Договор коначно постигнут, ИЗАБРАНИ СУ НОВИ ЛИДЕРИ ЕВРОПЕ

Dogovor konačno postignut, IZABRANI SU NOVI LIDERI EVROPE

2 jula 2019

Na današnjem sastanku Evropskog saveta doneta je odluka o izboru naslednika Donalda Tuska, pa je na mesto predsednika imenovan belgijski premijer Šarl Mišel.

Istovremeno, za predsednicu Evropske komisije odabrana je nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen.Na vanrednom samitu koji je ušao u treći dan, evropski lideri konačno su postigli dogovor o tome ko će voditi evropske institucije u sledećih pet godina.

Informaciju o odluci objavio je dosadašnji predsednik Donald Tusk na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Nešto ranije, predsednik Tusk je odložio početak samita u Briselu radi konsultacija sa liderima EU kako bi prevazišli nesuglasice oko imenovanja na najviše funkcije.

Samit je počeo u nedelju 30. juna i prekinut je juče.

KOMENTARI6 komentara

 1. Cetnik says:

  Dabogda bili poslednji.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Bundeswehr je finansijski opustošen nakon što mu je na čelo došla madam Ursula.O njenim aferama sa isplatama vanjskih honorara bruji cela Nemačka.Dakle,ljudi,ako je madam Ursula u blizini,čuvajte kesu.

 2. Slobodanka says:

  Za predsednicu Evropske komisije odabrana je nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen. A nije prošao raniji predlog iz Bugarske od strane premijera Bojka Borisova da mesto predsednika Evropske komisije zauzme Andrej Plenković premijer Hrvatske.

  • Biogradlija says:

   Koliko love može ukrasti Ursula,to ne može niko.

   • Slobodanka says:

    Na poziciji predsednika vlade EU biće njoj takvoj superiška. Pogledaj ovaj mali deo Balkana i zamisli samo koliko će je častiti lideri iz Prištine, pa iz Tirane, a s druge strane zbog "kompromisa i ravnoteže" potrčaće i BG budalčine. Njoj će biti dobro, a budale samo neka plaćaju. "Zapadni Balkan" možda i zato ne uvode u EU da bi ga iscedili bolje nego onomad Kraljević Marko suvu drenovinu. Koliko tek mogu biti teški drugi još krupniji dilovi unutar bogate i lijepe EU? Ali ne pada mi napamet da joj zavidim. Do kraja ko zna šta i nju čeka.

 3. Kulak says:

  Ursula je prepisala doktorat što je otkriveno 2015.godine,ali joj je progledano kroz prste, pa je komisija donela oportunistički zaključak da njen doktorat "sadrži greške".U međuvremenu je do ruba finansijske propasti dovela BW isplaćujući goleme honorare vanjskim saradnicima sa kojima ima "deal" o deobi masne provizije.Žena očito ima ideju kako da nahrani svoje sedmero dece.Za EU,leša na samrti,pravi lik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *