ДОДИК: „Све смо даље од ММФ“

DODIK: „Sve smo dalje od MMF“

7 aprila 2017

Milorad_Dodik_2016-456

Komentarišući odluku parlamenta BiH, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da se o povećanju akciza ne odlučuje po hitnom postupku, jer će nastati problem zbog gubitka rokova.

-Ukoliko želimo dogovor sa Fondom, potrebne su nam najmanje dve godine. Za to vreme ćemo izgubiti novac – rekao je Dodik. – Srpska je ispunila sve obaveze iz Reformske agende, pa je problem očigledno u Federaciji. Predstavnici Saveta ministara BiH, potpisujući mapu puta sa MMF, prihvatili su da će to uraditi, ali pokušali su da naprave dnevnu politiku.

Predstavnici SNSD prisustvovali su sednici Predstavničkog doma u sredu samo zato što su od pojedinaca iz međunarodne zajednice dobili uveravanje da postoji većina.

– Sad vidimo da te većine nema. Ali iz odgovornosti prema Srpskoj SNSD je ušao unutra, bez obzira na svoj raniji stav, imajući u vidu stav Narodne skupštine RS da uvek to učini kada je reč o interesu Srpske – dodao je Dodik.

– U RS već duže funkcioniše model koji se može nazvati „plavi dizel“ i mi smo onima koji su stvarni proizvođači subvencionisali određeni novac. Odjednom su se oni (SDS) pojavili kao zaštitnici i rekli da je to novo opterećenje – naveo je Dodik. – Korisnici plavog dizela neće imati novo opterećenje na gorivo.

(Večernje novosti)

 

KOMENTARI2 komentara

  1. Istina says:

    Može se reći da je to dobra vijest za građane i turiste, jer niste povećali akcizu na gorivo. Samo vi političari pustite da se stvari malo same od sebe rješavaju. Da ne bi polovine pametnih poslanika, akciza bi se usvojila po hitrom postupku, jer je tako zapovijedio MMF, a Wigemark se pojede ko mjesec. Ovako nećete moći da uletite u novi kredit, dok još ni stari niste izmirili. Ali MMF je agilan, pa vas drži na lancu i ne da vam da odahnete. Ali je nepametno što ga vi političari u tome svesrdno pomažete, kao da dobijate kredit džabe, ili kao da vam je MMF neki bliski rođak.

  2. Istina says:

    Što dalje, to bolje, jer su ralje MMF-a prevelike. Nevolja je što ovdašnji kvazipolitičari misle da MMF radi za njih a ne za sebe. Jedan ovdašnji "političar" zaduži državu za pet godina sa preko deset milijardi evra!!! a rezultata nema, već naprotiv, žive još gore. Gdje su sad te pare? Da li vam je on uzor, a koliko se družite i obožavate, izgleda da jeste?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *