ДОДИК: „Српска је стабилна и има перспективу“

DODIK: „Srpska je stabilna i ima perspektivu“

17 maja 2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je sinoć u Srpcu da je Republika Srpska stabilna i da ima perspektivu, a da oni koji ne vide tu njenu stabilnost čine to iz spekulativnih razloga.

Dodik je rekao da je Republika Srpska, posle Srbije, institucionalno najstabilnija zajednica u regionu, odnosno da funkcioniše u samoodrživo, čime dokazuje da je jedina održiva zajednica u BiH.

On je naveo da su primetni institucionalni problemi u Hrvatskoj, Makedoniji, pa i na nivou BiH, na kojem skoro da se ne manifestuje vlast, te naglasio da Republika Srpska ima institucije, ali da ima i one koji bi želeli da vide destabilizaciju.

„Republika Srpska nije podeljeno društvo, iako joj je to pretilo da postane pre godinu dana kada je opozicija mislila da u Banjaluci na svojim protestima postavlja šatore i time promoviše lošu sliku u javnosti. Organizovali smo kontramiting i pokazali snagu vladajuće koalicije”, rekao je Dodik na tribini „Riječ predsjednika” u Srpcu.

On je dodao da je vladajuća koalicija tu snagu pokazala i na lokalnim izborima prošle godine. Naglasio je da Srpska u BiH ne može u potpunosti da razvije svoje projekte usled stalnih napada na dejtonsko uređenje u BiH od političkih predstavnika bošnjačkog naroda i intervencionizma stranaca. On je kao smetnju razvoju Republike Srpske naveo i „politiku izdaje” koju na nivou BiH vode SDS, NDP i PDP, ali koju narod prepoznaje i kažnjava na izborima.

Dodik je dodao da niko nije rekao da u Srpskoj “teče med i mleko”, ali da ima onih koji lažno predstavljaju situaciju. „Ima problema, ali održavamo institucionalni kapacitet u obimu koji zadovoljava potrebe. Stabilni i likvidni su budžet i svi računi, izmiruju se redovno sve obaveze, pre svega, prema platama, razvojnim projektima, redovno se isplaćuju penzije i razmišljamo o povećanju penzija”, rekao je Dodik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *