ДОДИК: Странци хоће да се „напију крви српском народу“

ДОДИК: Странци хоће да се „напију крви српском народу“

14 јула 2017

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће институције Српске подржати оптужене чланове Републичке комисије за референдум и сматра да је оптужница спровођење муслиманске политике у БиХ, као и да неће бити осуђујуће пресуде ако има правде.

Он је за РТРС рекао да оптужница показује каква је БиХ земља и да се на овај начин суди једном народу којем жели да се укине право на референдум као начин изјашњавања о важним питањима, попут Дана Републике који је народ сматрао важним с обзиром на излазност.

Додик је поручио да Република Српска неће одустати од такве могућности и најавио је измене или доношење новог закона о референдуму. Он је истакао да се Српска држи слова Дејтонског споразума и Устава, а да постоји низ институција на нивоу БиХ које немају уставну подлогу, али имају подршку међународног фактора.

– Доћи ће дан када ће се све то срушити као кула од карата. Овако се не може градити БиХ –  нагласио је Додик и додао да је БиХ фикција која се брани незаконитим и неуставним средствима.

Напомињући да се ради на доношењу новог закона о Уставном суду БиХ, Додик је рекао да иза ове институције стоји међународни фактор који је осетио прилику да се посредством те приче „напије крви српском народу“.

– Јавност у Републици Српској мора да зна да Суд и Тужилаштво БиХ постоје само да би урушИли, понизили и обесмислили РС, ништа више“, рекао је Додик и додао да је јасно да Срби не би могли живети у БиХ ако би се укинула Српска, чему Сарајево тежи.

KOMENTARI2 коментара

  1. Kosovac says:

    Нема шта Додик да подржава и не подржава, има да бојкотује кроато-муслиманију, а уједно моли Русију за заштиту. Заштиту од тројног пакта УСА, ЕУ и ИСИЛ. Све јавно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u