ДОГОДИЛО СЕ НЕЗАМИСЛИВО – НАТО земље немају наоружање да ратују против РУСИЈЕ

DOGODILO SE NEZAMISLIVO – NATO zemlje nemaju naoružanje da ratuju protiv RUSIJE

16 oktobra 2023

NATO je umoran od Ukrajine, i više ne može da pruži Ukrajini ništa novo, pošto su rezerve municije alijanse iscrpljene.

Ovo je izjavio bivši oficir američkih marinaca, Skot Riter, u intervjuu novinaru Deniju Hajfongu.Bivši obaveštajac je uveren, da sve zemlje vojnog bloka, uključujući i SAD, osećaju nedostatak municije, a neke od njih više nisu sposobne da izvode kopnene operacije velikih razmera.

„Polagale su se nade, da će Ukrajina pokrenuti kontraofanzivu negde početkom maja, ali oni to nisu mogli da urade. Mislim da je vremenski faktor igrao ulogu, zajedno sa dovođenjem resursa koji su im bili potrebni na liniji fronta. Oružane snage Ukrajine uspele su da pokrenu ovu kontraofanzivu 8. juna.“

Nad Ukrajinom je vršen snažan pritisak od strane NATO-a, jer je NATO detaljno naznačio sve, govoreći: „Evo, nameravamo to da uradimo, a vi morate da izvršite“.

U NATO-u raste zamor, neka vrsta umora od Ukrajine. Suština je u tome, da je NATO potpuno ispraznio svoje rezerve oružja. U stvarnosti, imaju malo toga preostalog što mogu dati bez nanosenja štete samom NATO-u, bez smanjenja njegove borbenje efikasnosti.

Neki ljudi u nekim zemljama, kao što je Nemačka, rekli su da su to već postigli, i da je Nemačka zapravo sebe učinila nesposobnom da vodi velike kopnene vojne operacije u Evropi. Oni nemaju resurse da to urade.

Pa čak i zemlje koje tvrde da imaju nešto na lageru – municija će im ponestati za nedelju dana, a možda i ranije. Inače, to važi i za Sjedinjene Države.“

(webtribune)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ovo je kao kad bi neko rekao da Ilon Mask nema pare da kupi burek.

  2. Gagi says:

    Ovo je neka druga ozbiljna prica. Zapad nema vremena, oni su navikli da turbo i za sekundu na berzi prave milijarde. Ovo psihicko rusko iscrpljivanje ih nervira i vec dobro izludjuje, nije to njihova psihicka konstitucija koja ih zadovoljava. Zbog toga prave nove lomove, da bi imali kokainski brzi uspeh i zadovoljili svoju bolesnu psihicku sustinu da negde pobedjuju. TO su teski psihicki bolesnici i zavisnici, jos gori su oni, koji idu njihovim putem i od njihove kolonizatorske kokainske okupacije "lepo" i besplatno zive. Doci ce vam narod glave, nikada to u istoriji nije bilo drugacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *