ДОДИК: Странци хоће да се „напију крви српском народу“

DODIK: Stranci hoće da se „napiju krvi srpskom narodu“

14 jula 2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će institucije Srpske podržati optužene članove Republičke komisije za referendum i smatra da je optužnica sprovođenje muslimanske politike u BiH, kao i da neće biti osuđujuće presude ako ima pravde.

On je za RTRS rekao da optužnica pokazuje kakva je BiH zemlja i da se na ovaj način sudi jednom narodu kojem želi da se ukine pravo na referendum kao način izjašnjavanja o važnim pitanjima, poput Dana Republike koji je narod smatrao važnim s obzirom na izlaznost.

Dodik je poručio da Republika Srpska neće odustati od takve mogućnosti i najavio je izmene ili donošenje novog zakona o referendumu. On je istakao da se Srpska drži slova Dejtonskog sporazuma i Ustava, a da postoji niz institucija na nivou BiH koje nemaju ustavnu podlogu, ali imaju podršku međunarodnog faktora.

– Doći će dan kada će se sve to srušiti kao kula od karata. Ovako se ne može graditi BiH –  naglasio je Dodik i dodao da je BiH fikcija koja se brani nezakonitim i neustavnim sredstvima.

Napominjući da se radi na donošenju novog zakona o Ustavnom sudu BiH, Dodik je rekao da iza ove institucije stoji međunarodni faktor koji je osetio priliku da se posredstvom te priče „napije krvi srpskom narodu“.

– Javnost u Republici Srpskoj mora da zna da Sud i Tužilaštvo BiH postoje samo da bi urušIli, ponizili i obesmislili RS, ništa više“, rekao je Dodik i dodao da je jasno da Srbi ne bi mogli živeti u BiH ako bi se ukinula Srpska, čemu Sarajevo teži.

KOMENTARI2 komentara

  1. Uf says:

    Piju nam je vekovima ...

  2. Kosovac says:

    Nema šta Dodik da podržava i ne podržava, ima da bojkotuje kroato-muslimaniju, a ujedno moli Rusiju za zaštitu. Zaštitu od trojnog pakta USA, EU i ISIL. Sve javno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *