ДОДИК: Србија и Република Српска ће бити једна држава!

DODIK: Srbija i Republika Srpska će biti jedna država!

18 oktobra 2015

dodikPredsedik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se neće naći niko u RS ko ne misli da je neminovno da jednog dana RS i Srbija budu isto u državno-pravnom i političkom smislu.

„Mnogi misle na taj način. A opet, istorija i politike poslednjih 20 godina učinili su to da nije tako“, rekao je Dodik uintervjuu za Sputnjik.

On je ocenio da se zapadnjacima ne svida što narod u Republici Srpskoj i Srbiji živi kao jedinstven etnički prostor, maltene kao jedinstvena država.

Dodik je rekao da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da se pokazala kao veoma korektan i odan partner Republike Srpske, dok s druge strane, RS ima unutrašnji kapacitet da, koristeći međunarodno pravo, brani svoje pravo.

Prema njegovim rečima, Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, a pokazala se kao veoma korektan i odan partner Republike Srpske, dok s druge strane, RS ima unutrašnji kapacitet da, koristeći medunarodno pravo, brani svoje pravo.

Upitan da li ostaje pri referendumu o sudu i tužilaštvu BiH, odgovara sa „naravno“.

„Ne bavimo se mi avanturama. Mi smatramo da je to legitimno i legalno, zakonom dozvoljeno, ustav RS to dozvoljava, ustav BiH ne zabranjuje“, dodaje on.

Upitan da li očekuje udare slične britanskoj rezoluciji o Srebrenici, budući da se približava 20. godišnjica Dejtona, on je ocenio da po istom sistemu pokušaj neće proći u Savetu bezbednosti UN.

„Mi smo zato zahvalni onima koji se bore za međunarodno pravo. Uvereni smo da postoje loše namere Zapada prema onome što jeste pozicija srpskog naroda u BiH i pogotovu njegovoj organizacionoj tvorevini koja se zove RS i mislimo da je potpuno pogrešno ocekivati da ćete takve ljude i političke elite, neumoljive kroz istoriju, umoliti tapšanjem po ramenima i servilnošću“, rekao je Dodik.

Dodik je ocenio i da je revizija Dejtona već učinjena od strane visokih predstavnika a ono što je sad evidentno je legalizacija kršenja Dejtona.

„Dejton ima propisan mehanizam za eventualnu reviziju a to je da se strane dogovore kako će dalje. A strane su opet definisane upravo Dejtonskim sporazumom, i to su RS i Federacija“, rekao je Dodik.

KOMENTARI16 komentara

 1. Fred says:

  DODIK: Srbija i Republika Srpska će biti jedna država! ........................ Kad se to dogodi, narod će izaći na ulice i slaviti obasjan mjesečinom oba Mjeseca, a dinusauri će stvarati buku u čast srpskom ujedinjenja. Gdje li će tada iti zubić vila, nije još poznato.

 2. Zeljko says:

  Sto bi vas drug Slobo Milosevic rekao : " Malo morgen !!"

 3. deda mraz says:

  Glavonja glavati pa neces valjda da nasednes sada na pricu ovoga sljama sto sada vlada Srbijom i da uniste jedinu Srpsku zemlju u ovome momentu.Pogledaj im danasnju izjavu ovoga predsednika Sanu pa ce ti sve biti jasno da je to zamka i sarena laza u ovome momentu jer oni hocej da priznaju Kosovo i narodu bacaju prasinu u oci da ce se R.Srpska prikljuciti uzoj crveno- zutoj Srbiji.Predsednik Sanu potomak crvenih nemani i udbasa mu oca koji je radio za komunisticku Udbu dok je bio profesor,javno predlaze da se odreknemo Kosova.Dodik ukljuci tu veliku svoju glavu i sebi izbaci iz glave prikljucenje R.Srpske Srbiji dok su trojanski konji na vlasti u Srbiji jer njihov cilj je priznavanje Kosova i unistenje R.Srpske.

 4. Apis says:

  Fred i Zeljko! Niko na svetu nije verovao da će neki anonimni srpski seljak podići ustanak i povesti uspesnu borbu protiv Turske imperije. Niko nije verovao da će jedan potpuno nepismeni Srbin cudom izvukao glavu ispod turskog maca postati knjaz a njegovi potomci kraljevi Srbije. Niko nije verovao da će Srbija preziveti agresiju Austrougarske i svih njenih satelita. Niko nije verovao da će opstati i jedan ziv Srbin od agresije Hitlera i njegovih krvolocnih pasa hrvatske rase. Gle cuda preziveli smo i agresiju najveće sile u istoriji sveta NATO RAZBOJNIKA. SRBI SU JEDNOSTAVNO NEUNISTIVI. PREZIVET ĆE I EU, VATIKAN i SAD A POGOTOVO OVE KVAZIDRZAVE KAO STO SU BiH i NDH. TAKVA JE BOZIJA VOLJA I NASA CVRSTA ODLUCNOST. SVE JE PROLAZNO SAMO JE SRBIJA I RUSIJA VECNO!

 5. Dani says:

  @Fred-ec,@Zvaljko...samo mozete da besnite,penite kao besni psi i naravno sa pristojne udaljenosti da gledate :) :) :) Gosp.Dodik je 1001% siguran u ono o cemu govori.Ko misli da je na Balkanu zavrseno sa prekrajanjem granica ili je glup ili je corav,a mozda oboje.Kod vas to kazu BUMMMo videli,zar ne???

 6. Fred says:

  @Apis Živiš u mašti. Probudi se. Realno, Srbija je mala zemlja, Srbi malen narod. Niti vas tko što pita, niti imate snage za bilo što. Što prije shvatite kakav je vaš položaj u realnom svijetu, bit će vam bolje. Ovako ispadaš smiješan i neozbiljan.

 7. Fred says:

  @Dani Veća je šansa da ja postanem predsjednik SAD-a, nego da Dodik ili bilo tko drugi osamostali entiteć zvan Republika Srpska.

 8. Rade says:

  U jednoj državi ćemo živeti uskoro. Nema potrebe za raspravom, to je očigledno.

 9. Fred says:

  @Rade Jedino što je očigledno je da će Sunce sutra ponovno obasjati Zemlju. Sve drugo je opcionalno.

 10. Dani says:

  @Fred...a "kao"vas neko nesto pita i vi ste "kao"neka zemlja koja je jako vazna i uticajna...hahahahaaaa umrecu od smeha :) izmecari bili izmecari ostali :) Da,daaaaa Gosp.Dodik je u pravu u to ces se uveriti tokom sledece godine :):):)

 11. Rade says:

  @ Fred Tebi druže ostaje jedino da mrziš. Predložio bih ti Pravoslavlje kako bi se molio, postio i pričešćivao da te demoni u tebi ostave.

 12. M.Marko says:

  Narodu treba bolji zivot a propaju Drzavu ti ponesi sa sobom u grob.Kome treba prazna kuca?

 13. CRNOGORAC says:

  REPUBLIKA SRPSKA ĆE BITI DEO SRBIJE,TO JE NEMINOVNO I TO VAS SVE BOLI!DA VAM NIJE BILO ZAPADA NE BISTE IMALI NIŠTA,A KAMO LI DRŽAVU.NI VI NI HRVATI! Od svih Srba,najgori su hrvati,tj.POKATOLIČENI SRBI!Ime i prezime govori sve. Prikrivaju istoriju jer ih je sramota da priznaju ko su u stvari. Kristalno je jasno da hrvat ne može biti Petrović,Đorđević,Filipović,Rakitić,Bogdanović,Marković...itd. Pa onda ovi nazovi bošnjaci!Čuj bošnjaci!?POTURČENI SRBI! Sad se i sandžaklije izjašnjavaju kao bošnjaci,a veze sa bosnom nemaju.DECA JANJIČARA!

 14. MERI says:

  ŽIVELA REPUBLIKA SRPSKA! Sestrinski pozdrav iz Srbije.

 15. MERI says:

  Poštovani Milorade Dodiku! Ne idite u EU i NATO! Neka bude slobodna bar jedna srpska zemlja. Preselićemo se kod Vas. Veliki pozdrav iz (neslobodne) Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *