ДОДИК САОПШТИО ОНО ЧЕГА СЕ ПЛАШЕ СВИ БОШЊАЦИ: „Сребреницу ћемо потпуно интегрисати у Републику Српску!“

DODIK SAOPŠTIO ONO ČEGA SE PLAŠE SVI BOŠNJACI: „Srebrenicu ćemo potpuno integrisati u Republiku Srpsku!“

7 oktobra 2016

dodik-ab-43f

Predsednik RS Milorad Dodik izrazio je očekivanje da će uverljiva pobeda kandidata srpskih stranaka u Srebrenici Mladena Grujičića biti uskoro verifikovana.

Kako je naveo, izbori su bili fer i pošteni. Dodik je poručio da će srpski kandidat Srebrenicu potpuno integrisati u Republiku Srpsku.

On je za Prvi program radija RTV rekao da je Grujičić osvojio neuporedivo više glasova od Ćamila Durakovića, dosadašnjeg načelnika te opštine, i poručio da srpski kandidat neće praviti razliku između građana Srebrenice, kao što je to činio Duraković.

Govoreći o pozivu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za saslušanje povodom organizovanja referenduma o Danu Republike Srpske, Dodik je rekao da će dati izjavu Tužilaštvu, iako njegov legitimitet ne priznaje, ali za sada, kako kaže, nema podataka kada će biti saslušan.

Predsednik RS ponavlja da neće ići u Sarajevo, jer je uobičajena praksa da saslušanje može da se obavi i na drugom mestu, a ne isključivo u Sarajevu, gde je sedište Tužilaštva.

– Ne znam zašto bi mene odvajali, osim činjenice da žele da ponize ili da na neki drugi način politički iskoriste taj momenat – smatra Dodik i dodaje da je Tužilaštvo nelegalno i da ne postoji u Ustavu, a da je formirano kao „međunarodna kreacija kako bi kažnjavalo pre svega Srbe“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Srbin says:

    Navijači Kosova i Hrvatske skandiraju "ubij Srbina" u Skadru https://www.youtube.com/watch?v=xbEiqpx94MY

  2. Vukovar 91. says:

    Sad kad vlast bude odrazavala cinjenicu da je u Srebrenici oko 70% Srba vlada RS ce sa nekoliko miliona KM napraviti vise za Srebrenicu nego zapad sa onom tzv.milijardom usd koje su "ulozili" u Srebrenicu, bolje reci ulozili su ali u bajci i u svoje djepove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *