ДОДИК: „Српска је стабилна и има перспективу“

ДОДИК: „Српска је стабилна и има перспективу“

17 маја 2017

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је синоћ у Српцу да је Република Српска стабилна и да има перспективу, а да они који не виде ту њену стабилност чине то из спекулативних разлога.

Додик је рекао да је Република Српска, после Србије, институционално најстабилнија заједница у региону, односно да функционише у самоодрживо, чиме доказује да је једина одржива заједница у БиХ.

Он је навео да су приметни институционални проблеми у Хрватској, Македонији, па и на нивоу БиХ, на којем скоро да се не манифестује власт, те нагласио да Република Српска има институције, али да има и оне који би желели да виде дестабилизацију.

„Република Српска није подељено друштво, иако јој је то претило да постане пре годину дана када је опозиција мислила да у Бањалуци на својим протестима поставља шаторе и тиме промовише лошу слику у јавности. Организовали смо контрамитинг и показали снагу владајуће коалиције”, рекао је Додик на трибини „Ријеч предсједника” у Српцу.

Он је додао да је владајућа коалиција ту снагу показала и на локалним изборима прошле године. Нагласио је да Српска у БиХ не може у потпуности да развије своје пројекте услед сталних напада на дејтонско уређење у БиХ од политичких представника бошњачког народа и интервенционизма странаца. Он је као сметњу развоју Републике Српске навео и „политику издаје” коју на нивоу БиХ воде СДС, НДП и ПДП, али коју народ препознаје и кажњава на изборима.

Додик је додао да нико није рекао да у Српској “тече мед и млеко”, али да има оних који лажно представљају ситуацију. „Има проблема, али одржавамо институционални капацитет у обиму који задовољава потребе. Стабилни и ликвидни су буџет и сви рачуни, измирују се редовно све обавезе, пре свега, према платама, развојним пројектима, редовно се исплаћују пензије и размишљамо о повећању пензија”, рекао је Додик.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u