„Dodik treba da objasni veze sa šiptarskom mafijom“

„Dodik treba da objasni veze sa šiptarskom mafijom“

13 septembra 2013

Milorad-Dodik1Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević pozvao je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da javnosti otkrije kakve su njegove veze sa albanskom porodicom Nimani i čime se bavio 1999. godine, u vreme bombardovanja Srbije.

„Neka Dodik kaže u kakvim je odnosima bio s kosovskom porodicom Nimani, u vreme bombardovanja Srbije. Da li u krvnom, kokainskom, duvanskom ili naftnom srodstvu s tom porodicom“, rekao je Vučurević.

On je kazao da će sačekati dva dana da Dodik sam obrazloži svoje veze sa ovom porodicom sa okupiranih teritorija, najavljujući da će, u suprotnom, izneti detalje o „kriminalnim aktivnostima“ predsednika RS. Reagujući na ranije optužbe koje je Dodik izneo na njegov račun, Vučurević je naveo da predsednik RS „gubi kompas i podršku sopstvene partije“, i optužio ga i za neprincipijelnost u političkim stavovima.

Već duže vreme postoje tenzije i međusobna optuživanja između predsednika RS Milorada Dodika i gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, člana Partije demokratskog progresa (PDP).

Iz kabineta predsednika RS Milorada Dodika je saopšteno da ovaj Vučurevićev napad kao i svi prethodni „sadrži niz neistina i podmetanja na koje je bespredmetno odgovarati“.

„Reč je o konstrukcijama na koje je suvišno davati bilo kakav komentar“, navodi se u saopštenju iz Dodikovog kabineta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *