ДОДИК У ВАТИКАНУ: Разговарао са папом 45 уместо уобичајених 20 минута

DODIK U VATIKANU: Razgovarao sa papom 45 umesto uobičajenih 20 minuta

26 aprila 2019

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Milorad Dodik, sa kojim je bila i predsednik RS Željka Cvijanović, sastao se s papom Franciskom u Vatikanu.

Dodik je rekao za RTRS da je zadovoljan sastankom sa poglavarom Katoličke crkve. Naglasio je da je potrebno nastaviti saradnju inistitucija Srpske i BiH sa Katoličkom crkvom.Istakao je da je papi preneo pozdrave patrijarha srpskog Irineja.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla da je papa čestitao Vaskrs verujućem narodu u Republici Srpskoj i BiH.

Razgovor je trajao 45 minuta, iako je običaj da audijencije kod poglavara Rimokatoličke crkve traju 20 minuta.

Dodik je razgovarao i sa državnim sekretarom Svete stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom.

Pred sastanak Dodika i pape u središtu Rima postrojena je i garda koja je dočekala srpskog člana i predsedvajućeg Predsedništva BiH.

KOMENTARI4 komentara

 1. samostalan says:

  Dodik s pogledom u nebo broji andjele, a Papa mu ne veruje.

 2. Pera says:

  Da se prisetimo, jezuiti su obucavali esesovce, a oni cijase ! Drugo, ako je Dodik hteo nesto da dogovori, trebao je direktno da razgovara sa papinim gospodarima, to lujka vise nije sposobna ni za sebe, a kamoli za ,,svoju,, pastvu !

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Vatikanac prvi put u Italiji vidi diva, sigurno se pita-"da nije ovaj Nefil???" :-)))

 4. Cp6a says:

  E to je taj naš kompleks, zbog koga nas 'ebu toliko vekova. Pa šta ako je razgovor trajao 45 minuta? To je zmijski brlog, a ti si pravednik. Njima treba da je čast što razgovaraju s pravednikom, možda tako dobiju neki popust kod Boga. Oni treba da stavljaju naslove u svojim novinama da je Mile, koji obično razgovara sa strankama 20 minuta, razgovarao sa njima čak 45 minuta. Ovako, ako se nešto i dogovaralo, znamo kako se dogovorilo. Aj Mile vraćaj se u formu, ovo ti ne stoji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *