ДОДИК: Узвратићемо Хрватима!

DODIK: Uzvratićemo Hrvatima!

11 januara 2019

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas povodom, kako je rekao, orkestriranih napada na hrvatske predstavnike koji su 9. januara bili u Banjaluci, da su njemu svi gosti dragi.

Što se ambasadora Hrvatske u BiH Ivana del Vekia tiče, Dodik je rekao da on nije bio ni na jednom od prijema koji su održani toga dana povodom Dana Republike Srpske.„Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, ambasador nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negde ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjaluci“, rekao je Dodik.

On je dodao da se tek negde na kraju prijema susreo sa Del Vekiom.

„Kako to neko tumači, to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio sa ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju“, poručio je Dodik, prenela je sarajevska N1 TV.

Dodik je rekao da će zvaničnici iz Republike Srpske „uzvratiti Hrvatima na njihov poziv kada budu obeležavali važne narodne praznike“.

„Mi ćemo tada biti sa njima, bez obzira na to što imamo mnogo neraščišćenih istorijskih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem“, kazao je Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH je primetio da je u svemu tome video orkestrirani napad na one koji su bili na svečanosti.

„Još jednom sam zahvalan gospodinu Čoviću. Mislim da je to deo njegovog opredeljenja, da gradi dijalog sa narodima u BiH“, kazao je Dodik.

KOMENTARI3 komentara

 1. Boze Pravde says:

  Znamo mi mile da ste vi svoji. Podijeli sirotinji pare sto si zaradio nelegalno, ratnim profiterstvom i svercom.

  • Zarko Mrdalj says:

   Dodiku i Tito Voleo Hrvate eto i ti ne odustajes od Hrvatske Ljubavi sve se vraca u proslost

 2. Milan says:

  Uh, Dragan Čović i Milorad Dodik svako za sebe imaju šta i da trpe u ovakvoj BIH te uopšte ne čudi da razumeju probleme onog drugog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *