ДОДИК ЗАПРЕТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: „Ако нам уведете санкције, уследиће жесток одговор Републике Српске!“

DODIK ZAPRETIO EVROPSKOJ UNIJI: „Ako nam uvedete sankcije, uslediće žestok odgovor Republike Srpske!“

21 oktobra 2016

dodik01-3r4

Vlada Republike Srpske je na posebnoj sednici utvrdila i po hitnom postupku u Narodnu skupštinu uputila Predlog zakona o Danu Republike Srpske.

Prema Predlogu zakona, Dan Republike bi se obeležavao i praznovao 9. januara, kao sekularni praznik.

Predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović na zahtev Vlade sazvao je hitnu sednicu Kolegijuma za ponedeljak, 24. oktobra, prenosi RTRS.

Predsednik Milorad Dodik rekao je da Zakon predstavlja izraženu volju naroda preko Narodne skupštine, koja je donela odluku o formiranju Republike Srpske 9. januara, i referenduma kojim je rečeno šta narod hoće.

Dodik je rekao da ne očekuje mogućnost usvajanja rezolucije o osudi referenduma u Evropskom parlamentu, niti bilo kakve teške ocene u Izveštaju o napretku BiH.

„Ako Evropska unija uvede sankcije prema nama, Republika Srpska će izaći iz dogovora o sprovođenju Reformske agende. Bilo bi besmisleno da Republika Srpska bude partner EU na sprovođenju reformi a da je se istovremeno sankcioniše“, naglasio je Dodik.

KOMENTARI6 komentara

 1. VUK says:

  Tako je mile ko im jebe mater

 2. rema srbenda says:

  Lemi samo jako!

 3. Egoista says:

  Baja, bolje je koze čuvat nego biti predsednik bilo kog govneta danas u svim kvazidržavama nastalim od bivše Jugoslavije. Ni jedna ne vredi ni 5 kuna. Ja bih pre bio kozojebac nego da me svi redom jebu iz Amerike i Zapadne Evrope, a pomalo i sve se komšije jebu među sobom. Ovakve nakaze od rukovodstva bilo koje države i bilo kada u istoriji, nije bilo nigde. Ako imaš koza na prodaju, javi. Odoh u kozačke čobane da dušu svoju odmorim od ovih kretena. A i od sebe, tebe, i svih ostalih kozojeba na internetu.

 4. miki says:

  On se kurci a puca sve po nama . Je.e se njemu.

 5. Željko says:

  Tamo u BiH je veliki cirkus!"Predstavnik" Hrvata je bio najveći komunista i Jugoslaven , pisao isključivo ćirilicom , bio vođa navijača " Veleža " a sada " veliki Hrvat " , Bakir Izetbegović dobro mu je pokojni otac govorio da " bježi od politike " a on se ponaša sa suprugom kao par Čaušesku , Milorad Dodik , veliki komunista i Jugoslaven , potom Markovićev reformista , pa " dašak vjetra demokracije sa Balkana " , postao " najveći Srbin " i pri tomu umišlja sebi kako je netko i nešto a samo jedna neuplaćena rata od IMF ( MMF ) sa mrskoga Zapada mu i " njegov " narod ne bi imao kruha da jede!!Mislim da sam napisao dobar prikaz stanja u vama i nama susjednoj BiH!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *