Доказани нациста саветује украјинсу војску

Dokazani nacista savetuje ukrajinsu vojsku

6 aprila 2015

jaros_1fc23Vođa Desnog sektora Dmitri Jaroš, koji se nalazi na poternici Interpola, imenovan je za vojnog savetnika Generalštaba Vojske Ukrajine.

Kako prenosi “Raša tudej“, dogovoreno je da hiljade dobrovoljaca te desničarske grupe postanu deo regularne armije.

“General pukovnik Viktor Muženko, načelnik Generalštaba, i Dmitri Jaroš dogovorili su saradnju Desnog sektora i Vojske Ukrajine“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane te države.

Desni sektor pristao je da primaju naređenje Generalštaba vojske, a u saopštenju je istaknuta potreba “za jedinstvo boraca“ koji bi bili lojalni komandi Kijeva.

“Desni sektor je spreman da izvrši zajedničke zadatke u saradnji sa Vojskom Ukrajine, spremni smo da ispunimo naređenja vojnog vrha u odbrani nacionalnih interesa. To omogućava svakom patrioti da štiti Ukrajinu“, kaže Jaroš.

Interpol je na zahtev Rusije raspisao poternicu za Jarošem, zbog “terorističkih i ekstremističkih aktivnosti“’.

KOMENTARIJedan komentar

  1. deda mraz says:

    Nije to Ukrajinska vojska jer 85% Ukrajinaca su pravoslavci,a ovaj katolik fasista jaros i jevrej porosenko imaju svoju fasisticku huntu i svi ministri i savetnici su katolici i jevreji.Nije mi cudo za ove proverene fasiste katolike posto su u drugom svetskom ratu isto to bili u Ukrajini nego ovi jevreji kako ih bre nije sramota koliko je pravoslavaca poginulo za njihovu slobodu i vidi kako vracaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *