Dodik: Republiku Srpsku štitim ratnički na političkom planu

Dodik: Republiku Srpsku štitim ratnički na političkom planu

20 jula 2013

DodikPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da neće doći do promene unutar vladajuće „šestorke“ na nivou BiH i da je najbolje da postojeća parlamentarna većina nastavi započete promene i usvajanje zakona.

„Nema razloga da se bilo šta menja, posebno posle uspešnog usvajanja paketa zakona. Treba da se usmerimo na priču `Sejdić i Finci`, evropske integracije i priču o MAP-u“, rekao je Dodik.

Govoreći o stranačkim razgovorima u vezi sa funkcionisanjem parlamentarne većine, Dodik je istakao da je najvažnije da se stranci ne mešaju u unutrašnja pitanja BiH, jer to dovodi do apsurda.

„Kada oni to ne rade, onda vlasti u BiH funkcionišu i usvoje četiri važna zakona. To je rezultat unutrašnjeg dogovora i kompromisa“, rekao je Dodik.

On smatra da je vladajuća „šestorka“ u partnerskim odnosima „uradila svoje“ i da je ova pitanja završila na opšte iznenađenje stranaca, a na dobrobit BiH.

Govoreći o opštim izborima, koji će u BiH biti održani naredne godine, Dodik je poručio da će on ponovo biti predsednik Republike Srpske i da će SNSD, na čijem je čelu, dobiti najviše glasova.

„Ako se dogovorimo u vezi sa odlukom `Sejdić-Finci`, Igor Radojičić će biti član Predsedništva BiH, a ako ne bude tih promena – opet će pobediti naš kandidat“, istakao je Dodik.

Govoreći o nastojanjima različitih „centara moći“ da diskredituju njega i Republiku Srpsku, predsednik Dodik poručio je da njega niko ne može diskreditovati.

„Imam svoje ljudske običaje i potrebe, obavljam svoj posao u skladu sa zakonom, štitim interese Republike Srpske strastveno i ratnički na političkom planu“, naglasio je Dodik.

On je istakao da prihvata samo onu BiH koja je u dejtonski okvirima, ali da ona to sada nije. „To je karikatura koja ne može uspeti“, poručio je Dodik.

Komentarišući situaciju u vezi sa „Elektroprenosom BiH“, predsednik Republike Srpske rekao je da je dogovor dva premijera dobar, da ne krši zakon i Ustav, te da će biti proveden.

„Uveren sam da BiH ima šansu da izgradi svoj odnos na važnim pitanjima kao što je `Elektroprenos`. Sva priča sa Zapada o elektroenergetskom sistemu BiH ide ka tome da se on obezvredi kako bi bio jeftin i da bi ga kupile njihove velike kompanije i struja bi poskupela pet puta“, smatra Dodik.

(Pressrs.ba – Banja Luka)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *