ДОЈЧЕ БАНКА ПРЕДВИЂА: Ускоро финансијски крах Европе

DOJČE BANKA PREDVIĐA: Uskoro finansijski krah Evrope

12 septembra 2019

Sniženje kamatnih stopa na depozite Evropske centralne banke do minus 0,5 odsto je teško breme za finansijsko-kreditne organizacije i njihove klijente, saopštio je generalni direktor „Dojče banke“ Kristijan Seving.

„U dugoročnoj perspektivi negativne kamate vode ka krahu finansijskog sistema“, navodi „Blumberg“ njegove reči.U „Dojče banci“ smatraju da će im kamate do minus 0,5 odsto samo ove godine doneti stotine miliona evra gubitaka. Sličnu situaciju očekuju i druge finansijske institucije. Prema podacima rejting-agencije „Scope Ratings“, zbog takve politike ECB evropske banke su izgubile 23 milijarde evra od 2014. godine.

Juče je Savet direktora ECB sačuvao kamatnu stopu na rekordno niskom nivou od nula odsto. Na tom pokazatelju se nalazi od marta 2016. godine. Kamata za depozite je smanjena do minus 0,5 odsto, sa 0,4 odsto, dok je marginalna kamatna stopa ostala na nivou od 0,25 odsto.

Regulator očekuje da kamate ECB ostanu na svojim sadašnjim ili nižim nivoima sve dok prognoze u vezi sa inflacijom ne dostignu 32 odsto, u okviru prognoziranog perioda.

KOMENTARI9 komentara

 1. Radenko says:

  Burn Babilon, burn!

 2. Republika Srpska says:

  EU je trula...luzeri !

 3. Republika Srpska says:

  To je kraj cele EU, a baš mi je drago za KRO-ate Kkoji uvcek ispadnu ati, jer kao član EU završiće ko što su završili kao član 3.rajha-pod našom čizmom al pre toga devastirani i depopulisani :-))) SVE PO ZASLUGAMA!

 4. Zoran says:

  Hocete socijalu. To neko mora d aplati. Kanate 2 i vis eposto ovd eu Americi. Nikad nisu bil enuila, a kamoli d atoi placas banci sto ti stoje pare u banci(negativna).

 5. milorad2 says:

  Jedna od dve valute zapadnog sistema pada, ili euro ili dolar nema druge, neko mora da plati 25 god.divljačke potrošnje preko mogućnosti i mere.Ja bih se kladio na evro, amerikanci će sve učiniti što je u njihovoj moći da spreče kolaps dolara,znači evro i evropska ekonomija je ovca za šišanje.U tom svetlu treba posmatrati panično bežanje britanske finans.oligarhije iz EU i obećanja ameičke finan.oligarhije da će za njih imati poseban tretman:)Kada počne lom ići će lančano i SVI će gadno da puknu, pad standarda, pad kupovne moći usporavanje industrije , otpuštanja itd, a najviše će biti pogodjene "nove" istočne članice(sem poljaka njih amerika pumpa parama ali ni oni ne mogu da prodju dobro u takvom okruženju) jer će izgubiti ogroman deo"subvencija" možda i SVE a to znači težak sunovrat za najmanje 5 država istočnog bloka od toga su 3 "mlade demokratije" iz bivše sfrj:)Što se nas tiče mi to nećemo ni da primetimo jer smo bez obzira na dominanatan izvoz u EU iz srbije, mi totalno van te pričem nismo integrisani u to tržiđte i ovaj izvoz koji i postoji u EU je posledica nekolonijalne ekonomske politike EU prema nama, znači DEBELO im se isplati SVE što ovde kupe ili im se proizvede.Jedini pad će biti zbog toga što njihovoj industriji neć trebati toliko iz sekundarnih pogona srbije ali će to oni pokušti da kompenzuju izvozom uu rusiju ili kinu preko srbije:)SVE u sveu pad će biti daleko manji nego u okolini a delimično će biti nadoknadjeno dodatnim investicijama sa drugih strana,uglavnom da skratim nas pad evrozone neće pogoditi bitno.Ustvari otvoriće nove trange-frange mogućnoti:) jer će SVI pokupati da pobegnu i da se nekako izmigolje iz recesije koja ih čeka.Dojče banka NEĆE bankrotirati ali će to koštati nemce SUROVO.ZATO oni i govore da nema proširenja jer kako da se širi nešto što ne postoji, biće napravljena NOVA EU, neka vrsta toga ali tu nema mesta za centralnu,južnu i pogotovo istočnu evropu.Prevarili su nas SVE ko magarce(nas nisu ali nam nije uteha kad su nas ratom i finansijskim pritiscima i ucenama, nasilno, opljačkali do gole kože)Američka doiminacija u evropi se ovime ZAVRŠAVA i počeće neke nove kombinacije ne bih se začudio da počnu d dolaze u beograd mnogi koji su nas do juče pljuvali i pljačkali:)Već sad se vidi nervoza ali dok nemci ne dodju ovde da divane sa vučićem to je ništa :)A DOĆIĆE USKORO samo da se vidi ko je novi kancelar,jer merkelova iz principa neće na noge vučiću.MNOGO se jaka finansijska čorbica kuva ovde kod nas, nešto NIJE u redu, nešto debelo smrdi i ponašanje dojučerašnjih SUDIJA i ubica našeg naroda je vrlo neobično.

 6. Cetnik says:

  Znaci kod nas ce kriza da se popne na visi nivo.

  • Nebeska Srbija says:

   Isto mislimo.

  • doktrina soka says:

   O samo budala to ne vidi,gasi tv citaj razne izvore strane stampe i sve ce ti biti jasno.Kurir samo pise o ludom Milojku i njegovoj svadbi i Marjanovicu,a drgi ih prate,inace svi mediji u Srbiji su anglosaksonski da nam kuvaju mozak.30g sve isto uzmi stampu uz tog vremena pa upordi,sve jasno ko dan.

 7. Beli Orao says:

  A što mi je drago da i srpski proevopejci LUZERI zagrizu u nište i polome zube !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *