Додиков ироничан предлог америчкој амбасадорки за следеће изборе

Dodikov ironičan predlog američkoj ambasadorki za sledeće izbore

9 oktobra 2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Morin Kormak, američka ambasadorka u Sarajevu, vršila pritisak na članove Centralne izborne komisije BiH.

Dodik je, za Radio-televiziju Republike Srpske, rekao da je Kormakova ozlojeđena zbog toga što njeni „puleni“ nisu pobedili na izborima.Izabrani srpski član Predsedništva BiH i aktuelni predsednik Republike Srpske je istakao da je činjenica da je Kormakova bila u CIK-u BiH juče ili prekjuče, te da je pokušala da izvrši uticaj na njene članove.

„Razumem njenu ozlojeđenost, a ona je vezana za činjenicu da njeni ’puleni‘ nisu prošli. Sada pokušava nešto da učini kako bi isproblematizovala tu stvar. Jedini nadležan organ je CIK, a ona je na njega pokušala da izvrši uticaj. Samo o tome niko nije pisao, niko nije imao informacije da je ona tamo bila i tražila upravo neke priče o neregularnostima. I to ničim nije dokazala“, izjavio je Dodik, a prenosi Tanjug.

Ironično je primetio da je jedina neregularnost to što glasove ne broji gospođa Kormak.

„Sada kao član Predsedništva BiH, založiću se da promenimo Izborni zakon i da u njemu piše da glasove od sada broji samo američka ambasadorka Morin Kormak. Dakle, dokle god je živa, da ne bude nikakvih problema, da žena ima neko zadovoljstvo ovde u BiH“, naveo je Dodik, čiji SNSD je sa koalicionim partnerima osvojio apsolutnu vlast u RS i na nivou BiH.

Dodik je naglasio da je juče OEBS objavio da su izbori bili fer i korektni.

„I Parlamentarna skupština Saveta Evrope je rekla da je sve bilo u redu. Centralna izborna komisija je ta koja o tome odlučuje. Nema nikakvih dojava policije da je bilo nekih stvari. I ona sad, samo zato što nisu prošli njeni ’puleni‘, pokušava nešto tu da napravi. To je neverovatno. Ta drskost je neverovatna. Jedini lek je da predložimo da ona doživotno broji glasove“, dodao je Dodik.

Napomenuo je da Kormakova šalje suprotne poruke od predsednika SAD Donalda Trampa.

„Ona bukvalno radi protiv onoga što smo čuli od predsednika SAD Donalda Trampa, koji se zalaže da se ne mešaju u unutrašnja pitanja drugih zemalja. Ali očigledno da, evo, Kormakova nije prestala“, zaključio je Dodik.

KOMENTARI2 komentara

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    "...da žena ima neko zadovoljstvo ovde u BiH". :-))) Uprvo to je njen problem ovde; nema zadovoljstva ona ovde, samo poso,poso,poso... :-)))

  2. Deda Micko says:

    Kad je Olbrajtova ovde imala svalere, kako to da nema nikoga za ovu novu babuskeru, angazujmo se malo da nam svima bude bolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *