„ДОЈЧЕ ВЕЛЕ“: Руси нису довољно кажњени

„DOJČE VELE“: Rusi nisu dovoljno kažnjeni

6 decembra 2017

Odluka MOK-a da suspenduje Rusiju sa Zimskih olimpijskih igara šokirala je mnoge ljubitelje sporta širom sveta, ali nemačkom „Dojče veleu“ ta kazna nije dovoljno oštra.

„Prilika je propuštena! Oštra kazna — dakle isključenje čitave ruske reprezentacije — bila bi jedina primerena. Za onog ko je — kao što su to uradili Rusi — sa punom namerom čistim sportistima podmetao nogu ili je neke druge šutirao u stražnjicu kako bi osvojili medalju, takva kazna je jedina moguća“, piše sportski komentator „Dojče velea“ Andreas Šten Cimons.

Šten Cimons žali što se MOK odlučio na, kako kaže, simboličnu kaznu, pa se neće čuti himna Rusije, neće biti belo-plavo-crvene zastave.

„I to iako je Rusija na neviđeni način varala sa državno upravljanim sistemom dopinga, iako je brdo dokaza ogromno, a ruski zvaničnici sve to nastavljaju da poriču, i iako čitav niz nacionalnih agencija za borbu protiv dopinga traži suspenziju kompletnog ruskog olimpijskog tima. Ruski skandal sa dopingom ostaje bez odlučujućih posledica, sa izuzetkom 25 dosad suspendovanih sportista i doživotno proteranim bivšim ministrom sporta Vitalijem Mutkom“.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Nacisti koji su nagradjeni za sva sranja u Drugom sv. ratu sada bi hteli da kaznjavaju Ruse. Mastam da dozivim bombardovanje Berlina i ostalih nacistickih gradova.

  2. rajko says:

    nisu nemci zaboravili ww2. evo primera: na smederevskom putu '44-te su pri povlacenju zaustavljene dve nemacke divizije. tu je izginulo skoro trecina crvenoarmejaca od ukupno izginulih za oslobodjene beograda. u dzepu ruskog vojnika nadjene su novine gde je ovo mesto oznaceno kao "mali staljingrad" - a rusi su znali samo par nemackih reci: "okreni se - klekni / dum, dum - gotovo" zato se i u himni kunu da ce neprijatelju napraviti cvrst grob, to bi trebali da znaju ovi svetski geometri.

  3. Milutin says:

    Pa fašisti sa trulog zapada bi da nepostoji pravoslavni svet ali i ostale bacije i narodi koji nisu katolički. To je ta fašistička ideologija koju sprovodi VATIKAN JOŠ OD SVOG OSNIVANJA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *