ДОДИК: Терористи се обучавају у Сарајеву

DODIK: Teroristi se obučavaju u Sarajevu

18 jula 2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da u Sarajevu postoji najmanje sedam baza terorističke baze ID!

Dodik kaže da je reč o arapskim naseljima koja su okružena zidinama i potpuno izolovana od ostatka sveta, pa tamo čak ne smeju da uđu ni lokalni, „obični muslimani“.Prema njegovim rečima, zbog toga nije čudno to što je u gotovo svakom terorističkom napadu u Evropi učestvovao čovek sa dokumentima BiH, što samo dokazuje da pretnja novim ratom Nasera Orića mora ozbiljno da uzbuni svakog Srbina!

Dodik ističe da se potencijalni teroristi iz Sirije vraćaju u Sarajevo, a da opasnost predstavljaju i migranti.

– Od 10.000 migranata koji uđu u BiH, njih 200 do 300 imaju dokumenta , dok za ostale ne znamo ko su, niti šta im je namera. BiH će sve više biti etiketirana ne samo kao propala zemlja, već i kao leglo islamskog terorizma, s kojim Evropa i svet imaju ozbiljnih problema. Nema velikog terorističkog akta u svetu od Njujorka, Vašingtona, Madrida i Pariza da učesnici nemaju dokumenta BiH. U Sarajevu postoji sedam arapskih naselja okruženih zidom, izolovanih od lokalne sredine. Prave se enklave u koje čak ni lokalni muslimani ne smeju da uđu. Zato se mora razmišljati u čemu mi živimo i zašto je izjava Nasera Orića problematična i zašto mora da probudi svakog Srbina – upozorava Dodik.

Komentarišući ove navode, šef Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić kaže da je Dodik ukazao na činjenicu koja je službama dobro poznata.

– Postoje vehabijski centri na nekoliko olokacija u BiH, u kojima nemaju pristupa ni lokalne ni centralne vlasti. Tamo se, kao i na kosovu, obučavaju teroristi. Nije slučajno da među eksponiranim borcima ID koji napadaju Evropu uvek ima državljana BiH. Posebno zabrinjava činjenica da na prostoru na kojima postoji međunarodno vojno prisustvo ima ovakbih vehabijskih centara – podvlači Bečić.

(pravda.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    Ko zna koga ima iza tih zidina? Tokom 2016 godine formiran je muslimanski ili arapski NATO - IMAFT. Pretpostavljalo se da je namenjen za borbu protiv Irana, ali može on da ima više ciljeva. O njemu delovi teksta "39 ZEMALJA, SAMO JEDNA META Buđenje "muslimanskog NATO pakta" : "Ideja stvaranja muslimanskog NATO-a nije nova, ali je počela da se realizuje kada je Vašington počeo da popušta u nuklearnim pregovorima sa Iranom, što je izazvalo zabrinutost Rijada, i nakon ruskih i kurdskih uspeha u Siriji. U decembru 2015. godine saudijski kralj Salman proglasio je stvaranje Islamske vojne koalicije za borbu protiv terorizma, skraćeno IMAFT, sa sedištem u Rijadu, a kao glavni zadatak postavljena je borba protiv ekstremista na teritorijama Sirije, Iraka, Jemena i Libije. Već tada mnogi eksperti su smatrali da je glavni cilj — Iran..." Pomenuta "borba protiv terorizma nije ništa drugo nego pokriće (paravan), jer ni za koga nije tajna da mnoge države koje ulaze u savez upravo diplomatskim putem, direktno ili indirektno, podržavaju, sponzorišu i štite terorizam."... U IMAFT su prvo ušle 34, a zatim su im se pridružile još četiri države. Između ostalih, tu su Saudijska Arabija, Jordan, Ujedinjeni Arapski Emirati, Pakistan, Bangladeš, Bahrein, Turska, Čad, Tunis, Džibuti, Senegal, Sudan, Somalija, Palestina, Katar, Obala Slonovače, Kuvajt, Liban, Libija, Mali, Malezija, Maroko, Egipat, Mauritanija, Nigerija. U IMAFT su bile pozvane sve muslimanske zemlje, izuzev Irana, Sirije i Iraka, što ju je pretvorilo u sunitsku organizaciju. Imenovanje popularnog palestinskog generala Rahila Šarifa za načelnika Generalštaba "muslimanskog NATO-a" izgleda kao mudra odluka. Pakistan ima šestu po veličini vojsku u svetu sa ogromnim borbenim iskustvom i sa nuklearnom bombom. Tim potezom IMAFT bi mogao da postane ozbiljan blok...

  2. Mate says:

    Ako zarate Srbi i Bošnjaci, taj rat nije NAŠ RAT, i kao takav nas ne interesira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *