ДОГОВОР РУСИЈЕ И ТУРСКЕ КОЈИ ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ АМЕРИКУ И ЦЕО ЗАПАД!

DOGOVOR RUSIJE I TURSKE KOJI ĆE RAZBESNETI AMERIKU I CEO ZAPAD!

15 oktobra 2016

Russia Commemorates 70th Anniversary Of Victory Day

Turska je predložila Rusiji učešće na tenderu za nabavku protivraketnog sistema velikog dometa.

Mediji javljaju da poziv upućen ruskim proizvođačima, a Ankaru ne brine to što će u slučaju da izabere rusko oružje morati da rešava pitanje njegovog uklapanja u sistem vazdušne odbrane NATO-a, koji na to može i da ne pristane.

Turski TV kanal NTV je 10. oktobra, pozivajući se na diplomatski izvor, saopštio da Turska može da razmotri ruski predlog o sistemu protivraketne odbrane.

– U prvom krugu tendera pobedili su Kinezi sa sistemima HQ-9, ali su zatim ispali iz konkursa. U drugom se krugu Patriot pokazao bolje od evropskog SAMP-T, ali tender je zatim stopiran. Sada je moguće da se na konkurs vrate četiri zainteresovana proizvođača oružja – kaže ruski vojni stručnjak Andrej Frolov.

– Ne odbacujem mogućnost da smo u Siriju specijalno postavili bateriju S-300V4 (Antej-2500) da bi Turci mogli da je vide na delu. Stvar je u tome što na turskom tenderu zaista može da učestvuje samo taj sistem, jer se druge modifikacije ne proizvode. Mislim da nema smisla predlagati Turcima S-400 jer su ugovori sa Ministarstvom odbrane Rusije, Kinom, i, čini mi se, Indijom potpisani do kraja 2016. godine. Tako da, koliko god to Turci želeli, S-400 neće dobiti pre 2020. godine – kaže Frolov, a prenose ruski portali.

 

KOMENTARI4 komentara

 1. Trifun says:

  Da li je pametno prodavati takve sisteme Turskoj Rusijo? Sumnjam da ce doci do toga. Ona je jos uvek u NATO. Ako izade iz NATO to je druga stvar.

  • Dondon says:

   Pristupanjem bivsih clanica varsavskog pakta natou ameri su se dokopali sistema s-300. Prod

 2. Mlax says:

  Taj sistem s300 je pretposlednja generacija pvo sistema,Rusi najmocnije sisteme drze samo za sebe I oni nisu za prodaju.

 3. marko says:

  Mlax says ne radi e o tome sto rusi drze s 500 za sebe vec ako prodaju s 400 domet 400 km turci u nato paktu ce skidati ruske avione ruskim oruzjem turci uu u nato paktu i zlee raskomadati siriju uisiitnu ne vdiim sto rusija radi nece okrenuti turke od nato pakta lukavi turci ce ih prevariti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *