ДОК СЕ У СРБИЈИ ЛУПА У ШЕРПЕ, ЗВИЖДИ, ПАЛЕ СЕ БАКЉЕ, Путин позвао целу Русију: СВИ ЋЕ БИТИ УЈЕДИЊЕНИ НА БАЛКОНИМА!

DOK SE U SRBIJI LUPA U ŠERPE, ZVIŽDI, PALE SE BAKLJE, Putin pozvao celu Rusiju: SVI ĆE BITI UJEDINJENI NA BALKONIMA!

30 aprila 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je ideju da 9. maja, na 75. godišnjicu pobede nad fašizmom, građani izađu na terase svojih stanova i pevaju pesmu „Dan pobede“.

On je takav predlog dobio tokom razgovora putem video-konferencije s volonterima koji pomažu u borbi protiv virusa korona.Putin je dodao da će razmisliti i o tome na koji način i sam može da učestvuje u tome.

​„Vi tradicionalno učestvujete u šetnji ’Besmrtnog puka‘, podržite nas i sad“, poručili su Putinu predstavnici pokreta „Volonteri pobede“.

„Sa zadovoljstvom ću se priključiti, samo treba da odaberem način, pozabaviću se time obavezno“, odgovorio je predsednik.

„Ali, nemojte sumnjati, biću s vama i srcem i dušom“, dodao je on.

Zbog pandemije virusa korona, „Besmrtni puk“ biće održan u onlajn-formatu.

Putin je još rekao da je borba protiv virusa korona postala ispit i da se pokazalo koliko su Rusi ujedinjeni.

„Rusija se uvek suprotstavljala svakakvim napastima ujedinjujući snage, to je u našem genetskom kodu“, dodao je on.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Nadam se da Putin i Rusi neće pasti toliko nisko pa da prihvate ovaj jeftini sorošoidni realiti performans. Još im fale šerpe i lonci, pa da ih onda Poljaci i Česi i ostali gubitnici II svetskog rata s pravom prave na pačavru. Ako je šačica Srba izgubila svoje dostojanstvo, ne bi trebali i Rusi da budu takvi zevzeci.

  • Goran Swe says:

   Jako cjenim tvoje komentare, samo što se virusa tiče...hmm..nezgodan je. Imam nekoliko u firme koji su ga dobili, većina je poslije 2-3 sedmice OK a neki vuku 5,6 i temperatura gore dole, mada niko na respiratoru. Nije ni nalik gripu. Provjeravam, zovem pa mi pričaju. Ovdje je vrlo raširen, na 1 potvrđen slučaj 75..Kockaju se u Švedskoj a stari in umiru po domovima bez šanse za liječenje. Neljudski.

   • Kosovac says:

    @ Goran Swe, …..Hvala u svakom slučaju. Nas dvojica kolega smo slični po pogledima i normalno je da smo uglavnom saglasni sa iznetim stavovima.

 2. pravda says:

  kORONA virus je proizvod krupnog kapitala-KAPITALISTA zapada. CILJ ZAPADA JE RUSIJA. ZASTO SU BRITANCI -ZAPADNJACI UZELI RUSIMA DNK, zakljucite sami.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *