ДОK ЋУТЕ О ПОУБИЈАНИМ СРБИМА, ВЕЛИЧАЈУ СВОЈЕ „ХЕРОЈЕ“ Хрватски медији бесрамно о „Олуји“ (ФОТО/ВИДЕО)

DOK ĆUTE O POUBIJANIM SRBIMA, VELIČAJU SVOJE „HEROJE“ Hrvatski mediji besramno o „Oluji“ (FOTO/VIDEO)

4 avgusta 2021

Svako obeležavanje godišnjice „Oluje“ u fokusu je hrvatske javnosti ali i medija koji se ne srame da iznova i iznova pišu kako je to bila „veličanstvena vojno-policijska akcija“, a ne vojna operacija koja je kao posledicu imala najveći egzodus naroda u posleratnoj Evropi.Nijedan medij, naime, ni jednom rečju nikada nije pomenuo da je tokom te vojno policijske akcije iz tadašnje Republike Srpske Krajine proterano između 200 i 250 hiljada Srba, a da je oko 2.000 ubijeno ili nestalo.

Tamošnji mediji podsećaju svake godine da je akcija u Kninu dovela da oslobađanja od „srpskih pobunjenika“.

Nijednim tekstom, niti naslovom nisu pokazali empatiju prema srpskim žrtvama, a vrhovni državnici Republike Hrvatske nisu izrazili iskreno saučešće porodicama stradalih, već su veličali svoje „heroje“ koji su u toj zločinačkoj akciji ubijali i proterivali nedužan narod.

U nastavku se nalaze primeri pisanja Jutarnjeg lista i hrvatskog Indeksa o „Oluji“

U opširnijim tekstovima na poznatim hrvatskim portalima ne pominju se srpske žrtve i proterani. Zanimljiva je činjenica da prošle godine portal hrvatskog nedeljnika Novosti (koji se delom finansira iz državnog budžeta) nije imao nijedan tekst posvećen oboležavanju „Oluje“.

Kada su u pitanju hrvatske televizije koje imaju nacionalnu pokrivenost, ostale su dosledne „herojstvu“ ovog čina, te tokom svakog prikazanog priloga u kojem se jasno vide nesrećna lica proteranih i izmučenih Srba, nisu pomenute žrtve, već „krivica“ srpskog naroda koji je „okupirao njihovu teritoriju“.

Pogledajte kako HRT izveštava o brutalnom egzodusu – „Najsjajnija vojna operacija u istoriji Hrvatske“

Hrvati udaraju i na srpskog predsednika

Deo hrvatskih medija ne prestaje da kritikuje poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića ocenjujući ih kao „skandalozne“ i „licemerne“.

Vučić svake godine tokom obeležavanja Dana stradanja Srba u tadašnjoj Republici Srpskoj Krajini napominje da je „Oluja“ pogrom i da je operacija motivisana mržnjom prema Srbima, ali da jaka Srbija to nikada više neće dopustiti – međutim, Hrvatima to smeta.

Oni opravdavaju svoje zločinačke postupke, a zagrebački mediji pisali su da i uprkos Vučićevim nastojanjima, svet „Oluju“ smatra legitimnom operacijom i da je Hrvatska na dobrom putu.

– Da je hrvatska politika očito odabrala dobar put, potvrđuje baš ovogodišnje obeležavanje Oluje u Kninu. Uz hrvatske, u Kninu će se vijoriti i zastave SAD-a, a prvi će se put na proslavi pojaviti i jedan general SAD-a, Jon Jensen, zapovednik Nacionalne garde Minesote, a uslediće i ono što protivnika Oluje ostavlja bez reči, zajednički prelet dva MiG-a 21 I dva izraelska F16 s Davidovom zvezdom. Sasvim dovoljno za međunarodnu potvrdu karaktera hrvatske Oluje – pisao je Večernji.hr prošle godine.

Nazivajući Dan sećanja u Srbiji „praznikom“, Večernji.hr piše da je taj dan zapravo postao „zvanično mesto na kojem Vučić, Vulin i ostali šalju direktne političke poruke prema Hrvatskoj“ koje su, kako kažu, po pravilu mitske i kao takve sadrže i određene doze pretnji – što je svakako izmišljotina jer svako normalan treba osuditi ovakav zločin i stradanje nedužnog naroda.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ovcoizovani covid idioti says:

  Nato je predvidio ove hrvatzske degenerike kao hitler ili habzburg sto su, oni sami NIKAD ne bi napali srbe jer imaju strah od nas,oni su hrabri samo kada cifutska jeshuina krstaska degenerija krene u pljackasli pohod. Hrvatijanci su pijandure,olos i kukavice bez ijedne znamenite licnosti a "povijest" im stane sve sa lazima u 2 strane blokceta.

  • Pendrek says:

   Hrvati su govnarska okot! Nemaju srama ni od nicega uvek ce biti licemerni i lazovi prema istini i to je valjda neka vrste kazne.

  • Ivana says:

   Zašta Srbija ćuti o etničkom čišćenju Krajine od Srba? Zašta Srbija ćuti o najvećem genocidu nad Srbima civilima ćenama, ceci i starcima nakon 2 svetskog rata? Zašta Srbi u Hrvatskoj ne smeju reći javno da su Srbi? Zašto se svaki dan pokatoličuju širom Hrvatske i postaju Hrvati? Zašta se ne sme igrati čak ni kolo u Hrvatskoj? Zašta ne sme biti Srpska trobojka uz hrvatsku zastavu na svadbi ako je mladenka ili mladenac Srbkinja ili Srbin? Zašta nema ćiriličnih natpisa po srpskim selima Krajine i Hrvatske. A ZAŠTA TO SVE IMAJU HRVATI U SRBIJI I KAŽE IZDAJNIK VUČIĆ DAT ĆU IM I VIŠE NO ŠTA TRAŽE? E zato je Srba svakim danom sve manje zbog IZDAJE vrha proustaških političara Srbije. Ako hoćemo reciprocitet hrvati ne smeju da pisnu u Srbiji i treba da menjaju kuće sa Srbima u Hrvatskoj a ne da se ustaše iživljavaju nad Srbima u hrvatskoj dok Vučić, Brnabićka, Dulićka, Č

 2. 1389 says:

  Slave zarobljavanje od NATO pakta...hahahahahaha

 3. Kulak says:

  Jednog dana mi Srbi ćemo naći jake saveznike i vratiti se na našu zemlju.Dalmacija,Lika,Kordun i Banija su naše zemlje na kojima smo mi Srbi autohtoni narod.

  • Carnex says:

   Dace Bog da sve povratimo u to sam uveren. Samo sto vise da se okrenemo dragom Bogu evo nas opet tamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *