ДОКАЗИ О ПЛАНСКОМ УНИШТЕЊУ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ И ПОРЕКЛА! Све због тога да би се прикрило колико су Срби стари и да би лакше владали са нама! (ВИДЕО)

DOKAZI O PLANSKOM UNIŠTENJU SRPSKE ISTORIJE I POREKLA! Sve zbog toga da bi se prikrilo koliko su Srbi stari i da bi lakše vladali sa nama! (VIDEO)

11 decembra 2016

srusena-crkva-4535

Nama je falsifikovana istorija nanela više štete i poraza od svih ratova!

VINČA: Kolevka evropske civilizacije

Poražavajuća je činjenica da narod kao Srbi koji je od vajkada u vrtlogu svetske istorije, narod koji je morao kroz vekove da vodi tolike odbrambene ratove, tako malo uradio da svoju istoriju istraži kako treba, prikupi sve podatke i publikuje ih, napravi muzej kakav dolikuje jednom tako starom narodu bogate istorije. Umesto toga dozvolilo smo falsifikatorima “zapadne škole” da nas lažu i prekrajaju kao da smo kamenčić pored puta kojeg šutira svaki putnik.Srbima su planski uništavali istorijske zapise kako bi ih držali u neznanju i lakše vladali njima!

Za vreme Prvog i Drugog svetskog rata iz Srbije je odneto oko 40 železničkih vagona arhivske građe.Nemački bombarderi su 6. aprila 1941. namerno bombardovali nacionalnu biblioteku u Beogradu,gde je uništen ceo fond od 350.000 knjiga, uključujući i srednjovekovne spise neprocenjive vrednosti!Uništi jednom narodu istoriju, uništio si ga kao narod.Srećom istina se ne može sakrivati zauvek, kad tad ispliva na površinu u punom sjaju……..

Pretežno srpsku istoriju opisuju od šestoga veka, od vremena doseljavanja iz pribaltičkih zemalja na Balkan, kao da nas pre toga nije ni bilo. A gde su nam onda živeli pradedovi? Nisu valjda vanzemaljci?Ne padaju narodi sa neba!….Sve je više argumenata u prilog teze o tome da je centar, izvor i kolevka evropske civilizacije Balkansko poluostrvo,u „primitivnoj Srbiji“ .Balkansko poluostrvo je bio prvi naseljeni region iz koga su kasnije naseljavani ostali delovi Evrope. Srbi se ovde nisu doselili, već su tu živeli od svoga početka i odatle su se raseljavali. Od ledenog doba, obale Dunava su bile najbolje mesto za život jer je cela Evropa bila okovana ledom.

Vinča je najveće i najznačajnije istraženo neolitsko naselje/grad u Evropi i prvo veliko naselje/grad koje je bilo sedište prve urbane evropske civilizacije pre devet hiljada godina. Kuće nisu imale dvorišta, pa je i to jedan od dokaza da to naselje nije bilo selo, već grad. Arheološko nalazište naselja/grada Vinča prostire se na oko petnaest hektara, a ne samo na ovoj lokaciji.Taj narod je živeo na prostoru koji je mnogo veći od današnje Srbije, a to je utvrdjeno na osnovu 700 pronađenih lokaliteta van područja Vinče, sa arheološkim materijalom koji je po stilu isti kao materijal nađen u Vinči. Prostirao se širom današnje Bosne, Srbije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Grčke.

Nalazi iz Vinče potpuno su potirali tvrdnje germanske ili nordijske škole istorije da je evropska civilizacija nastala na severu kontinenta. Bogatstvo nalaza sa ovog lokaliteta (od keramičkih posuda, figuralne plastike, alatki od životinjskih kostiju i glačanog i okresanog kamena, ostataka kuća ) govori u prilog da je Vinčanska kultura na ovom mestu bila prosperitetna, što potvrđuje dugotrajnost naselja.

Geolozi su otkrili da je materijal od koga su Vinčanci pravili kuće i keramiku nije bila obična glina,nego mešavina lesa i veoma mekane gline kakva može da se nađe samo na lokalitetu između Slanaca i Velikog sela. To dokazuje da su imali razvijene tehnologije, pa ne čudi što su i prvi topili metale i pravili boje od minerala izvađenih u rudnicima na Avali. Vinčanska kultura otkrila je pre više od 7.000 godina tajnu pronalaženja ruda i topljenja metala i tako izvela najveću tehnološku revoluciju čovečanstva.

Prva pojava korišćenja metala u svetu registrovana je na području Srbije, na lokalitetima Pločnik i Belovode. Na nalazištu u Pločniku, pronađen je bakarni prsten,{kao i druge razne komade metala i kamene sekire} s početka petog milenijuma pre nove ere, koji je jedan od prvih metalnih predmeta proizvedenih na svetu.Pored Pločnika postoji još nekoliko lokaliteta u Srbiji. Dr Ben Roberts, sa univerziteta u Engleskoj, rekao je da se kolevka metalurgije pre 7.000 godina dogodila na tlu današnje Srbije.

U Vinči je stvorena prva azbuka i to pre oko 9.000 godina. Azbuka starih Etruraca identična sa vinčanskom,a ovo znači ne samo da Etrurci vode poreklo sa ovih prostora, a ne iz Male Azije, kako se uopšteno smatralo, već i da celokupna pismenost Evrope i Sredozemlja počiva na vinčanskom pismu. Osim toga, zapanjujuće je da srpska azbuka ima čak 20 istovetnih simbola kao i vinčansko pismo, te je tako i ona nastala iz ove, a ne grčke azbuke, kako se i danas uči po školama.Činjenica da pismo nije ”došlo” na Balkan, nego da se odavde širilo po evromediteranskom prostoru, bitno menja sliku predantičke istorije.

Kompletna germansko-nordijska škola, koja je smatrala da su Sloveni divlja plemena koja su u Evropu stigla iz ruskih stepa tek pošto su se ostali narodi civilizovali, pada ovim otkrićima u vodu. A to mnogi nisu smeli da dozvole, jer im je od širenja ovakvih laži zavisila egzistencija. Danas je već uveliko u celom svetu prihvaćeno da znaci iz Vinče predstavljaju pismo i to ne neko staroevropsko ili podunavsko, već vinčansko pismo. Nacionalni simbol Srba iz Dunavske Srbije je krst sa četiri ocila (ćirilična slova s), i nalazi se u Vinčanskom pismu.…

Nedavno su ugledni nemački Univerzitet u Tibingenu i Geološki institut u Hajdelbergu potvrdili da je arheološki lokalitet Belica kraj Jagodine najstarije svetilište Evrope. U naselju iz ranog neolita nađena najveća riznica praistorijskih umetnina na svetu, sa oko 100 čovekolikih figura od kamena, kosti i gline, starih oko 8.000 godina. Na figurama iz Belice predstavljene su sve faze nastanka i razvoja ljudskog ploda, od začeća do porođaja. Ovakve predstave nisu nikada do sada zabeležene u umetničkom stvaralaštvu čovečanstva. To dokazuje da je reč o duhovnom središtu koje je istog značaja za protostarčevačku zajednicu, kakve je u poznom mezolitu imao verski centar Lepenski vir, kažu stručnjaci. Nemački stručnjaci su lokalitet kraj Jagodine nazvali arheološkom senzacijom 21. veka!

Stanovnici praistorijske Vinče i njihovi saplemenici u Banatu, Pomoravlju i na Kosmetu ostvarili su tokom mlađeg kamenog doba sasvim osobenu kulturu koja je nadaleko zračila i dominirala celom srednjom i jugoistočnom Evropom. Arheološka nalazišta u zemlji otkrivaju da je Srbija nekada bila dom drevnih civilizacija, mesto rođenja 17 rimskih careva, a na kratko se u njoj nalazila prestonica Istočnog Rimskog Carstva. Ovo je teritorija na kojoj su drevne civilizacije našle svoj dom….

Danas se deci u slovenskim školama predaje neuverljiva, tuđa verzija “seobe naroda” i “varvarskih napada” u vreme raspada Zapadnorimske imperije kao istina o doseljavanju Slovena na Balkan, koji su odjednom izronili iz nekih pripjatskih močvara!

Samo zdrava i poštena nauka bi mogla da pomogne da se izađe iz začaranog kruga mržnje koju je Vatikan donio na Balkan krivotvorenjem istorije, križarskim ratovima, pokatoličavanjem i primenom one DIVIDEET IMPERA! ……

Niko ne treba meni da veruje,ali mora da veruje onom što je napisano kod antičkih pisaca i onom što je napisano u kamenu. Kamen ne laže! Kad kamen govori, diskusije nema, a tih kamenih govora ima dosta!

slavs_west_territory_limes_sorabicus

SREDNJOVEKOVNA SRBIJA I LUŽIČKI SRBI

Bezmalo sve što smo mi stvorili u svojoj srednjevekovnoj umetnosti ima karakter izrazito religiozni, hrišćanski, pravoslavni. Religija i umetnost u stara vremena bile su nerazdvojne. Sve što je u Evropi, za Srednjeg veka, građeno, slikano i vajano, bilo je, najvećim svojim delom, namenjeno Crkvi. To nije dolazilo samo otud što zaista postoji bliska srodnost između religioznog i umetničkog zanosa; glavni razlog je ležao u tom što je religija u Srednjem veku bila osnova sveukupne evropske kulture. Nekoliko najstarijih crkava na područjima gde su nekada živeli ili i danas žive Srbi ubraja naš narod u civilizacijski najutemeljenije nacije sveta. Od Fruške Gore na severu Srbije pa sve do Kosova i Metohije na jugu, ovi sveti spomenici stoje kao čuvari srpske kulture. Zbog njihovog kulturnog i istorijskog značaja, pet manastira verifikovano je kao Svetska kulturna baština, zaštićena od strane organizacije UNESCO.

Manastir Studenica (oko 1190) sagrađen je tri veka pre otkrića Amerike!

Na zidovima srpskih hramova nalaze se najlepši primerci sačuvanog srednjovekovnog svetskog slikarstva. Freske Mileševe se ubrajaju među najbolja evropska ostvarenja 13. veka, a posebno se izdvaja čuvena freska Beli anđeo. Prvi satelitski prenos video signala 1962. između Evrope i Severne Amerike sadržao je sliku Belog anđela iz Mileševe među prvim kadrovima koji su predstavljali pozdrav Evropljana prema Amerikancima.

Nešto kasnije, isti signal je bio poslat u svemir prema mogućim vanzemaljskim oblicima života… Kada je srpska ruka ispisivala neprevazidjeno “Miroslavljevo jevandjelje” svi evropski vladari su se u to vreme potpisivali palcem desne ruke! Malo je poznato da je prva ulična rasveta na svetu bila u Gračanici!

Srbija je zemlja u kojoj su se još pre 10.000 godina rađali cvetovi civilizacije. Iako ima istoriju i kulturno blago kao malo ko u svetu, Srbija ne čini ništa da se u svetu prepoznaje po istorijskom nasleđu. Bezbroj srpskih starih rukopisa, retkih knjiga, umetničkih dela, relikvija i dokumenata rasuto je po muzejima, bibliotekama, arhivima i privatnim zbirkama širom sveta, što i ne bi bilo tako strašno da nam ovo kulturno blago nije iščilelo iz svesti.

Procene stručnjaka ukazuju da je širom sveta raspršeno oko 5.000 srednjovekovnih rukopisa i knjiga, a da se ne govori o ikonama, relikvijama, opljačkanim muzejskim eksponatima i arhivama. Nije toliki problem što nam je baština rasuta širom sveta, sve dok je neko čuva. Nevolja je što je mi sami zaboravljamo. Ovakvu istoriju i kulturno blago ima retko ko u svetu zbog čega je neshvatljivo zašto mi kao država i narod potpuno zanemarujemo svoj identitet.

Nedaleko od Đavolje varoši nalaze se ostaci kulture stare 5.500 godina, a način života ljudi toga vremena sličan je načinu života ljudi vinčanske kulture. Ovde se topio bakar, pravio nakit i živelo se izuzetno udobno. Na lokalitetu su rekonstruisane nekadašnje kuće…..Celokupna teritorija Balkana, izvorišta evropske kulture, područje je prekinutih sećanja. Vekovima su se civilizacije rađale i nestajale, ali je njihov trag sačuvan. Nedavno je otkriveno novo arheološko blago Srbije na padinama Rudnika – veliko gradsko naselje iz doba Nemanjića, koje je imalo i višespratnice.

vatican-city-566

Srednjevekovni Srbi, koji su živeli u gradu kraj današnje varošice Rudnik, na istoimenoj planini, imali su dobro ozidane kuće, neke i na više spratova. Bogatiji građani ukrašavali su svoje stanove ornamentima u fresko-tehnici koje su radili majstori ravni živopiscima koji su oslikavali Dečane .Odavde su Dubrovčani, Kotorani i Barani nosili rudu srebra, zlata i olova koja je bila osnova bogatstva srpske srednjovekovne države.Rudnici su bili izvor bogatstva, ali i prokletstvo Srbije, jer su svi želeli da je osvoje. Najstariji pisani tragovi o ovom gradskom naselju potiču iz doba kralja Dragutina, a procvat je doživelo u 14. i 15. veku….

Srednjovekovni gradovi i vladarske rezidencije u Srbiji potpuno su neistražene, jer je naša nacionalna arheologija već duže vreme potpuno skrajnuta. Nekad su razlozi za to bili politički, kao u slučaju prekidanja istraživanja Novog Brda na Kosovu, najvećeg srpskog srednjovekovnog trga i gradskog naselja…

Postojbina Slovena je Podunavlje. Oni koji su otišli na zapad asimilirani su od tamošnjeg stanovništva, a drugi su naknadnim iseljavanjem u Poljsku, Rusiju, Ukrajinu. Kao pripadnici veće grupe Polapskih Slovena nastanjivali su nekada ceo prostor Istočne Nemačke. Uprkos činjenici da su tek ostrvce u germanskom moru, sa svih strana okruženi Nemcima i često izloženi asimilaciji, Lužički Srbi uspeli su da očuvaju jezik, običaje, folklor, književnost i samobitnost, jednom rečju etnički identitet najmanjeg, ali veoma ponosnog, slovenskog naroda.

Lužicki Srbi za sebe kažu da su oni iz balkanske Srbije, što potvrdjuju nemaćki istoričari Setgen (Schottgen) i Krajsih (Kreysig), uzimajući za osnov ista imena ljudi, reka, planina i drugih geografskih pojmova. Devedest odsto svih geografskih naziva reka, polja, jezera i naseljenih mesta u pokrajinama Makolenburgu, Saksoniji, Branderburgu, Pomeraniji i drugim delovima Istočne Nemačke, nose srpska imena (Kamenica, Bela Gora, Bela Voda, Ratibor, Dubravka, Rogozno, Strela, Drenovo, Trnovo, itd.) iako tamo više nema Srba, osim u Lužici, pomenutom ostatku nekada moćne srpske države, koja je cvetala između 5. i 10. veka naše ere.

U Ukraini i dan danas postoje gradovi Nova Serbia, Slavo-Serbia , Slovianoserbsk. Vizantijski car i pisac Konstantin Porfirogenit (X vek) u svom delu „O upravljanju državom” piše da su balkanski Srbi došli iz zemlje Bojke, koja se na zapadu graniči sa Franačkom, a na istoku sa današnjom Poljskom i da su tu Srbi „prebivali od početka”. A to je upravo tamo gde ih nalazimo i danas, u Istočnoj Nemačkoj.

Ove navode potvrđuje bar pet istorijskih izvora starijih od Porfirogenita, iz pera rimskih (Vibijus, Sekvestar), germanskih (Bavarski Geograf, Jordan i Alfred Prvi) i vizantijskih (Teofilakt, Simokata) hroničara. Moćni savez Venda (Srba, Slovena), suvereno je vladao ovim prostorima i držao mnoštvo svojih utvrđenih gradova: Stargrada (danas Oldenburg blizu granice sa Danskom), preko Lupeka (danas Libek na Baltiku).

Rasuti na širokom prostoru dve nemačke pokrajine (Brandenburg i Saksonija), Lužički Srbi na jedvite jade opstaju kao narod i uspevaju da sačuvaju svoje osobenosti jer su više od hiljadu godina izloženi pritisku moćnog nemačkog okruženja. Podaci kažu da su Lužički Srbi, baš kao i balkanski Srbi, imali burnu istoriju. Borili su se i tukli sa moćnima i jačima, plaćali žestoku cenu odbrane svog nacionalnog identiteta.

I onda kada su na njih nasrtali Francuzi, i kada ih je pokoravao poljski kralj, i kada su ih potčinjavali češki i brandenburški vladari, sve do moćne saske i nemačke sile. Potiskivali su ih i tlačili, zabranjivali jezik, ukidali nacionalna prava, s namerom da ih asimiluju i nasilno pretvore u drugi narod. Srbi su se odupirali vekovima, a potom razjedinjeno, jedno po jedno pleme germanizovano padalo pod dobro organizovanu franačku vlast.

Balkan i Evropa kao da su prednjačili u toj tradiciji mnogo pre i mnogo posle pada Vizantijskog carstva. Kada bi se sačinila jedna slika tlačenja malih naroda na ovim prostorima, ona bi bila potresna kao najčuvenije antičke tragedije. Uostalom, zar nekoliko balkanskih ratova, brojne bune i dva svetska rata nisu uvek bili krvavi i tragični otpor tom i takvom tlačenju. Kao što se vidi, sve je činjeno da Lužički Srbi postanu narod drugog reda i da nestanu…..Odakle ovaj narod na prostoru današnje Nemačke, hiljadu i više kilometara daleko od nas?! Pali sa Marsa?…

(Balkans Chronicles)

KOMENTARI39 komentara

 1. Jovan says:

  Da je zatiran srpski narod hiljadama godina to je jasno svakom ko samo pogleda sta se desavalo u poslednjih 100 godina, 1914. genocid nad srpskim narodom, koncentacioni logori sirom Austrougarske a danas slusamo kako su Srbi krivi za Prvi rat. U Drugom isto, milion ubijenih u logorima, deca srpska u logoroma. U Trecem ratu progon milion Srba iz Krajine. ,Hrvatske,BiH, KiM, ubijanje hiljade Srba okoline Srebrenice, vadjenje organa srbima a koja se istina i istorija uci u Jevropi i lazljivom svetu- Srbi agresori i genocidan narod!!!??? Mozete zamisliti koje su lazi sirili srpski neprijatelji hiljadama godina unazad i unistavali istinitu istoriju Srba( Unistavanje knjiga i biblioteke u I i II). Da su Srbi ziveli od Baltickog mora do Male Azije, hvala bogu, i danas ima dovoljno dolaza( srpski narod i toponimi- okolina Gdanjska, Luzicki Srbi, Ceska, Slovacka, Madjarska, Rumunija, Turska). Ali to sto ucimo laznu istoriju nisu krivi neprijatelji Srba(to je njihov posao), krivi su srpski vladari i "elita" od oslobodjenja od Turaka do dana danasnjeg. Istoriju nam pisu nakaze kao Natasa Kandic, Filip David i Ceda Jovanovic i slicni a overava vlast kvislinga. Vlast srpska je iz sebicnih interesa vec 150 godina prihvata sve sto im nalazu neprijatelji Srba.(do Obrenovice Srbije, Karadjordjeve Jugoslavije, SFRJ, demonkratske kolonije Srbije, istorija se prenosila usmeno s kolena na kolenu i bila mnogo istinitija od lazno napisane koju su ucila pokolenja od 1878 -2016.) Narod zna ali vlast satire srpstvo lazima.To je lepo opisao Arcibald Rajs.

  • Miro says:

   I dalje, kao su to mogli dinastija Nemanjića da vode stari prasrbski kalendar (sada je 7525. godina) a da crkva i istoričari to danas sakrivaju.

 2. kuka says:

  Treba se samo dokopati vatikanske biblioteke. Tamo bismo našli čudo naših knjiga.

  • Miro says:

   Jovan Deretić, na predavanju u Tesliću 2012. godine, iznosi podatak: ".... da je uz pomoć jednog poljskog kardinala uspio ući u vatikansku biblioteku i tamo pronašao dve stare knjige; 1.Istinitu istoriju o Srbima i 2. Lažnu istoriju o Srbima. Ovu drugu vatikan je još u ranom srednjem vijeku podvalio Grčkoj pravoslavnoj crkvi a ova opet prenjela Srpskoj pravoslavnoj crkvi. I dalje do danas u našim nesrećnim udžbenicima" Prema tome, uz sve istinite dokaze, niti naša crkva niti SANU neće ni prstom da pomaknu kako bi se izbrisale istorijske laži.

 3. Toma says:

  Ko je autor ovog teksta?On na jednom mestu kaze da i dan danas u Ukrajini postoje mesta Nova Serbia,Slavo Serbia...Da,ali to su mesta stara oko 250 godina,odnosno od 1753. kada su se Srbi iz Vojvodine,tadasnje Austrougarske carevine doselili na podrucju danasnje Luganske oblasti i dali mestima takva imena.Ovo je nepobitna cinjenica,pa ako su autiru sve tvrdnje ovakve,onda to ne zavredjuje nikakvu paznju.

  • mirqu says:

   Tekst je retrospektiva Jovana Deretića ,sa dodatkom tvrdnji Radovana Damnjanovića

   • Jovan says:

    Glup komentar za sve pare! Deretic nema s tim nista- to je prosto ISTINA koju vi sa ogranicenim znanjem i ogranicenom inteligencijom lakinski prihvatate anglo -vatikansku istoriju. A da odgovorim i Tomi na pitanju o. Ukrajinskim Srbima gde on navodi istinitu cinjenicu da Srbi pre 250 godina bezeci od Turaka naseljavali tadasnju teritoriju Ruske Krajine i davali imena mestima onih sa kojih su izbegli. Objasnjenje je dao jedan pravi istoricar(zaboravio sam ime, ali je iz ns) da su Srbi povlaceci se od Turaka odlazili u mesta gde je vec ziveo srpski narod, tipa Arad, Temisvar, Ukrajina, severozapad ... potpuno na identican nacin. kako je srpski narod iz SR Hrvatske, Krajine, BiH, Kosova pod zlocinima natofasista bezao kod svoj narod u Srbiju. U ta vremena predjasna Srbi su ziveli od Gdanjska do Male Azije i za to postoje i toponimi, i spomenici, i narod i dan danas. Hitler i Nemci(Austrijanci) u I ww su unistavali biblioteku srba ali jos uvek ima tragova i cinjenica, makar novokomonovani izmislili novogovor, novenacije, nove anticrkve antisrpske... postoje ljudi kojima Veliki Brat nije oprao mozak.

    • Batina says:

     Pusti ih to su vatikanoidi.

   • Sdssd says:

    Hahahahaha!!!!! Srbi stariji od slova, stariji od Boga!!!! Hahaha

    • Jovan says:

     Ti koristis dziberske ulicarske fore koje koriste neznalice a vole da budu neko i nesto u drustvu. Niko nije u tekstu pomenuo narod najstariji vec se pise o lazima i falsifikovanju istorije. Procitaj nekad bar jednu i po knjigu.

     • kuka says:

      Ma pusti ga. Vidiš da ne zna šta bi od muke. Hoće da pojede svoje dupe od besa.

 4. Pero Joksimovic says:

  Rajinski mentalitet je najvažniji faktor samoporicanja do samouništenja srpskog naroda. Ovo trčanje u EU, kao ovce na solarku, je završni čin našeg samoubistva.

 5. punca says:

  NWO 16.92016 LONDON SVI MASONI imaju SAMO jedan CILJ da pobiju 5 milijarde ljudi - spo 1991 Jugoslavija -prve 2 bombe su pale na Sloveniju , to djete partizansko/ Kršćansko u zimi86 u otrovali ..poslije su pobijali od Triglava do Vardara. Sada Alepo..Kršćansko ..""""""""UN je opozorila LONDON zbog ritualnog žrtvovanja djece LUZIFERU . """"""Maosoni imaju Boga LUZIFERA. """"""" Ne zaboravimo, Kolinda Grabar Kitarović prije nego je postavljena na mjesto predsjednika bila je članica tajne organizacije Trilateralne komisije koju je osnovao David Rockefeller, izdanak jedne od najmoćnijih dinastija na svijetu. Britanska kraljica je jednostavno britanska, također izdanam moćne dinastije i kraljica pod čijom se ‘šapom’ na prostoru Velike Britanije u službi tajnih organizacija provode krvavi rituali, zlostavljanja, pedofilija, ubojstva, nestanci djece i sve to u globalnim razmjerima, toliko velikim da je prošle godine UN morao upozoriti Veliku Britaniju da prestanu s ritualnim žrtvovanjima djece. Zanima vas zašto su njih dvije tako bliske? Velik broj ljudi smatra da je Kolinda između ostalog primila i naputke kako voditi hrvatsku zemlju jer javna je tajna da masonerija Velike Britanije dugi niz godina preko Balkana ustvarjaju svoj CILJ !!! SRBIJA ima ca 4000 MASONA !!!

  • Vasilije says:

   Ne smijemo zaboraviti ni Jezuite. Doduse danas se radi na unifikaciji masona i jezuita u jedno. To su tzv. "vatkianski jevreji". Npr. Toni Bler mason, presao je u katolicanstvo prije par godina. To je smisljen potez i najvjerovatnije pripremaju Blera da preuzme kormilo jer ovi sadasnji Rokfeler i rotsild imaju zajedno jedno jedno 300 godina ukupno (inace ako se neko pita gdje su nestali organi iz tzv Zute Kuce u Albaniji, organi srpskih mladica i djevojaka, ne treba vise da se pita: Rotsildov licni covjek, vatikanski jevrej, Bernar Kusner, rukovodio je cijelom operacijom vadjenja organa. Po struci i sam ljekar licno je ucestvovao u operacijama. Kada su ga eksponirali, izmedju ostaloga i sa ovakvim slobodnim veb sajtovima kao sto je intermagazin, on je nestao u vidu magle. Tako to rade masonski jezuiti iliti jezuitski masoni.) Dakle, MASONI I JEZUITI Mi smo se nasli na udaru i jednih i drugih. Jedini koji se suprotstavio i jednim i drugim bio je: Slobodan Milosevic koji je zapoceo karijeru kao mason ali samo da bi dosao do vlasti a desna ruka bio mu je Borisav Jovic, jezuitski covjek direktno saradjivao sa Vatikanom. Bilo je odluceno na Jalti da Milosevic osigura masonske interese a Jovic jezuitske. Tako je 1989. Milosevic odbio izvanrednu ponudu Japanaca sto se tice privredne saradnje. Jovic je direktno instrukcije dobijao iz Vatikana. \n Medjutim..odjednom u Milosevicu se budi srpski durmitorski gen: on otkazuje poslusnost i masonima i jezuitima. Borisav Jovic brzo napusta politiku i nestaje iz javnog zivota. Masonski ambasador u Beogradu trazi audijenciju ali mu odgovaraju da ambasador Gane ima prednost jer se prije prijavio. Ovaj zapjenusan odlazi. Zakuvava se. Jezuiti nastupaju preko Gensera a masoni preko Iglbergera. Osveta je strasna \n Obrenovica jezuitu ubili su masoni. Karadjordjevica masona ubili su jezuiti Masoni su zapoceli I sv rat preko srpskih ledja da bi unistili jezuite Jezuiti su zapoceli II sv rat da bi unistili masone. Osvecuju se Srbima zbog I sv rata a i da bi zavrsili Moravsku misiju zapocetu u X vijeku. II sv rat iskoriscuju i masoni i jezuiti da se napiju srpske krvi. 1944 masoni bombarduju Beograd iz cista mira i ubijaju hiljade civila. Masoni pobjedjuju u ratu i postavljaju svog covjeka Tita i naredjuju mu da jos pobije 200,000 Srba na sremskom frontu. U medjuvremenu 41.-45. Jezuiti rade svoj posao u Jasenovcu i Gradisci Staroj, ali masoni se ne mijesaju u taj njihov posao: sto vise mrtvih Srba tim bolje i za masone i za jezuite. Jezuiti gube rat a time i njihov covjek Draza Mihajlovic postaje zrtva masona Tita Kostunicu su postavili masoni a skinuli jezuiti Djindjica su postavili jezuiti a likvidirali masoni Boris Tadic je polutan: po majci jezuita Francetic a po ocu mason. Postavljen medjusobnim dogovorom jezuita i masona sa sljedecim zadatkom: DATI KOSOVO MASONIMA A VOJVODINU JEZUITIMA Ukoliko Tadija omane jezuiti su pripremili svoju rezervu: jezuitu Nikolica (prodao svoju dusu djavolu juna 2005.). Trenutno se ne zna ko je rezervni igrac masona ali moze biti bilo koji od ovih koji figuriraju. Jedina dva srpska lidera u istoriji koji su se suprotstavili i masonima i jezuitima bili su: SLOBODAN MILOSEVIC i VOJISLAV SESELJ Da bi dosao na vlast na "slobodnim izborima" moras biti u taboru ili jednih ili drugih taman da ih kasnije izradis i otkazes poslusnost kao Slobodan. I MASONI I JEZUITI BI NAJRADIJE UZELI OBOJE SEBI, I KOSOVO I VOJVODINU ALI CE SE SAD ZASAD ZADOVOLJITI I PODJELOM: KOSOVO MASONIMA VOJVODINA JEZUITIMA

   • kuka says:

    Ti još uvek veruješ da su masoni i jezuiti u nekom sukobu, da zastupaju različite interese? I jedni i drugi, kao i sva ostala nama poznata tajna društva i sekte su produkt Vatikana. Katolička crkva je najbogatija institucija u svetu jer poseduje najveći kapital i što je još važnije najveće ljudske resurse i znanja. Stotine hiljada službenika (možda i nekoliko miliona njih) ima samo jedan zadatak: da katoličkoj crkvi obezbedi dominaciju na planeti. To su sve odlično obrazovani i za službu te vrste pripremljeni ljudi. Oni su uvek na zadatku, ako ništa, ono na redovnom, obaveštajnom. Kad god se pojavi novi problem u svetu, Vatikan osniva novo tajno društvo (kao što mi u preduzećima organizujemo radne grupe, timove itd.) koje će se ubuduće baviti pretežno tim problemom. Ako neko od tih društava bude iskompromitovano, biva povučeno dublje u ilegalu, malo deaktivirano, a u javnost se malo više istura neko drugo. Ista je stvar i sa sektama. Kod njih imaš kao u prodavnici mešovite robe: za svakog ponešto. Ako primete da u nekoj zemlji ima onih koji sumnjaju u crkvenu verziju nastanka čoveka, oni osnuju sajantološku sektu, ako vide da u nekoj drugoj ljudi sumnjaju u dobrotu, spasitelja Isusa Hrista, oni šalju sataniste itd. Cilj je uvek isti: dominacija nad planetom i posledično pljačkanje čovečanstva. Oni posrču svaku "nezauzetu" dušu. Ako se mimo Vatikana pojavi neko novo društvo, oni ga vrlo brzo prigrabe ubedjivanjem, mitom, ucenama, ubistvima... vodećih ljudi. Sve u tišini, sa ugladjenim rečima u javnosti i oreolom iznad glava.

    • Vasilije says:

     Sta mislis ko je ubio Kenedija? Ubili su ga masoni protiv kojih je pisao ranih 60-tih i kojima je stao na zulj kada je stampanje novca prebacio iz federalnih rezervi pod patronazom rokfelera i ostalih masona na trezor. Od sastanka na jalti Regan Papa radi se na ujedinjavanju masona i jezuita sa samo jednim ciljem: unistenje Rusije.

 6. punca says:

  1. Tuđman je kršio ljudska prava - odlikovao je dvoje ljudi za koje je znao da su ubili porodicu Zec.. 2. Slobo je kršio ljudska prava - odlikovao je ARKANA za kojeg se znalo da je pobijal od Vardara do Triglava u ime drzave Jugoslavije/Srbije . 3. Alija Izbetbegovic je kršio ljudska prava- SVI komunisti-masoni su kršili ljudska prava po Titovoj SMRTI od Triglava do Vardara!!!.. Ko je KRIV za raspad -odcepitev republik Jugoslavije . SVI ti JLA GENEARALI koji su bili masoni !!! U SRBIJI pravde ni za srbe , pravde ni za normalni NAROD !!!KO JE BIO PRVI SRBIN američki čovek Soroškog PAKTA???

 7. Za Srbiju says:

  I nama je namenjena sudbina Lužičkih Srba. I na tome se uporno i bezočno radi dve hiljade godina.

 8. Vesko says:

  Beogradani zatiru srpski narod. Neumorno. Na zalost nas narod ce to shvatiti tek na kraju tog genocida koji se sprovodi direktno iz Beograda od strane Beogrdana po direktivama iz Berlina prvenstveno, pa onda Londona i Vasingtona.

  • Batina says:

   Citajte malo vise, Beograd ce da prodje ko Sodoma i Gomora,. U beogradu caruje blud i nemoral, svi lazu, svi kradu, razlog je nebitan. Proci ce ko pomenuti gradovi, Srbi ce przivjeti, Krusevac ce biti srbska prestonica. Tacka.

  • kuka says:

   Šta je vama dvojici? Kakvi Beogradjani? Otkad su Beogradjani problem? Vi nemate većeg neprijatelja od Beogradjana? Ako je Beograd glavni grad Srbije, onda je normalno da se u njemu stiču sve posledice loše vladavine, uticaja spolja, i ostalih negativnosti kao i da se sve to iz Beograda dalje širi na ostatak Srbije. Ali Beogradjani u tome najmanje učestvuju. Pravi Beogradjani (Srbi) žive u poluilegali, u svom rodnom gradu moraju da paze na svaki svoj korak i svaku reč koju izgovore. Problem su oni koji rade na tome da uvećaju našu nesreću. Oni najčešće nisu Srbi, a u Beogradu su po zadatku ili privučeni mogućnošću lake zarade, a takvih ima svuda po Srbiji, samo je u Beogradu, kao političkom, privrednom, finansijskom, kulturnom centru njihova koncentracija najveća.

 9. Vasilije says:

  JEDAN OD PROBLEMA SRPSTVA JE VEZAN UZ VINCANSKO PISMO TO JEST SRBICU. CAK I DA NE POSTOJE KRVATI I DA SE JASENOVAC NIJE NIKADA DOGODIO, CAK I U TOM SLUCAJU NE BI SE TREBALO ODRECI NIJEDNE UMOTVORINE SRPSKE, A 21 SLOVO OD TZV. "LATINICE" JE PREUZETO OD VINCANSKE SRBICE. SVAKO TREBA DA VIDI I SIPITA ZA SEBE DA LI JE VECINA ZNAKA TZV. "LATINICE" MEDJU VINCANSKIM ZNACIMA ILI NIJE. AKO JESTE VECINA ZNAKA TAMO PRISUTNA, I AKO ZNAMO DA JE OKO 170 LOKALITETA VINCANSKOG PISMA NA TLU SRBIJE, A SAMO JEDAN U RUMUNIJI I JEDAN U TURSKOJ (A BBC SAMO SE BAVI TIM TURSKIM A OVO VINCANSKO KAO DA NE POSTOJI), ONDA ODRICANJEM TZV. "LATINICE" A U STVARI STARE SRBICE, MI SE ODRICEMO PRAVA NA POSTOJANJE NA OVIM NASIM PROSTORIMA. NAS SU UCILI DA SMO SE U 7. VIJEKU DOSELILI ODNEKUDA SA KARPATA. PRIJE ILI KASNIJE TO VODI GUBITKU TERITORIJA. AKO SI SE NEGDJE DOSELIO A TAMO NEKO VEC BIO ONDA CES BOGME I OTICI TAMO ODAKLE SI DOSAO. DA LI JE ILI NIJE AHTISARI KOLIKO JUCE REKAO: "PA NEKA IDU U RUSIJU" MISLI NA SRBE. TO DOSLOVNO ZNACI: IDI ODAKLE SI I DOSAO, IZA KARPATA. NE TREBA MI DA IDEMO NJIMA NA RUKU. TU JE CIRILICA NIKO NJU NE MOZE OTETI. VECINA ZNAKA U NJOJ SU TAKODJE PREUZETA IZ SRBICE MANJI DIO IZ GLAGOLJICE. ONO STA JE UGROZENO JE SVE ONO DRUGO STO JE PROISTEKLO IZ SRBICE A SRBIN GA SE ODRICE. SUTRA KRVAT MOZE DA KAZE SRBICA NIJE SRBICA NEGO KRVATICA, SVE JE TO KRVATSKO, PA I VINCA KOJA JE JAKO BLIZU ZEMUNA KOJI JE TAKODJE KRVATSKI. SRBICA JE SRPSKA I SAMO SRPSKA. DATIRA OD PRIJE 4900 P.N.E. DANAS SVI SVJETSKI TEOLOZI PRIZNAJU VELIKI PRASAK DA SE DESIO, A ONO DA JE SVIJET NASTAO PRIJE 6000 GOD TO TUMACE U PRENESENOM ZNACENJU. NIJE SRBIN NASTAO POSLIJE HRISTA NEGO JE UPRAVO HRIST BIO SRBIN I GOVORIO ARAMEJSKIM TO JEST SRPSKIM JEZIKOM! NIJE SRBIN DODJOS, UZURPATOR NECIJE ZEMLJE. NEGO JE ON TU ODUVIJEK BIO. CAK STAVISE SRBINOVO CARSTVO JE BILO PRVO CARSTVO U ISTORIJI, A ISTORIJA SE RACUNA OD 5000PNE PA NA OVAMO. AKO NIJE SRBICA SRBINOVA ONDA JE ONA NECIJA DRUGA. ILI - ILI. I TO SU TA DVA PROBLEMA NEPREMOSTIVA ZASTO SE NE MOZEMO ODRECI NICEGA STO JE KONSTITUENT SRBICE TO JEST VINCANSKOG PISMA. U SRPSKOM USTAVU CIRILICA, ODLICNO! DA SE BALIJE I KRVATI, AKO NE PREZIMENIMA, ONO PISMOM ODVOJE OD "MATICE". A U REPUBLICI SRPSKOJ I REPUBLICI SRPSKOJ KRAJINI TREBA U USTAV NAPISATI SLJEDECE: "KORISTE SE CIRILICA I SRBICA". ZNACI NE "LATINICA" NEGO SRBICA. A PODLOGA TOM USTAVU DA BUDE VINCANSKA ARHEOLOGIJA I TO JE TO. TIME SI AUTOMATSKI JEDNIM MUDRIM UDARCEM UBIO DVIJE MUVE: KRVATSKU I BALIJSKU

 10. lion mkd says:

  E moji braco Srbi.Zao mi je sto tako mislite da neko zeli da vas sistematski unisti.Ali znajte da vi ste takvo nesto I ucinili kad ste podelili napacenu Makedoniju sa Grcima I Bugara 1913 a sto je gore hteli ste I da unistite I makedonski identitet I jezik.A znajte da ako smo bili veci od danas u nasim prirodnim granicama bili bi jaci faktor od vama smetajuci da bi imali izlaz na Egejsko more I najvece pristaniste na Balkan I resili bi albance u rekordnom vremenu vako ste nas unakazili I da trazimo spas za ocuvanje I ono sto je ostalo od nama od zapada praveci kardinalne reci iznugjene greske priznajuci Kosovo I slicne greske koje imaju dalekosezne posledice I po vama I po nama.Ali uvek cu braniti srpstvo bilo gde koji je protiv vama.

  • Batina says:

   Makedonska drzava i makedonska nacija, to su gluposti, a ako nisi svjestan toga e onda si u problemu.

  • kuka says:

   Pa nismo mi pobegli od vas, nego vi od nas. Kakvo negiranje nacije? Makedonci nikad pre Jugoslavije nisu bili nacija, u Jugoslaviji dobili status nacije, a sad odjednom većinski narod te Jugoslavije, Srbi, vama negirali naciju koju nikad pre niste imali. Priznaćeš da je to pomalo blesava logika. Argumente koje ti ovde iznosiš zašto je trebalo da ostanemo zajedno iznosila je srpska javnost makedonskom narodu i rukovodstvu, ali su Makedonci bili željni zasebne države. Mi smo vas pustili da se otcepite i nismo vam pravili probleme, a vi ste se potom prema stanovništvu u Makedoniji koje se izjašnjavalo kao srpsko ponašali neljudski i ne-bratski. I sad još vi nas optužujete za nešto. I to tek sad, kad ste shvatili da će Makedonija teško opstati sama. Sad ste se setili naših argumenata, ali ih upućujete nama kao prekor. Šta god Srbija da uradi, vama, našoj bivšoj braći ne valja.

 11. Trifun says:

  Na teritoriji Vinče,kolevci vinčanske civilizacije i kulture,demonkrati jevrope finansiraju izgradnju najveće deponije nuklearnog otpada. Slučajno.

 12. Harry Neron says:

  Najviše ste me nasmijali svi koji ste u svojim komentarima pominjali Vatikan. Vatikan je raskrstio sa vama u vreme krstaških ratova i od tada nadalje izključivo brani svoju istorisku teritoriju i ništa više. Tako da su sve te vaše istoriske priče vaše vlastite vizantiske priče. Vatikan takođe ne priznaje KiM kao samostalnu državu jer nije deo njezine teritorije. A da u Vizantiji imate problema i to ozbiljnih krivi ste si sasvim sami jer si svo vreme sami stvarate probleme kde jih gotovo nema ili jih barem nebi smelo ni biti. Kolko ste u Vizantiji slžni videlo se prošle godine kada vaše pravoslavne vladike vaših nacionalno autokefalnih pravoslavnih crkava nisu bile u stanju ni da održe sveprevoslavni sabor pravoslavnih crkava. Ta činjenica objašnjava sve, i razloge i posledice, koje pre svega trpite u vlastitom životu.

  • Jovan says:

   Tacno, Vatikan je sa krstasima kako ti kazes raskrstio sa pravoslavljem, ali kako?! Tako sto su do kraja poubijali i opljackali Carigrad i Vizantiju i svo blago i cak kamenje preneli na Zapad. Za parama su se preselili majstori i ucenjaci( danas se to zove odliv mozgova). Oni su to krstili "humanizam i renesansa". Naravno, Turci im nisu smetali ali kad su se pravoslavci oslobodili ropstva taj nevin Vatikan je krenuo na najveci pravoslavni narod od Beca do Carigrada(SRBE). Posle I rata sledi Jasenovac i NDH, zatim 1991-1999. Nevini Vatikan i humanizam Zapada.

   • Harry Neron says:

    Jovan, NDH i ustaški pokret je posledica a ne uzrok vaše narodne nesreče. Otomani su sa Vatikanom pre svoga pada ugovorili uslove života svoga naroda( bošnjaka) na vatikanskoj teritoriji ( BiH), za taj sportazum znala je i SPC ali nije ništa uradila da sklopi sličan sporazum sa Vatikanom o uslovima života pravoslavnog življa na vatikanskoj teritoriji ( BiH, Hrvatska). I kada je došao drugi svetski rat vi srbi van matične države ( zapadno od Drine)ostali ste bez ikakve zaštite i svako je u vreme rata sa vama mogao da radi što mu je volja dok bošnajcima u to vreme nije bio ni las sa glave skinut jer su bili pod zaštitom Vatikana. Tu činjenicu potvrđuje i struktra jasenovačkih žrtava koje su izklučivo iz onih kategorija koje nisu bile pod zaštitom Vatikana: komunisti, homoseksualci i lezbike, cigani, judi i srbi. A da ste se niste našli na spisku zaštičenih nije kriv Vatikan nego vaša SPC koja se nije ugovorila sa Vatikanom da vas zaštiti na svojoj teritoriji. Ako je Vatikan zaštitio pravoslavce u Romuniji ( pravoslavna manjina koja živi uz Dunav u pograničnoj teritoriji sa Bugarskom)zaštičeni bi bili i vi srbi zapadno od Drine da je SPC pravovremeno to ugovorila SPC s Vatikanom. Ali to se nije dogodilo i vi ste prošli kako ste prošli. Ni prvi a verovatno ni poslednji put u vašoj istoriji kako se ponašate u vremennu i prostoru.

    • Jovan says:

     Tacno da je Jasenovac i NDH posledica, ali posledica sporazuma srpskih vlastodrzaca(sluge Vatikana) kralja Aleksandra, Stojadinovica(prijatelja Pavelica), Pasica i dr. koji se naziva Konkordat( sporazum sa Vatikanom)kojim je predata zemlja pod upravu Vatkana i to je sahranilo srpstvo, pravoslavlje. A kada bi tvoja teza bila tacna onda bi Vatikan 1941-1945. bar zbog toga proporcionalno postovao prava pravoslavaca i SPC kao sto su se Srbi obavezali da postuju Vatikan. Ne brate, to nije tako. To je bio holokaust jednog naroda u kontinutetu od 1900.-1999, i danas.

     • Harry Neron says:

      Jovan, konkordat je Kraljevina Jugoslavija sklopila sa Vatikanom da je izbegla rat u ono vreme. Konkordat imaju sa Vatikanom sklopljen sve države koje postoje na tllu nekadašnje Zapadne rimske imperije jer je Vatikan sledbenik te zapadne rimske imperije. Veruj ili ne ali za največu nesreču prekodrinskih srba ponajviše je kriva SPC jer nije sa Vatikanom ugovorila uslova života pravoslavnog naroda na vatikanskoj teritoriji. Da je SPC ugovorila slično ko otomani dogovor sa vatikanom vi prekodrinci bi u drugom svetskom ratu prošli veoma slično kao što su prošli bošnjaci. I takođe 1991. bi prošli sasvim drugačije i u CRO i BiH. Ali vaše vladike veruju u boga, što je dobro jer su popovi ali zaboravljaju da žive na zemlji i da na zemlji ne vladaju božja nego zemlajska pravila života i ako bi jim bio život svog naroda svet uradili bi sve, pa makar razgovarali i dogovarali sa samim đavolom, da spase živote svojih vernika. Ali toga nisu uradili.....i sve ostalo je više manje poznato.

     • Harry Neron says:

      Na teritoriji uže Srbije autohtoni katolici gotovo da ne postoje a u državi Srbiji autohtoni katolici postoje jedino u Vojvodini i dve ili tri male enklavice na KiM. Ali na teritoriji države Srbije katolici nikada nisu nit istupali nit pravili bilo kakavih problema iako je Vojvodina severno od Dunava i deo vatikanske teritorije. Radi Vvojvodine i vojvođanskih katolika koji su autohtono živeči narod Vojvodine uopšte postoji u današnjoj državi Srbiji papeški nunciat u Beogradu.

      • Jovan says:

       Neuporedivo Vojvodina i NDH. Drugo, Vatikan hiljadu godina ima pretenziju da vlada pravimhriscnima na Istoku i za njih je njihova teritorija do Ukrajine i Rusije, i cilj.Genocid nad pravoslavnim Srbima u NDH su izvrsili vecinom Srbi-katolici koji su postali sledbenici Vatikana u najvecem broju u veoma bliskoj proslosti. Ne mozes da pobijes cinjenice da su Dubrovnik,Hercegovina, Dalmacija , po popisima od samo 100 godina za sebe spravom govorili da su Srbi. Dalmatiski Hrvati su ( u razgovoru sa nekima i potvrdio) svesni da su Srbi, cak i neki Bunjevci(pominjes Vojvodinu kao katolicku)znaju da su Srbi iz Dalmacije a mnogi i zbog toga npr. navijaju za NK Hajduk(srpska rec 100%). Zakljucak. Da se Vatikan nije zalagao za istrebljenja pravoslavlja (Razaranjem Carigrada pre Turaka ili u XX veku urajuci Svabe kao naslednike Svetog Rimskog Robovlasnickog Carstva) genoceda nad Srbima ni bilo nebi.

       • Harry Neron says:

        Jovan, Vatikan samo sprovodi politiku na svojoj teritoriji, do Drine dalje severno od Save i severno od Dunava, tako kako ide razgraničenje sa istočnim hriščanstvom-Vizantijom od razgraničenja naovamo. Zašto bi štitio narod koji živi na njegovoj teritoriji a uopšte ne komunikuje sa njim. Spominjao si pogranične teritorije ali te nisu bile sporne jer se narod u svakom pograničnom pasu međusobno izmeša bilo kde diljem sveta. Spominjao si Dubrovnik i dubrovčane ali ti dubrovčani su se sami odlučili da budu dio zapdnog hriščanstva. Kada si spoominjao Dalmaciju a u taj sklop idu i svi prekodrinski srbi koji ne žive u pojasu uz Drinu za te srbe bi trebala da SPC sa Vatikanom ugovori uslove života na vatikanskoj teritoriji. I kada kompariraš katolike u državi Srbiji i pravoslavce na katoličkoj teritoriji, katolici na pravoslavnoj teritoriji nikada nisu dizali buna protiv vlasti dok su pravoslavci bili u konstantnoj pobuni protiv vlasti, bilo kojoj i bilokakvoj. Dali su ikada Janjevci na KiM ili katolici u Vojvodini pravili pobune? Nisu. Ali zato pravoslavcima zapdno od Drine uvek nešto nije valjalo i uvek su se bunili protiv vlasti, za bilo šta več. Ali iz tih pobuna je neko stajao jer to nisu bile bune pojedinaca nego jednog dela ili celog naroda a to znači da su bile pobune organizovane. I sve što sam ti ovde nabrojao završilo je tragedijom za vaš narod koja je bila prouzrukovana sa jednim vekom dugom neodgovrnom politikom jednog dela pravoslavnih institucija koje ni dans neče da shvate da se sve stvari moraju ugovarati i da ugovori postoje zato da se poštuju. Ali te lekcije neke vaše, pravoslavne, institucije još do danas nisu shvatile zato se vam istorija ponavlja jer te institucije iako su u manjini oču da sa pravila pobnašanja u vremenu i prostoru prilagađaju njima a ne obrnuto. Pogledaj istoriju svoga naroda i države i veoma lako češ da konstatuješ da su vam se gotovo svi ratovi u poslednjem veku dogodili radi prije pomenutog neprihvačanja ponašanja u vremenu i prostoru.

        • Jovan says:

         Slazem se sa tvojim stavom da srpski narod i njegove vodje nisu shvatili koja sila zla od 1900-1999. vrsi agresiju na njegove teritorije i narod. Slazem se i sa Tvojim stavom da Dubrovcani imaju pravo da se izjasnjavaju kako im volja(ili im neko suflira) cak i da su Marsovci. Ali Ti zaboravljas ponos, pravdu i istinu kao vrednost svih vremena, a nije sila i nepravda vrednost. Srbi su zeleli da zive u SVOJOj zemlji i napravili gresku 1915. zeleci da i katolicki Srbi (i Srbi muslimana) budu deo drzave, to se pokazalo kardinalnom greskom. Ja licno bih voleo Srpsku zemlju katolika, muslimana, pravoslavaca, ali zbog toga sto su njima Vatikan i Turska bliza od brata PRAVOSLAVNOG. koji je trpeo sva zla i sve okupacije od cepanja hriscanstva i dolaxak islama na Balkan(srpskoj zemlji) a katolicki i muslimanski Srbi uvek su bili na stranu okupatora i jos to dokazivali istrebljenjem pravoslavnih Srba. To Srbi nisu smeli da dozvole. Vatikan, USA i Nato uvek je bio na strani muslimama na stetu pravoslavnh. Ali kad vidim danas najgori srpski otpad koji vlada Srbijom kao Ceda Jovanoviic, Vuk i Natasa Kandic, ... kako vise vole okupaciju i strana pare i novirobovlasnicki poredak gde se zalazu za novog srpskog roba kakav je bio za vrame Rima i Turaka nasa polemika nece promeniti zivot srpskih robova u "africkoj kolonoji" pod upravom Nato okupatora( Vatikan to zove "milosrdni andjeo"). I neka nas narod trpi Novi Robovlasnicki Rim. i robovlasnicko poredak koga nazivaju "demokratija" kada ne zna da se obracuna sa olosem iz sopstvenog korpusa. Crna je sudbina Srba pravoslavaca i ovo je samo lament nad Srbijpm.

        • Jovan says:

         Danas u XXI veku se zavrsava genocid nad Srbima istrebljene i stavljanje pod. okupcijom i zanemarljivim faktorom ( kao sto je to izvrseno pre hiljadu godina sa severozapadnim Srbima - Luzickim) i priznajem pobedu Vatikana uz pomoc srpskih kvislinga koji su "prodavali veru za veceru"". Pisanje lazne istorije je samo deo toga

         • Harry Neron says:

          Jovan, teritorije na kojima živite srbi je bila podeljena mnogo prije, u 4. veku, što su te teritorije bile poseljene narodom koji sebe naziva srbi. U našoj debati hteo sam ti samo ukazati na činjenicu koju gotovo uvek srbi propuštate kada je debata o događajima poslednjeg veka zapadno od Drine, uticaj i odgovornost SPC za događanje zapadno od Drine. Poznat i gotovo svukde je prihvačen međunarodni standar što sleduje pored opštih građanskih prava autohtonim građanima koji nisu iste nacionalnosti kao večina građana u nekoj državi a to su kulturna autonomija( koriščenje vlastitog jezika i pisma na teritoriji kde žive), lokalna autonomija ( pravo na birnje vlastite lokalne samouprave) i verska autonomija ( pravo na na vlastitu religiju koja nije jednalka religiji večinskog stanovništva države) i garantovani zastupnik(ci) manjinskog naroda u državnoj skupštini. Sva ta prava ste imali i u AU i u Kraljevini Jugoslaviji i u SFRJ, imate to i sada u BiH ( svoj entitet) i imali bi ova pravai u Hrvatskoj da aprila 1990. godine nije počela tako zvana "balvan revolucija". Ali ta "balvan revolucija" nije nastala u Kninu nego u Beogradu na Andrićevom vencu i u Nemanjinoj ulici što potvrđuje sa svojim javnim istupanjima Bora Jović, sukreator tih i takvih politika u 80. i 90. godinama prošlog veka. Ali za vas prekodrince je bitnija SPC, koja je bila do 1945. ono što su bili Sloba i Bora 90. godinama, koja je imala u svojim rukama sudbinu vaših života i smrti doslovice. A da bi svi srbiživeli u jednoj državi to bi se moglo dogoditi jedino da se Vatikan i SPC dogovore o razmeni teritorija ali to je gotovo nemoguče jer SPC ima kontrolu samo nad teritorijam kde žive autohtoni srbi i tako ne može da nudi teritoriju u zamenu jer je nema.

          • namćor says:

           O čemu ti pričaš? BRE! Nisu Srbi podigli "balvan revoluciju" bez razloga! Već zato što su Hrvati, kao većinska nacija debelo prekršili Ustav SFRJ (A tada je to bio jedini važeći Ustav i jedina međunarodno priznata država). Kršeći međunarodno pravo, Hrvati su izbacili Srbe kao konstituvni naroda u Hrvatskoj. To nikako, pravno gledano, nije bilo moguće bez pristanka Srba! Uostalom, po tvom pisanju, onaj Dučićev čuveni citat: "Hrvati su najhrabriji narod na svetu. Ne zato što su veliki junaci, već što se ničega ne stide", dobija na punoj težini! I istinitosti.

 13. Ilija Drapsin says:

  Istorija od Nemanjica? Well, tesko je poverovati. I to nam je doslo sa Zapada, da smo pali sa neba, pravo na Savu i Dunav. A pre toga? Imamo malo mutnog saznanja o pokrstavanju, i dalje se zna. Sta je bilo pre toga? I jos pre toga, toga? I pre.....? Naravno da nas brisu iz Istorije, jer sa ovim svetom, koji upravlja nasim zivotima (i smrtima), nista nam druge i ne ostaje. Bicemo kao Indijanci u Severnoj Americi, pobiti ih, pa posle "otkriti" da su to ljudi!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *