Dodik: Republiku Srpsku ću da vodim do samostalnosti i slobode

Dodik: Republiku Srpsku ću da vodim do samostalnosti i slobode

26 jula 2013

Milorad-Dodik1Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Srpsku voditi do njene pune slobode i samostalnosti.

Dodik je naglasio da mu je Srpska na posebnom tasu i sve što radi, radi za nju, a ne za Laktaše.

„Gde god prođem vidim objekte koje sam ja pravio. Hajde da vidimo šta su uradili oni pre mene, a koji bi da se vrate. Neću da gubim vreme da im odgovaram, njihova mržnja me ne dotiče, ja ne mrzim nikog“, naglasio je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Dodik je uveren da će na izborima naredne godine narod podržati njegovu politiku i dovesti ga do ubedljive pobede.

„Pokušavam da dođem do svakog čoveka u Republici Srpskoj da mu objasnim kako ću voditi zemlju do njene pune slobode i samostalnosti. Narod prepoznaje spekulante, a ja to nisam“, naglasio je predsednik SNSD-a.

Dodik je za beogradski nedeljnik „Pečat“ rekao da se u Republici Srpskoj neće ostvariti nikakvo proleće, te da je Srpska u mladalačkom zanosu da bude još lepša i jača.

„Grupa studenata na ulici ne znači revoluciju, niti se tako smenjuje vlast. Stranci su shvatili da od iduće godine stupa na snagu novi četvorogodišnji mandat političkih struktura i sada u paničnim pokušajima nastoje da vrate stare podanike na vlast. Princip je uvek isti, prvo se ide sa krminilazacijom. To pokušavaju otkad se bavim politikom i da je bilo ma šta što mogu iskoristiti, Milorad Dodik danas ovde ne bi bio. Ali, nisu našli ništa. Zato su našli veze Mladena Ivanića u privatizaciji ‘Kristal banke’ za jedan evro, pa o tome ćute, jer im trebaju poltroni“, istakao je Dodik.

Na pitanje da li ga je strah da bi opozicija na predstojećim izborima mogla da se uzdigne i da sve ono što je aktuelna vlast gradila godinama dovede u pitanje, Dodik je rekao da je siguran da ne može.

„Snagu srpske koju smo postavili, ne mogu da ugroze. Nazad više niko ne može da nas odvuče. Ali, oni koji se nude kao alternativa, ne mogu da vuku dalje. Svi su oni već bili vlast i u njihovo vreme Srpska je jedva preživljavala. Ne verujem ni da je Srbiji stalo do toga da ovde dođu partije servilne prema strancima i da jednog dana Republika Srpska bude ispražnjena. Verujem da Srbija želi autentičnu politiku, jaku Srpsku i podršku Srbiji“, istakao je Dodik.

Dodik je istakao da nije ničiji i da zbog njega niko u Srbiji ne može da dobija packe, jer ne visi o vratu Beogradu, već samo pokušava da pokaže svima, od Koštunice, Tadića, do Vučića da ima izvorni legitimitet, da radi u interesu svog naroda, čiju značajnu pokršku uživa sve ove godine.

„Onog časa kada Beograd pomisli da će moći da prima naredbe centara moći i prenosi ih Banjaluci, stradale su i Srbija i Republika Srpska. Na taj način samnom ne mogu i nisu mogli razgovarati. I kada je Boris Tadić u nekoliko navrata pokušao neku poruku da mi prenese, od mene bi čuo odgovor i gotovo redovno bio je na strani mog obrazloženja. Tako je bilo i sa Koštunicom“, rekao je Dodik.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *