završila svoj posao.

„Sve je to konfuzno. Pozivanje Pompea na ranije donesenu strategiju spoljne politike BiH koju je usvojio Mladen Ivanić nije argument jer strategija nije pravno obavezujuća“, kaže Dodik.

KOMENTARI4 komentara

 1. Pravda says:

  Mile vrati pare od sverca i ratnog profiterstva. Moral ti je nula tako da ne mozes u moralnom smislu predstavljati Srbe.

  • PRVA LINIJA says:

   ALO INDIJANAC... KOGA TI I CIJU PRAVDU PREDSTAVLJAS??? DA NISI MOZDA U SARAJEVU ILI TUZLI A IME TI JE SULJO??? PITAJ BAKIRA GDE SU VRECE NOVCA I ZLATA IMAS SNIMAK NJEGOVE MAJKE KOJA O TOME GOVORI MENTOLU... NA GLAVU DA SE OKRENETE NECETE UCI U NATO MOJ BATO... OSTAJETE VAN NATO-a A USKORO I BEZ REPUBLIKE SRPSKE POSTO CE SE UJEDINITI SA SRBIJOM DABOME... NA VASU VELIKU SRECU I RADOST

   • Boze Pravde says:

    Tata ti je Indianac krmku jedan. Tvoj mile je dosao na vlast na nato tenku, mozda si zaboravio, ili si se okotio kasnije pa ne znas. Ratni profiter I svercer mile danhil moze biti vodja samo idiotima poput tebe. Neka podjeli sirotinji sto je nelegalno stekao I tako dokaze da se promjenio. On, av I milo su iz iste kuhinje.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  muslimanderi nek idu u NATO, "usrećiće" ih ko i njihovu braću IDIL što su usrećili pa im od kalifata ostalo samo 2 metra pod peskom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *