DODIK: Sprečićemo BiH da uvede sankcije Rusiji

DODIK: Sprečićemo BiH da uvede sankcije Rusiji

26 marta 2014

Milorad-Dodik3256Republika Srpska (RS) neće dozvoliti da se BiH priključi sankcijama EU i SAD prema Rusiji, izjavio je predsednik RS Milorad Dodik.

“Nemam nameru da se bavim temom Krima, jer me ne dotiče. Ali, isto tako nisam spreman da podržim saglasnost da se BiH pridružuje uvođenju sankcija Rusiji. Ja sam za to da BiH ima stav sličan onome koji ima i Srbija, a to je da ne želimo da prekinemo odnose sa Rusima, a želimo da težimo ka EU”, kazao je Dodik.

On smatra da EU neće odustati, da će tražiti da se na pitanju Ukrajine manifestuje podaništvo i da će to biti još jedan raskol u BiH.

Govoreći o kretanju BiH ka članstvu u NATO, predsednik RS je kazao da će u tom entitetu ići na referendum po tom pitanju.

“BiH ima izbor da se okupi oko ideje da sama odlučuje o sebi ili da se raziđe, koliko god to bilo frustrirajuće za nekog Bošnjaka koji kaže da ne da BiH. Pa ni mi nismo dali Jugoslaviju, pa smo je izgubili”, rekao je Dodik u intervjuu agenciji Anadolija, koji prenose banjalučke Nezavisne novine.

On je izrazio zadovoljstvo najavljenom politikom predsednika Srpske napredne stranke u Srbiji Aleksandra Vučića, koja će se zasnivati na saradnji sa vlastima RS i, naravno, BiH, ali i drugim zemljama okruženja.

“Njegova politika će se zasnivati upravo na tome, na miru i stabilnosti u regionu, saradnji, nemešanju u unutrašnje probleme…”, rekao je Dodik, dodavši da će sa Vučićem nastaviti saradnju u najboljem interesu Srbije i RS, ali ne na štetu BiH.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *