ДОК БАУК ФАШИЗМА КРУЖИ ЕВРОПОМ, дотле ЕУ нит ромори, нит говори! ЕВО КОЛИКО ЈЕ ДЕЦЕ УБИЈЕНО У НДХ И У КОЈИМ ЛОГОРИМА!

DOK BAUK FAŠIZMA KRUŽI EVROPOM, dotle EU nit romori, nit govori! EVO KOLIKO JE DECE UBIJENO U NDH I U KOJIM LOGORIMA!

27 januara 2017

Na najmonstruozniji, najsvirepiji način ubiti oko 75.000 dece, prosečne starosti od 6,5 godina, i danas veličati i slaviti takvu državu, veličati njena krvoločna znamenja, veličati takve zločine genocida i zločince koji su to činili, mogu samo bolesni, skroz bolesni umovi. A to se danas sve vidnije ispoljava u Hrvatskoj. Mržnja Srba i svega što je srpsko sve je izraženija. I to u gotovo svim slojevima hrvatskog društva: od onih najnižih pa do najviših, do vrhova vlasti. Ako se predsednica slika sa ustaškom zastavom ispred sebe, a bivši predsednik kaže da u Jasenovačkom logoru nije bilo ubijanja, da je to bio običan radni logor, onda tu zdrav um nema šta da traži.

Pa smo odlučili da podsetimo na neke činjenice, i to kad su zločini Nezavisne Države Hrvatske nad decom u pitanju.

Koristeći podatke iz više izvora, kao i podatke iz knjige „Bili smo deca: Jasenovac – grobnica 19.432 devojčice i dečaka“ Dragoja Lukića, objavljene 2000. godine, podsećamo da je u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, za vreme Drugog svetskog rata, a prema podacima koji još uvek nisu konačni, ubijeno 74.762 dece, mlađih od 14 godina.

Od tog broja, 14.528 dece vodi se kao žrtve rata, a nad 60.234 deteta izvršen je najteži oblik genocida – 32.054 su dečaci, 28.012 su devojčice.

Najviše je ubijeno srpske dece – 42.791, romske – 5.737, muslimanske – 5.434, jevrejske 3.710 i hrvatske – 2.289 dece. Za 273 dece nije utvrđena nacionalna pripadnost.

Po više od hiljadu raznih stratišta širom Nezavisne Države Hrvatske ubijeno je 37.139 dece.

U brojnim hrvatskim, nemačkim i italijanskim logorima živote je izgubilo 23.504 deteta. Samo u Jasenovačkom logoru ubijena su 19.432 deteta.

U ofanzivi nemačkih fašističkih trupa i hrvatskih ustaških fašista, njih oko 40.000, na Kozaru, u proleće 1942. godine, srpski narod tog područja ubijan je ili na licu mesta ili odmah nakon zarobljavanja. A velik deo naroda ustaše su oterale u Gradinu, na desnoj obali Save, i tu ih poklale ili maljevima pobile. Mnogi su oterani u Logor Jasenovac i tu pobijeni.

Sa Kozare je tada oterano u koncentracione logore  ili na rad u Nemačku preko 68.500 Srba.

Iz 219 kozarskih sela i gradova ubijeno je i na druge načine umoreno više od 11.000 dece. Najmlađa su bila u pelenama i kolevkama, a najstarija su imala 14 godina. Njih 1.195 bilo je od nekoliko dana do nekoliko meseci starosti. Prosečna starost 11.194 ubijenih dečaka i devojčica bila je 6,5 godina. Od toga je ubijeno: srpske dece – 10.775, romske – 310, muslimanske – 73, jevrejske – 15, hrvatske – 12, a za devetoro dece nije utvrđena nacionalnost.

Deca u NDH najsvirepije su mučena i ubijana po logorima u Jasenovcu i okolnim mestima koja su bila u sastavu tog logora: Stara Gradiška, Jablanac, Mlaka, Uštica, zatim u Gornjoj Rijeci, Jastrebarskom, Sisku, u transportima, po zagrebačkim bolnicama i prihvatilištima, po Slavoniji i Moslavini, u logoru Staro Sajmište kod Zemuna…

I šta posle ovoga reći? Ništa. Jer ne vredi. A Evropska unija, čija je Hrvatska najmlađa članica, nit romori, nit govori. Što znači da se EU slaže sa terorom nad ono preostalih Srba u Hrvatskoj. Samo je ozbiljno pitanje: dokle će to trajati i šta bi se moglo iz toga izroditi?

Jer očigledno je da bauk fašizma (sa starim, ali i novim, savremenim sadržajima) kruži Evropom. A EU ne shvata da su sada i njena deca u pitanju.

(S. L. INTERMAGAZIN)

KOMENTARI18 komentara

 1. darko says:

  EU JE SMECE STO SE TICE HRVATSKE TU SRBI ODAVNO U HRVATSKOJ ZNAJU BOJIM SE U SRBIJI NIJE IH BRIGA. LICE EVROPE JE KOSOVO ZIVU DECU SU UBIJALI SIPTARI I ORGANI POD DOZVOLOM EVROPE I EU LECNIKA UGRADIVANI LJUDIMA PRED SMRT 95 GODINA I VISE.NAZALOST HRVATI SU BOLESNI DA NISU NE BIH IM HDAZ I CRNE UNIFORME BILE SADASNJOST NE RADE I LECE SE BOLESCU ALI BOJIM SE TO NIJE MGOUCE PROMEIT U NEKOM NARODU KAD JE NASLEDNO KOD VECINE NE GOVORIMO O TIH 12 % ILI MANJE.EVROPA JE FASIZAM PUNO PUTA POKAZALA SPANIJA KONVISTATORI NEMACKA 2 RATA ONKVIZICIJA ITD OD TOGA SE NIKAD I NIJE ZILECILA I ON CE JACATI JER EKONOMIJA IDE SIGURNO DOLE I SLABI JACANJEM OSTATKA SVETA

 2. milovan says:

  Sta je briga Evropu za Srbe? Sta cemo odgovoriti evrpljanima,ako nas neko od njih priupita: Zasto smo mi cutali ceterdeset godina? Imali smo priliku ne jednput,da to pitanje postavimo Hrvatima.Stariji se secaju romana NOZ (V.Draskovica),kakva se samo hajka digla na pisca.Vuk u tom romanu sto je napisao-znala je svaka baba u Hercegovini i SRBSKIM KRAJINAMA.

 3. Trifun says:

  Nece niko uspijeti spasiti EU Rajh, kao ni NDH2.

  • USS Sputnjik says:

   Nitko neće spasiti ni Srbiju. Samo nju nitko ne treba ni taknuti. Vi se sami uništavate.

   • Mare says:

    Pravo znacenje kurvata: Jovan Ducic Sinu tisucljetne kulture Ti ne znade mreti kraj slomljenog maca, Na poljima rodnim, braneci ih casno. Kitio si cvecem svakog osvajaca, Pevajuc’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si vecno, zakržljala raso, Cek’o da donesu tudi bajoneti, Po gorama svojim tuda stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balcakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karadorde tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tudinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mucki udar s leda dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene. Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u nedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejaci naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko ce nove kame, Oštrije i ljuce opet da ti skuje, Ciju li ceš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje.

   • Buba says:

    Samo što dalje od nas ustše

 4. Neca says:

  hrvati-krvoloci..zube im saseci i seme zatrti,al i to nije dovoljno. cemu li se nadate?!

  • USS Sputnjik says:

   Visi li ti Pavlićeva slika iznad kreveta?

 5. USS Sputnjik says:

  Kolinda se nije slikala s ustaškom zastavom. To je laž! Dobro se zna kako je izgledala zastava NDH, a to nije ona s kojom se Kolinda slikala. Dokad mislite lagat i dokad mislite da je cijeli svijet lud i da će piti vaše laži?!

 6. Svetislav Surina says:

  Ne blebečite!Uskoro sledi drugo poluvreme koje će se odigrati na prostorima ex juge, a sa starim kantama utakmica se gubi.

 7. El Capitano says:

  Ljudi, pa u koji god savez ili federaciju su hrvati usli, ta se zemlja raspala. Prati ih bozije prokletstvo, a evo i ta EU ce se raspasti najbrze od kako su hrvati usli u nju. Oni nikada nisu bili samostalni, uvek su bili pod necijom cizmom. Nikada od njih naroda nece biti. Mi srbi prolazimo teska vremena, prolazili smo jos teza i opstali smo. Uvek smo vaskrsnuli kad su svi mislili da smo gotovi, tako ce biti i sada. Vraticemo se jos jaci nego ikada.E to je odlika velikih naroda. Mi smo boziji narod!

  • Svetislav Surina says:

   Ne zanosi se!Upitno je tko će vaskrsnuti i tko će izaći jači?Trenutna svjetska politika je kratkog daha.Dođe li do raspada NATO pakta, Njemačka kreće u naoružanje, a to neće biti dobro za Rusiju.Isto će učiniti i Japan, pa neka netko kaže da će napraviti istu grešku kao 1941 god.

 8. dragan says:

  POSTO JE NJEMACKA PRENJELA SVOJU SUVERENOST NA EVROPU, SRBIJA TREBA POD HITNO DA UTUZI EVROPU ZA GENOCID U JASENOVCU ! TREBA PLATITI NAJBOLJE AMERICKE ADVOKATE KOJI SU BRANILI O.J SIMPSONA, DA STVORE TIM ZA TUZBU. I DA TAKODJE JEDNOM ZA SVA VREMENA SKINU RAZNE IZMET BEGOVICKE TUZBE PROTIV SRBIJE. OVDE NE TREBA ZALIT PARA.

 9. dragan says:

  GLAVNI PREDSTAVNIK EVROPE, FRANCUSKI CIONIST BERNARD KUSNER, KAO DOKTOR KA KOSOVU LICNO JE MASAKRIRAO ZIVE SRBE I VADIO IM ORGANE. NJEGOVA DESNA RUKA BIO JE CIONISTA HOLBRUK. POSLIJE TIH MASAKARA ONI SU SENLUCILI DO ZORE U PRISTINSKOM HOTELU. TACI IMA SLIKE I ZATO AMERI NE SMIJU DA GA UHAPSE. TACI DRZI AMERE U SAH MAT POZICIJI. VATIKAN BRANI KRVATE JER VATIKAN JE RUKOVODIO KLANJIMA OD 41 DO 45. PRIPREME VATIKANA ZA KLANJA SRBA POCELE SU OKO 1900 GODINE, PREMA ISTRAZIVANJIMA DR MILANA BULAJICA. NIJEDNA SRPSKA PARTIJA NIKADA U ISTORIJI, NIJE STAVILA JASENOVAC U SVOJ PROGRAM. CAK NI NAJVECI RODOLJUBI SLOBA, RATKO, RASO, I VOJA, NIKADA SE NISU BAVILI JASENOVCEM. RASO JE NPR U JEDNOM MOMENTU IMAO ZAROBLJENIH 3000 KRVATA I SVE IH JE PUSTIO, NI JEDNOG JEDINOG NIJE ZAKLAO. A TI ISTI KRVATI SU KASNIJE KLALI U BLJESKU I OLUJI !

 10. trigav says:

  austrougarski grb te ndh grb i grb republike hrvatske imaju "šahovnicu" od samo 25 polja. srednjevekovna šahovnica na grbu kralja zvonimira na crkvi sv. lucije kod baške na otoku krk ima 64 polja. očito tako habsburzima, kao i suvremenim hrvatskim političarima fali 39 kockica, možda čak i u glavama. i dok god ih ne pronađu šahovska igra neće biti moguča. možda bi im to mogao objasniti neki šahovski majstor.

 11. ilija says:

  a sto vredi kad ih jugosloveni stite u beogradu cuvaju istoriju hrvatske nedaju na javnost srbima da znaju sto su ustase radile srbima pola srba ne veruje u jasenovac ni ostale jame

 12. boki says:

  Podavi Gospode bagru i seme im satanisticko zatri. Podavi Gospode taj sljam Bogo-otpadni i ne zali fukaru koja je pravoslavce tako ubajala a Tebe svima ogadila jer je sve to cinila pod Vatikanskom zastavom. Zatri Gospode i ne zali.

 13. Stranac says:

  O tim stvorovima ne vredi ništa komentarisati. Najbolje komentare daju oni sami o sebi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *