ДОДИKОВО НАРЕЂЕЊЕ, СРБИ У ДИПЛОМАТИЈИ БИХ ДА СЛУШАЈУ ИСKЉУЧИВО НАРЕЂЕЊА ИЗ СРПСKЕ! Шта сада, Бањалука повукла бруталан потез!

DODIKOVO NAREĐENJE, SRBI U DIPLOMATIJI BIH DA SLUŠAJU ISKLJUČIVO NAREĐENJA IZ SRPSKE! Šta sada, Banjaluka povukla brutalan potez!

22 juna 2021

REPUBLIKA Srpska sigurno neće ostati u BiH u kojoj neće biti poštovana i to svima treba da bude jasno, poručio je savetnik za unutrašnja pitanja srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Radovan Kovačević.

Reagujući na predlog ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković da u zgradi UN u Njujorku bude postavljena izložba o Srebrenici, Kovačević je istakao da je to dokaz da su potrebni razgovori predstavnika Srpske i Federacije BiH /FBiH/ o budućnosti BiH.„To je nešto što je neminovno i samo tako možemo da pokušamo da nađemo način da BiH opstane u budućnosti“, rekao je Kovačević za RTRS.

Kovačević naglašava da ljudi iz strukture SDA pokazuju apsolutno nepoštovanje institucija BiH, zemlje u koju se oni, navodno, toliko zaklinju i toliko je vole.

Očigledno je, ističe Kovačević, da oni ne mogu da prihvate dejtonsku BiH.

„Oni konstantno pokušavaju da se ponašaju po principu nekih njihovih ciljeva, a to je ta takozvana republika BiH u kojoj nema mesta za bilo koga drugog osim za Bošnjake. To je nešto što je apsolutno neprihvatljivo“, rekao je Kovačević.

On je poručio da Srpska konstantno poštuje institucije BiH i način na koji se tu donose odluke.

„Ovo sada već prelazi sve granice i ono što možemo sa sigurnošću da kažemo jeste da ćemo i mi kao predstavnici Republike Srpske, predstavnici srpskog konstitutivnog naroda na nivou BiH, uskoro imati i te kako jasan odgovor i jasnu reakciju na ovakve sramne i skandalozne postupke predstavnika bošnjačkog naroda u zajedničkim institucijama u BiH“, istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Srpska već ima određenu reakciju prema generalnom sekretaru UN i članicama Savjeta bezbjednosti.

„Mi ćemo u potpunosti da delegitimizujemo Svena Alkalaja kao bilo kakvog predstavnika BiH, jer on to nije. On je predstavnik hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića i radikalnih bošnjačkih struktura i to mora biti svima u svetu jasno“, naveo je Kovačević.

On je rekao da je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik već reagovao i obavestio sve diplomate Republike Srpske u sistemu diplomatije BiH da u budućem periodu nisu više dužni da slušaju bilo kakve naloge i informacije Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara.

„Oni u budućnosti treba da slušaju isključivo naloge koji dolaze od srpskog člana Predsedništva, kao šefa diplomatije svih predstavnika Republike Srpske u sistemu diplomatije BiH“, rekao je Kovačević.

KOMENTARI2 komentara

  1. zolja says:

    a vi stavite nalaz g. grajfa, kravicu i bratunac, el mudzahid odred i one srbe kjima posecene glave, jasenovac, veliku, jadovno, jamu gorana kovacica, upotrebu osiromasenog uranijuma

  2. Gospodi Pomiluj says:

    E sad bi ti bošnjaci hteli da se posrbe i da postanu bosanski srbi kao neka još novija nacija i narod. Oćeš malo sutra, što ti je turčin poganio može samo uz Božiju pomoć, ali budući da imaju i krivu veru i nemaju pomirenje s Bogom u Hristu, zaista su beznadežni i ostaju uvređeni radi sebe samih. Jesu oni nama braća ali ne po krvi već krvava po telu, neka im se Bog smiluje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *