ДОДИК СПРЕМИО ОТЦЕПЉЕЊЕ СРПСКЕ?! Вучић потврдио: Добио сам папире!

DODIK SPREMIO OTCEPLJENJE SRPSKE?! Vučić potvrdio: Dobio sam papire!

20 avgusta 2020

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dobio „određene papire“ iz Republike Srpske, te da očekuje i određene odluke Skupštine Republike Srpske, pa će promisliti kako po tom pitanju da se odredi Srbija.

Vučić nije precizirao na koje papire i odluke misli, ali je to spomenuo u kontekstu izazova koji očekuju Srbiju, a pre svega, kako je rekao, po pitanju Kosova i Metohije.Jedini „papiri“ koji su ranije najavljeni iz Banjaluke tiču se izjave Milorada Dodika, na zajedničkoj pres konferenciji u Banjaluci, da je predsedniku Srbije rekao da se ne može razgovarati o odvajanju Kosova, a da se pritom ne razgovara I o statusu Republike Srpske, odnosno da „ako Kosovo ostaje u Srbiji i RS ostaje u BiH“.

Dodik je preneo tada novinarima da se Vučić nije izjašnjavao o toj tezi, a Vučić je rekao da će to učiniti kada dobije obrazloženje na papiru.

– Dobio sam određene papire iz RS, očekujem i određene odluke skupštine RS. Moram dobro da proučim te papire, pa onda na to da reagujem, da vidim šta ćemo i kako po tom pitanju da radimo – rekao je Vučić za TV Pink.

Istakao je takođe da je Dejtonski sporazum „sveto pismo“, a da je Srbija garant provodenja tog sporazuma.

KOMENTARI19 komentara

 1. Drdre says:

  Ako u praksi rezolucija 1244 nije sveto za njih i za nas, ne vidim razlog da to bude i Dejtonski sporazum.

  • Željko says:

   @Drdre Veće su šanse da Vojvodina postane dijelom Mađarske ili Hrvatske nego što entitet Republika Srpska u Bosni i Hercegovini postane neovisna država!

 2. Gagi says:

  "da je predsedniku Srbije rekao da se ne može razgovarati o odvajanju Kosova, a da se pritom ne razgovara I o statusu Republike Srpske, odnosno da „ako Kosovo ostaje u Srbiji i RS ostaje u BiH“. Da li po toj analogiji znaci da je KiM "otisla" cim oni spremaju revans da otcepe Republiku Srpsku.

  • Zorana says:

   To je ovo sto sam i ja spomenula u mom komentaru o njihovim izjavama. Obojica daju neustavne izjave kao da predsednikuju svojom djedovinom, a ne srpskom zemljom. Obojica: rade za globaliste, ne postuju nijedan zakon i varaju Srbe glumeci patriote. Za to vreme u praksi su teski izdajnici.

   • persida says:

    Obojica su uzeli pare da prime ogroman broj azilanata, obojica su izdali svoj narod i lazu 24 sata dnevno.

    • Za Srbiju says:

     U RS nema nijednog, za razliku od stanja u Srbiji.

  • Slobodanka says:

   Da li je Republika Srpska obećana utešna nagrada za konačno ispuštanje KIM? Ovo "obećana" jako podseča na: Obećanje ludom radovanje. Ipak KIM nije "otišla", bar ne pravno čim traže od nas priznanje, pokrajina KIM ni ne bi mogla da ode zbog Ustava Srbije, zbog Rezolucije 1244, a i zbog prava veta Rusije i Kine u SB UN. Jedino koja zapravo može da ode i to na zakonit način to je Republika Srpska! Postoji zakonit način na koji bi Srpska mogla da se zauvek i konačno oprosti od ovakve BIH. Ali samo pod uslovom da sem političke, diplomatske i pravne podrške dobije i onu veoma važnu vrstu podrške koja bi sprečila ponovne napade na Srpsku od strane mudžahedina i natovaca.

 3. Slobodanka says:

  1. "Ako Kosovo ostaje u Srbiji i RS ostaje u BIH." ... 2. Dana 17.02.2008. godine Skupština Kosova proglasila je nezavisnost i tu nezavisnost od trenutno podržava 95 zemalja sveta. Medju njima najvažnije su: SAD, Kanada, UK, Australija, Turska, Albanija, Švajcarska, Norveška, Crna Gora, Makedonija i 22 članice EU (od sadašnjih 27): Nemačka, Francuska, Italija, Belgija, i druge. Upadljivo je da države Zapada podržavaju tu nezavisnost iako je ona nezakonita. Njihov cilj je da Kosovo ne ostane u Srbiji. Na osnovu toga dobijamo: Ako Kosovo* NE ostaje u Srbiji onda i Republika Srpska NE ostaje u BIH. 3. Dakle ovo je poruka SAD i Zapadu: Ako nastave sa daljim raznovrsnim podrškama nezavisnosti Kosova* to podrazumeva da će i Republika Srpska postati nezavisna od BIH. 4. Šta će se dalje dešavati teško je predvideti. Put Republike Srpske do nezavisnosti neće biti nezakonit i može da bude uspešan ako RS bude imala podršku nekih jakih sila, što je slično kako Zapad podržava Kosovo, ali nije isto. Nije isto zato što put Kosova ka nezavisnosti jeste nezakonit i biće stopiran na osnovu Rezolucije 1244 opet od nekih jakih sila. Ukratko: Došla maca na vratanca jer se odnos snaga promenio.

 4. padre says:

  Za nekog sveto pismo,za nekog krep papir!

 5. Zorana says:

  Opet predstava ove dvojice globalistickih namesnika. Sta se radi od Srba, tuga Bozija. A usput se niko nije zapitao sta ce biti sa Brckim koje je dodik zajedno sa ondasnjom globalistickom administracijom Amerike, izvukao iz Republike Srpske i to suprotno Dejtonskom Sporazmu! Neki dan prica o RS kao da mu je djedovina kao i ne mora da se otcepi ako se Kosovo vrati Srbiji, sto je takodje neustavno. A potom se sastanu dva najveca lazova i nastave cirukus za lakoverni narod i kao masu oni nekim papirima hahaha, joj koja tuga.

  • uddu says:

   Ova dvojica igraju "Bosanski tango" sa nama.Oni imaju svoju misiju,a to je da bude dobro Republici Srpskoj a ujedno i srbima tamo ,a nas, srba u Srbiji ,ko nas jebe,Ova dva kvazibosančerosa će ukinuti Srbiju .tako nam i treba kad nemamo srbina za predsednika,već ovog bosančerosa !

   • Zorana says:

    Ne bih se slozila sa tobom nikako. Vidim da si ti iz ove novopecene nacije "srbijanci". ucic je takodje vas. Rodjeni beogradjanin, a majka mu je vojvodjanka. Jeidno mu je cale iz Bugojna. Znaci ucic takav i kao rodjeni beogradjanin nikako ne moze biti Bosanac. Vas je. I svi ostali na politickoj sceni su vasi. Sami ste pogani, a mrzite Srbe zapadno od Drine. Inace Srbe zapadno od Drine ste vi unistili izdajom i mrznjom. RSK st eugasili potpuno, a RS ste ugurali u Bosnu kao entitet. I sad jos kukas da je vama neko kriv, a svo zlo dolazi od vas. Unisticete i tu Srbiju. A iskreno posto ste takvi, onda i treba da vam bude sve ono sto vam sledi, kad necete da budete Srbi. Sami ste izabrali. Svi beze od vas. Bilo bi dobro da se jos probude ti Srbi iz Rep. Srpske, pa da vam i oni okrenu ledja, ali im Dodik tamo maze oci i laze o matici Srbiji. Drzi ih u zabludi kao ovce za klanje, a jadnii tamo i ne znaju koliko ih mrzite. ALi polako, jer ja znam vec dosta njih koji su to shvatili. Konacni razlaz je blizu, pa vi radite sta hocete u vasem srbijanskom pasaluku. Prijatno.

   • Kosovac says:

    @, uddu, …..Tako je, ko jebe vas „srbe“ u Srbiji, ionako ste Vi tu remetilački faktor.

 6. Dejan says:

  Pa i rezolucija 1244 je sveto pismo pa je niko ne poštuje. Svi se ponašaju kao da su za švedskim stolom,uzimaju samo ono što im treba. Ali problem je što vučić nikada ne spominje rezoluciju 1244.

 7. ZORA says:

  Republika Srpska je izvojevana u ratu i kao takva priznata u Dejtonu. Ne kao samostalna drzava, ali sa atributima drzave. Toga se treba drzati prilikom otcjepljenja, a ne svoju samostalnost vezati za Kosmet. Kosmet je srpski po Ustavu Srbije, srpski po Rezoluciji 1244, i trebalo je na tome insistirati, a ne pristajati na nekakve "pregovore" sa siptarima da im das svoje za svoje. Ali sta ocekivati od Vucica koji Merkelovu naziva svojom prijateljicom, koji kaze da bi se interesi Srbije zadovoljili sa dva sela kosovska, a ostatak bi dao siptarima i td. Od njega se moze ocekivati da promijeni Ustav da prizna Kosovo i nista vise, da dovede strance da otvaraju robovske firme po Srbiji, da pronalaze zlato po Srbiji i da ga eksploatisu. Od toga Srbija ima samo mrvice, a veliku stetu.Ni jedan Srbin milioner, a ima ih, nije otvorio neko preduzece, samo stranci.Nista bolje nije ni u R.Srpskoj. Zato moramo bar sacuvati svoje zemlje i ne dozvoliti placenicima nikakvo otcjepljenje Kosova,niti mijenjanje za Srpsku.

  • Miraš says:

   Nije razmena u pitanju. Kosovo* u Briselu vide kao posebnu državu koja će ući u EU samostalno i nezavisno od Srbije. Dok Republiku Srpsku gledaju sasvim suprotno. Visoki predstavnik EU je doneo niz odluka kojima krši Dejtonski sporazum, povodom eventualnog ulaska BIH u EU, za razliku od Kosova* Srpska ne sme izaći iz BIH nego treba da se utopi u unitarnu BIH. To su dvostruki aršini. Ratni sukobi desili su se i ovde i tamo. Zašto Kosovo ne utapaju u Srbiju, isto kao što se spremaju da Srpsku utope u BIH? Bez obzira što ulazak u BIH zasad kasni u odnosu na Srbiju, očigledno je da ta razlika postoji. To je pogotovo interesantno što je Lajčak jedno vreme bio visoki predstavnik u BIH, a sad isti Lajčak predstavlja Brisel u pregovorima Prištine i Beograda. I kako naslućuju sprema se da nam pripreti i sankcijama ako ne damo nezavisnost Kosovu*. Dok teško je zamisliti da će isti Lajčak pripretiti BIH sankcijama, ako ne pusti Republiku Srpsku da bude samostalna. Po čemu je državnost BIH veća, značajnija i poštovanija od državnosti Srbije?

   • Miraš says:

    Po čemu je Republika Srpska manje značajna od takozvanog Kosova? EU očigledno podržava muslimandke države na njihovom Zapadnom Balkanu. Razmena postoji na nivou EU i uticajnih država muslimanskog sveta. Daće svetskoj muslimaniji lep deo Zapadnog Balkana,sa rekama i jezerima, sa zelenim planinama i bez monotonog peska, a zauzvrat očekuju podršku svetske muslimanije u ratovima na Bliskom istoku i Srednjoj Aziji. Brisel nas vraća u XVIII vek, a zauzvrat EU gospoda dobiće povoljno naftu i gas, i dobiće dozvolu da širi svoje velike korporacije po Aziji i Africi. Oni trguju sa nama kao sa robljem, a obmanjuju nas sa pričama o demokratiji i ljudskim pravima.

   • Miraš says:

    Zašto da Vučić ne kaže im ovo: Zašto Srbija da Vama da priznanje za nezavisno Kosovo*, a Vi se ponašate sasvim suprotno u BIH te na takav isti način ne idete ka priznanju Republike Srpske kao potpuno nezavisne države nego naprotiv korak po korak utapate je u unitarnu BIH. Za Kosovo i Metohiju po Rezoluciji 1244 nije ni predvidjeno da se utopi u nekakvu unitarnu Srbiju, niti Srbija to namerava, nego u toj Rezoluciji stoji da KIM ima široku autonomiju u okviru Srbije. Pritom isčita im koja su sve ovlašćenja dosad preneli sa Republike Srpske na BIH, suprotno Dejtonskom sporazumu. Te podatke će dobiti dokumentovano od Srpske. Time ih samo suočava sa činjenicom da sprovode nezdravu i nepravednu politiku dvostrukih aršina, a time ne vrši on trampu. Sada EU najviše radi na tome da isčupa priznanje za nezavisno Kosovo, dok pitanje Republike Srpske i BIH nema takav prioritet. Verovatno zato da bi globalistanci sve odradili kako im se ćefne i koristeći krajnje nepošteno dvostruke aršine.

   • Miraš says:

    Bitni dokumenti za Srbiju i BIH, a i za Srpsku, su Rezolucija 1244 i Dejtonski sporazum koji ničim nisu povezani ili uslovljeni, niti bi takav pretpostavljeni razgovor tome doprineo. Time bi Srbija malo prikočila ovaj juriš koji se vrši na nju sa ciljem priznanja Kosova. Istovremeno na drugoj strani morali bi da splasnu pritisci na Srpsku i apetiti za reformisanim Dejtonom. Ovih dana američki ambasador Nelson izjavio je da BIH treba i novi Dejton i novi Ustav. Koje zamke u njegovom novom Dejtonu će biti postavljene za Republiku Srpsku?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *