ДОДИК: Шта би Британци? Да се препаднем и да питам – на коју адресу да дођем да ме ухапсе?

DODIK: Šta bi Britanci? Da se prepadnem i da pitam – na koju adresu da dođem da me uhapse?

31 marta 2024

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je dobio upozorenje o nameri njegovog hapšenja, iako je nejasan razlog za takvo postupanje – da li je to sa namerom njegovog političkog sklanjanja ili destabilizacije situacije.

– Mi znamo da Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice koje šetaju po svetu, a tog dana rečeno mi je, navodno u najboljoj nameri, a znajući ko je čovek i odakle dolazi i da je čak poslan to da uradi, da bi bilo najbolje ako se to desi da ne pružamo otpor, jer oni imaju nalog da pucaju. Mislim: šta sad, treba da se prepadnem ili da kažem „Izvinite, a gde je adresa na koju treba da se javim, gde da dođem, da ne morate vi da dolazite po mene“ – rekao je Dodik za TV Prva.On kaže da je tu „nešto potpuno izbačeno iz konteksta, zbog nervoze oko Ukrajine i izbora u Americi“.

– Oni se bave nama, odlučuju o ljudima na Balkanu, a ne pričaju sa njima – rekao je Dodik.

On je rekao da je problem Republike Srpske sa Zapadom to što se Srpska 20-30 godina bori protiv njihovog nastojanja da sruše Dejtonski mirovni sporazum.

Dodik je rekao i da Zapad nastavlja sa pričom o navodnoj krivici Srba, ali da srpski narod egzistira uprkos svemu što su stranci učinili da Republika Srpska nestane.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *