ДОДИК: За Републику Српску је погинуло 29.000 људи – ко сам ја да то издам?!

ДОДИК: За Републику Српску је погинуло 29.000 људи – ко сам ја да то издам?!

14 децембра 2020

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће, ако у Републици Српској ескалира криза због немогућности да ангажује средства Међународног монетарног фонда /ММФ/, разговарати са председником Србије Александром Вучићем и о таквој врсти помоћи.

Додик је напоменуо да је Србија већ дала пре месец дана 20 милиона евра помоћи буџету, те додао да зна да је планирано на почетку идуће године још 20 милиона евра.„Али, потпуно сам уверен у осећај председника Вучића, уколико криза у Републици Српској ескалира због немогућности да ангажујемо та средства /ММФ-а/, да ћемо разговарати и о тој врсти помоћи“, рекао је Додик за ТВ Пинк након састанка у Београду са Вучићем.

Он је навео да је аранжман, односно писмо намере које је послато из ММФ-а, све само не економски аранжман, те да је искључиво везан за политичка питања, као што су да се направи ревизија банкарске надлежности, односно супервизије и да се што више стави на ниво Сарајева.

Друго, нагласио је Додик, тражено је да се сви лични подаци о људима воде у јединственој евиденцији на нивоу Сарајева, иако је то надлежност Републике Српске.

„То је једна накарадна свест која иде за тим да се мисли да све може да се купи. Наравно да не може, јер је за Републику Српску погинуло 29.000 људи, који ниједног тренутка нису поставили питање да ли би гинули и дали животе за то“, истакао је Додик.

Он је рекао да као председник нема право да игнорише такву ситуацију, у којој су људи гинули, многи страдали, постали инвалиди, у којој су људи 10, 15, 20 година живели веома лоше због идеје која се зове Република Српска.

„Ко сам ја да издам такву једну ствар? Људи морају да знају да се неће десити ниједан, ни у промилу, покушај да се пренесу надлежности на БиХ. Тако да у том погледу јасно је речено људима из ММФ да могу свој новац да упуте где год хоће“, рекао је Додик.

(Срна)

KOMENTARI3 коментара

 1. Gagi says:

  Nedavno sam pisao da je sledeci logican napad na Srbe u R.S. Jos su u tom delu Balkana Srbi ostali preko Drine pa je logicno da ih pojure odatle.Ostale delove su ocistili ili stavili pod kontrolu. Ako narodu jos nista nije jasno, ocigledno je da postoji plan da nas najure sa ovog prostora ili sabiju u misju rupu od drzave. Malo su me cudile ovolike investicije proteklih decenija u Vojvodini, izgleda da taj deo nase teritorije okupiraju ekonomski, to ce kasnije da im dobro dodje kada jurnu rvati prema Zemunu. Sve se pravi identicno i preslikava kao u II ratu, jedino jos da budemo strpljivi i sacekamo udar na Rusiju. Otimaju nam zivotni prostor i kapital u nekretninama dok smo mi zauzeti otvaranjem poglavlja jer je to prioritetno pitanje - za nekoga verovatno jeste.

  • Cp6a says:

   Напади на Српску никад нису ни престајали. Једино кад Додик оде да попије кафу са Путином, неко време се примире, па опет. Запад све то управља и ситуација је озбиљна. Зато стално апелујем да се и на овом микроплану трудимо да се саслушамо, да се што мање пљујемо, поготово да не пљујемо Брата који једини може да нам помогне.

 2. I Love persida says:

  Sve trajaše dok se oni borijaše i živote davaše, i dok Dodik iz pozadine ne dođe na vlast jer uvek neko i preživi ta krvoprolića, ali u nekom pokolenju kada dođe naka ala Turković, sve će otići pod jednu BiH, a kako bih to znali? Pa već se radi na tome. Izdaja ili prodaja, sve jedno, uzdrmao se balkan a bogami i region, a znamo da bez kralja ne valja, možda nam uvale nekog, možda ćak iz Engleske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u