ДОK ЋУТЕ О ПОУБИЈАНИМ СРБИМА, ВЕЛИЧАЈУ СВОЈЕ „ХЕРОЈЕ“ Хрватски медији бесрамно о „Олуји“ (ФОТО/ВИДЕО)

ДОK ЋУТЕ О ПОУБИЈАНИМ СРБИМА, ВЕЛИЧАЈУ СВОЈЕ „ХЕРОЈЕ“ Хрватски медији бесрамно о „Олуји“ (ФОТО/ВИДЕО)

4 августа 2021

Свако обележавање годишњице „Олује“ у фокусу је хрватске јавности али и медија који се не сраме да изнова и изнова пишу како је то била „величанствена војно-полицијска акција“, а не војна операција која је као последицу имала највећи егзодус народа у послератној Европи.Ниједан медиј, наиме, ни једном речју никада није поменуо да је током те војно полицијске акције из тадашње Републике Српске Kрајине протерано између 200 и 250 хиљада Срба, а да је око 2.000 убијено или нестало.

Тамошњи медији подсећају сваке године да је акција у Kнину довела да ослобађања од „српских побуњеника“.

Ниједним текстом, нити насловом нису показали емпатију према српским жртвама, а врховни државници Републике Хрватске нису изразили искрено саучешће породицама страдалих, већ су величали своје „хероје“ који су у тој злочиначкој акцији убијали и протеривали недужан народ.

У наставку се налазе примери писања Јутарњег листа и хрватског Индекса о „Олуји“

У опширнијим текстовима на познатим хрватским порталима не помињу се српске жртве и протерани. Занимљива је чињеница да прошле године портал хрватског недељника Новости (који се делом финансира из државног буџета) није имао ниједан текст посвећен оболежавању „Олује“.

Kада су у питању хрватске телевизије које имају националну покривеност, остале су доследне „херојству“ овог чина, те током сваког приказаног прилога у којем се јасно виде несрећна лица протераних и измучених Срба, нису поменуте жртве, већ „кривица“ српског народа који је „окупирао њихову територију“.

Погледајте како ХРТ извештава о бруталном егзодусу – „Најсјајнија војна операција у историји Хрватске“

Хрвати ударају и на српског председника

Део хрватских медија не престаје да критикује поруке председника Србије Александра Вучића оцењујући их као „скандалозне“ и „лицемерне“.

Вучић сваке године током обележавања Дана страдања Срба у тадашњој Републици Српској Kрајини напомиње да је „Олуја“ погром и да је операција мотивисана мржњом према Србима, али да јака Србија то никада више неће допустити – међутим, Хрватима то смета.

Они оправдавају своје злочиначке поступке, а загребачки медији писали су да и упркос Вучићевим настојањима, свет „Олују“ сматра легитимном операцијом и да је Хрватска на добром путу.

– Да је хрватска политика очито одабрала добар пут, потврђује баш овогодишње обележавање Олује у Kнину. Уз хрватске, у Kнину ће се вијорити и заставе САД-а, а први ће се пут на прослави појавити и један генерал САД-а, Јон Јенсен, заповедник Националне гарде Минесоте, а уследиће и оно што противника Олује оставља без речи, заједнички прелет два МиГ-а 21 И два израелска Ф16 с Давидовом звездом. Сасвим довољно за међународну потврду карактера хрватске Олује – писао је Вечерњи.хр прошле године.

Називајући Дан сећања у Србији „празником“, Вечерњи.хр пише да је тај дан заправо постао „званично место на којем Вучић, Вулин и остали шаљу директне политичке поруке према Хрватској“ које су, како кажу, по правилу митске и као такве садрже и одређене дозе претњи – што је свакако измишљотина јер свако нормалан треба осудити овакав злочин и страдање недужног народа.

KOMENTARI6 коментара

 1. Ovcoizovani covid idioti says:

  Nato je predvidio ove hrvatzske degenerike kao hitler ili habzburg sto su, oni sami NIKAD ne bi napali srbe jer imaju strah od nas,oni su hrabri samo kada cifutska jeshuina krstaska degenerija krene u pljackasli pohod. Hrvatijanci su pijandure,olos i kukavice bez ijedne znamenite licnosti a "povijest" im stane sve sa lazima u 2 strane blokceta.

  • Pendrek says:

   Hrvati su govnarska okot! Nemaju srama ni od nicega uvek ce biti licemerni i lazovi prema istini i to je valjda neka vrste kazne.

  • Ivana says:

   Zašta Srbija ćuti o etničkom čišćenju Krajine od Srba? Zašta Srbija ćuti o najvećem genocidu nad Srbima civilima ćenama, ceci i starcima nakon 2 svetskog rata? Zašta Srbi u Hrvatskoj ne smeju reći javno da su Srbi? Zašto se svaki dan pokatoličuju širom Hrvatske i postaju Hrvati? Zašta se ne sme igrati čak ni kolo u Hrvatskoj? Zašta ne sme biti Srpska trobojka uz hrvatsku zastavu na svadbi ako je mladenka ili mladenac Srbkinja ili Srbin? Zašta nema ćiriličnih natpisa po srpskim selima Krajine i Hrvatske. A ZAŠTA TO SVE IMAJU HRVATI U SRBIJI I KAŽE IZDAJNIK VUČIĆ DAT ĆU IM I VIŠE NO ŠTA TRAŽE? E zato je Srba svakim danom sve manje zbog IZDAJE vrha proustaških političara Srbije. Ako hoćemo reciprocitet hrvati ne smeju da pisnu u Srbiji i treba da menjaju kuće sa Srbima u Hrvatskoj a ne da se ustaše iživljavaju nad Srbima u hrvatskoj dok Vučić, Brnabićka, Dulićka, Č

 2. 1389 says:

  Slave zarobljavanje od NATO pakta...hahahahahaha

 3. Kulak says:

  Jednog dana mi Srbi ćemo naći jake saveznike i vratiti se na našu zemlju.Dalmacija,Lika,Kordun i Banija su naše zemlje na kojima smo mi Srbi autohtoni narod.

  • Carnex says:

   Dace Bog da sve povratimo u to sam uveren. Samo sto vise da se okrenemo dragom Bogu evo nas opet tamo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u