Доказано да није тачан важан аксиом Дарвинове теорије еволуције

Dokazano da nije tačan važan aksiom Darvinove teorije evolucije

29 oktobra 2017

AMERIČKI naučnici su objavili da nije tačan bar jedan važan segment Darvinove teorije evolucije.

U naučnom časopisu Science Alert – posle višegodišnjih istraživanja – saopštili su da evolucija živih organizama, uključujući i ljude, ne prestaje čak ni kada se vrste maksimalno prilagode životnoj sredini.

Evolucionisti su dosad smatrali da živa bića – čim dostignu svoj „evolucioni optimum“ – prestaju da mutiraju. Međutim, grupa naučnika, kojom je rukovodio Ričard Lenski sa univerziteta američke države Mičigen, odbacuje taj aksiom evolucionizma.

Lenski i njegovi saradnici, među kojima je bilo i stranaca, izučavali su kolonije bakterija Escherichia coli od 1988. do danas – zato što brzina njihovog razmnožavanja omogućava da se kod njih evolucione promene mogu pratiti i na „matrici“ od nekoliko decenija.

I, utvrdili da mutacije kod tih bakterija traju i dalje, mada nešto usporenije. A njihove ćelije postale su krupnije i počele su da brže apsorbuju hranjive materije.

Lenski i njegove kolege ukazuju: „Ovi mikroorganizmi demonstriraju maksimalnu prilagođenost životnoj sredini, ali u njima i dalje traju genetski procesi praćeni sve novim i novim mutacijama i adaptacijama“.

Podvukli su da su njihovi zaključci primenjivi i na ljude i sve druge žive organizme.

KOMENTARI2 komentara

  1. Sami says:

    Darvin je ovo već utvrdio. Sproveo je istraživanja,mutacije se javljaju naravno i to u okviru svoje sopstvene vrste. Međutim za prelazne forme iz jednu u drugu vrstu traže se fosili kakvi nikada nisu nađeni do sada. Takozvane karike, za koje je rekao da ako ih nema onda je njegova teorija pogrešna. Bog je rekao da sve stvara po vrstama svojim. Kao što je zapisano u postanju tako je i danas.

  2. Trifun says:

    Darvinova teorija je posluzila zapadnjackoj civilizaciji da postane necivilizacija, odricuci se Boga i prihvatajuci zakljucke prirodne selekcije i izuzetnosti svoje rase ili nacije u odnosu na druge, pocinili i jos uvije cine stravicne monstruozne genocide i zlocine ljudskoj vrsti po svijetu. Dravin im je posluzio kao opravdanje za svoje genocide, to malo ljudi na ovom svijetu ovako povezuje ali ako pogledate malo dublje u to vidjecete ono o cemu vam govorim. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *