Dodik: Vojska RS je imala značajnu ulogu u odbrani srpskog naroda

Dodik: Vojska RS je imala značajnu ulogu u odbrani srpskog naroda

28 juna 2013

DodikPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na centralnoj proslavi Vidovdana u Bijeljini da je Vojska Republike Srpske imala nesumnjivu istorijsku ulogu u odbrani srpskog naroda, vere i tradicije u trenucima raspada bivše Jugoslavije, i da to nikada neće biti izbrisano iz sećanja srpskog naroda.

„Neki su hteli da Vojsku Republike Srpske ukinu ili integrišu u veće sisteme kako bi što pre izbrisali iz pamćenja srpskog naroda njena slavna postignuća iz otadžbinskih ratova, ali ovaj dan i način na koji danas obeležavamo sećanje na srpsku vojsku i slava koju slavimo govori o tome da čuvamo sve što je Vojska Republike Srpske i što je srpski narod baštinio“, rekao je Dodik.

Predsednik Republike je naglasio da bez Vojske Republike Srpske nesumnjivo ne bi bilo ni Srpske i da je u tom pogledu srpska vojska ostvarila važnu istorijsku, političku i društvenu ulogu.

„Sada se i iz izjava sudija u Hagu jasno vidi da je bilo neopravdano proganjanje srpskih oficira, da je ono politički motivisano od onih koji su već napisali istoriju“, rekao je Dodik.

Predsednik Srpske čestitao je slavu Boračkoj organizaciji Republike Srpske i pripadnicima Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka koji je sastavni deo Oružanih snaga BiH i koji nastavlja da baštini tradiciju Vojske Srpske.

Obeležavanje krsne slave Vojske Republike Srpske, čiju herojsku tradiciju baštini Treći pešadijski Republika Srpska puk, održano je u manastiru Svete Petke u Bijeljini.

(Frontal.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *